לפנינו תביעה להכרה בפגיעה בכתפיים כפגיעה בעבודה, לפי הילכת המקרוטראומה ובהתאם להוראות חוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], תשנ"ה-1995 (החוק).
יש כפתור עליו אני לוחץ ואז המטופל עובר למצב שכיבה, זה המצב שהוא הכי נוח לי. אם למטופל לא נוח אז משנים, יכולים להקיא אם תשים אותם אחורה מידי, או שמנים מידיי, בעיות ורטיגו, לחץ דם גבוה, 60% בסדר להם הזוית הראשונית, השאר צריך לשנות בשבילם את הזוית.
כידוע, הלכה היא כי מנח סטאטי אינו ניכנס בגדרי תורת המקרוטראומה, גם כאשר המנח הנו בתנוחה לא נוחה או כזו היוצרת עומס גדול על איבר בגוף:
"הורדת ראש בתנוחה קבועה, איננה בגדר תנועה חוזרת ונשנית על עצמה, וגם לא מדובר ברצף אירועים נפרדים, זעירים, חוזרים ונשנים, אלא מדובר כאן בתנוחה קבועה שגרמה כנראה לאימוץ שרירי הצואר... אימוץ ממושך של שרירי הצואר הוא אנטיתזה של תנועות חוזרות ונישנות" (דב"ע נו/0 - 180 שושנה שוורץ - המוסד לביטוח לאומי פד"ע כט 360).
...
לאחר שעיינו בכלל החומר הראייתי המצוי בתיק מצאנו כי לא נדרש הליך הוכחות נוסף ולפיכך הועבר התיק למתן פסק דין.
על רקע ההלכה הפסוקה בחנו את טענות הצדדים ואת המסד הראייתי שהונח בפנינו, והגענו לכלל מסקנה לפיה לא הונחה בפנינו תשתית עובדתית המצדיקה מינוי מומחה רפואי וכי יש להורות על דחיית התביעה כבר בשלב זה. נבהיר להלן מסקנתנו זו.
התשתית הראייתית
חקירת התובע במוסד
התובע מסר לחוקר המוסד הודעה על פרטי פגיעתו (ההודעה צורפה לכתב ההגנה).
לאור כל האמור, לא שוכנענו כי עבודת התובע הייתה כרוכה בביצוע תנועות חוזרות ונשנות בצווארו באופן שיש בו כדי לבסס את עילת המיקרוטראומה.
סוף דבר
לאור כל המפורט לעיל, מצאנו כי דינה של התביעה דחייה.