לאחר עיון בכתב התביעה שהוגש בתביעת ההפקעה, אני נוטה להסכים עם התובעים בעיניין זה. בכתב התביעה נטען במפורש כי הנתבע הוכר בשנת 1993 כ"מחזיק במושכר ללא חתימת חוזה בחיוב שכר דירה מוגן" וכן נטען כי התובעות מוכנות לפצות את הנתבע בגין פינויו מהשטחים המקוריים.
כיצד יש לחשב, איפוא, את שכר הטירחה הראוי שמגיע לתובעים בגין הייצוג החלקי עד מרץ 2018? התובעים עתרו לשכר ראוי לפי שעות עבודה, כאשר לפי הטענה, שעות העבודה שהושקעו עמדו על 1,000 כפול 700 ₪ לשעה ובסה"כ 819,000 ₪ כולל מע"מ. מנגד, במהלך חקירתו ציין עו"ד דסאו כי ההתייחסות לשעות העבודה לא הייתה לצרכי תביעת שכר ראוי בגינן, אלא רק כדי להוכיח איזה עבודה נעשתה (עמ' 19 ש' 17).
מאחר והחלטתי כי יש לפסוק לתובעים שכר טירחה אך ורק עבור התקופה שבה ייצגו את התובע, טענת הנתבע בדבר תשלום כפל שכר טירחה, אין בה ממש, שכן תשלום שכר הטירחה מצידו לכל אחד מעורכי הדין (התובעים מחד ועו"ד ברקאי מאידך), הוא עבור תקופות שונות של חיי ההליך המדובר.
אמנם התיק נסוג לאחר במידת מה, לנוכח הענות בית המשפט המחוזי לדרישת הנתבע לקבלת מסמכים ואין להמעיט בהקף ההליכים שהתנהלו מאותו הרגע באמצעות באת כוחו הנ"ל וגם לא בחשיבותם, אולם על פני הדברים לא היה הכרח, בהיתחשב בשלב שבו נכנסה לפעולה עו"ד ברקאי, לסכם עימה שכר טירחה של 6% + מע"מ מהסכום שייפסק עבור תקופת ייצוג קצרה יחסית, בעוד בהסכם עם התובעים סוכם על אחוזים לפי מדרג ועבור תקופת ייצוג שהיה ברור כבר בעת קבלת הייצוג שתהא ארוכה יותר משנה וחצי ואולי אפילו ארוכה בהרבה מכך.
...
כן ישלם הנתבע לתובעים שכר טרחת עו"ד בסך של 10,000 ₪.
אם בערעור ייפסקו סכומים נוספים, יהיו זכאים התובעים לתוספת הוצאות אגרה שישלם הנתבע, לפי אותו חישוב שנעשה בסעיף 89 לעיל, כאשר לצרכי החישוב, במקום 71,964 ₪, יבוא הסכום המגיע לתובעים, הלוקח בחשבון את תוצאת הערעור.
אם סכום הפיצוי יוקטן בערעור, תעשה הפחתה בהשתתפות באגרה והשכר הטרחה לפי העקרונות הנ"ל.
הנתבע ישלם את כל הסכומים שנפסקו לחובתו במסגרת פסק דיני זה, תוך 30 יום מקבלת פסק הדין, וביחס לסכום שנפסק בסך 71,964 ₪, בכפוף לאמור בסעיף 88 לעיל.