בא-כוח המבקשת, שהופיע בבית המשפט המחוזי הנכבד, עו"ד ענוז, היתנגד לבקשה, נוכח נתוני התסקיר המשלים, וראה להוסיף כי: "אני סבור שביהמ"ש העליון לא שם את ליבו לעניין הזה שהמבקש היה אסיר ושוחרר 5 חודשים לפני ביצוע העבירה המיוחסת לו" (הערה זו היתה בלתי ראויה ותמוהה כשלעצמה ובפרט כאשר סוגייה זו נידונה מפורשות ב-בש"פ 1908/10 הנ"ל).
נייחד ראשית מספר מילים לכלי הפיקוח של האיזוק האלקטרוני (להלן: פקוח אלקטרוני), כרכיב בחלופות מעצר שונות (לפרטים ראו: המשרד לבטחון פנים: "התכנית לפיקוח אלקטרוני על עצורים משוחררים בערובה" (יוני 2005); איתן מגן "שיחרור למעצר בית – על אמות המידה הנדרשות לשיחרור" ספר אורי קיטאי 171, 191-189 (להלן: מגן); דברי ההסבר להצעת חוק לתיקון פקודת בתי הסוהר (מס' 40) (פקוח אלקטרוני על משוחררים בערובה ומשוחררים על-תנאי ממאסר), התשס"ט-2009, ה"ח הממשלה התשס"ט 427).
האזיק משדר אותות תכופים למקלט, המחובר לקו הטלפון, ודרכו מועברים האותות למרכז בקרה, שמפעילה חברה פרטית, שהיא הזוכה במיכרז לתפעול מערכת הפיקוח האלקטרוני.
מטרותיה היו הפחתת העלות של החזקת נאשמים במעצר, אגב הקלה במצוקת המקום בבתי הסוהר ובבתי המעצר; הרחקת הנאשם מחברה עבריינית; מתן אפשרות לנאשם לשהות עם בני משפחתו, לפעול לשיקומו (בסיוע עובדים סוצאליים) וייתכן שאף להרויח למחייתו.
כיום מספר העצורים המשוחררים בערובה, המפוקחים בפקוח אלקטרוני (בנוסף לתנאים נוספים), עומד על כ-800 איש, כגודלו של בית כלא ממוצע.
תוקפה של הוראת שעה זו הוארך רק בימים אלה במספר חודשים נוספים על-ידי ועדת המדע והטכנולוגיה של הכנסת, והתכנית עדיין מצויה במצב של "הרצה" (ראו: פרוטוקול מס' 63 מישיבת ועדת המדע והטכנולוגיה (11.10.2010)).
...
בהחלת העקרונות הנ"ל על ענייננו – אני סבור כי המקרה שלפנינו הוא אחד מאותם מקרים חריגים ויוצאי דופן שבהם ניתן לשחרר נאשם בעבירה – לחלופת מעצר תחת איזוק אלקטרוני, גם מבלי שיהיה בנמצא פיקוח אנושי עליו.
רוב הטעמים למסקנה זו הובהרו למעשה לעיל עוד קודם לכן: המדובר בנאשם שבית משפט זה מצא כבר לפני שבעה חודשים כי ראוי שישתחרר לחלופת מעצר הולמת.
נוכח כל האמור לעיל, הנני מורה איפוא כי המשיב ישוחרר לחלופת מעצר בתנאים הבאים:
המשיב ישהה בבית אימו שבאופקים, בתנאים של "מעצר בית מלא" ולא ייצא מן הבית במשך 24 שעות ביממה, אלא באישור מראש של בית המשפט הנכבד קמא, או לצורך הגעה למשפטו.