מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

היתר פיטורים בחופשת לידה בדיעבד

בהליך פירוקים (פר"ק) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

מנגד טוען המשרד כי טענה זו חסרת בסיס והוא מפנה לסעיף 9(ג)(1) לחוק עבודת נשים שאכן קובע כי הממונה לא יתן היתר פיטורים בתקופה זו אך אינו מנוע מהטיפול בבקשות המוגשות בעת חופשת לידה כאשר החלטות בבקשות כאמור מתקבלות על סמך סעיף 9ב לחוק עבודת נשים המאפשר היתר רטרואקטיבי וכן על סמך סעיף 9(ג)(1א) לחוק המאפשר היתר פיטורים עם תום חופשת הלידה.
...
המסקנה העולה מכל האמור הינה כי אי פנית הכונס לממונה לקבלת היתר אינה מהווה הפרה של חוק עבודת נשים במובן זה שהממונה לא היה מוסמך, ממילא, להתיר את פיטורי העובדת.
מששוכנעתי כי פיטורי העובדת לא נבעו מהיותה בחופשת לידה אלא מהיות החברה בהליכי חדלות פירעון, אני קובעת כי העובדת פוטרה כדין.
לפיכך הבקשה מתקבלת.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2016 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

ביום 23.2.10 או בסמוך לכך, העבירה הנתבעת לתובעת טופס בקשת מעביד להיתר פיטורים לעובדת בהריון, אשר על פי הנחיות משרד הכלכלה (בעבר משרד התמ"ת ולהלן- משרד התמ"ת כפי שנוקטים הצדדים בכתבי טענותיהם) היה על התובעת לחתום על הצהרה בדבר קבלת מיסמכי הבקשה (אין חולק כי היו שתי עובדות נוספות שהיו הרות או שהו בחופשת לידה במועד קבלת הודעת סיום העבודה שנשלחה לכלל עובדי הפרויקט וכי הנתבעת ביקשה גם עבורן היתר לפיטורים).
להלן הנימוקים שפורטו בהחלטה: עסקינן בבקשת היתר לפיטורים בדיעבד בגין אי זכייה במיכרז להמשך היתקשרות בפרויקט בו הועסקה העובדת.
...
119 על יסוד האמור לעיל, אנו דוחים את תביעתה של התובעת להחזר הוצאות טלפון.
סיכומו של דבר 120 התביעה נדחית ברובה.
הנתבעת תשלם לתובעת פיצוי לפי חוק עבודת נשים בסך 10,000 ₪.

בהליך ערעור עבודה (ע"ע) שהוגש בשנת 2018 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

המדינה הגישה ערעור על פסק הדין, וטענה כי פסק דינו של בית הדין האיזורי אינו עולה בקנה אחד עם הוראות החוק, ובעיקר עם הוראת סעיף 9ב לחוק הקובעת כי ככלל לא ניתן להתיר פיטורים רטרואקטיבית, לתקופה שקדמה ליום מתן ההחלטה בבקשה להיתר, ועם הוראת סעיף 9(ג)(1) לחוק האוסרת על פיטורי עובדת בחופשת לידה.
...
אולם, לא מצאנו כי די בכך כדי להצדיק דיון בערעור שהפך לתיאורטי, ולדון בשאלה העקרונית במנותק ממקרה מסוים, על נסיבותיו, ולמעשה "במעמד צד אחד", משאין למשיבות עניין בהליך.
נוכח כל האמור דין הערעור להימחק, ללא צו להוצאות.

בהליך דיון מהיר בסמכות רשם (דמ"ר) שהוגש בשנת 2013 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לאור האמור לעיל ומשהחליטה הממונה מתוקף שיקול הדעת שניתן לה, כי אין לאשר את הפיטורין באופן רטרואקטיבי ומשהעובדת ילדה ביום 17/2/09 הרי שעניינה של העובדת ניכנס לגדר סעיף 9ג(1) לחוק אשר עוסק בפיטורי עובדת בחופשת לידה ולא בפיטורי עובדת בהריון.
...
טענה זו נדחית.
לעניין הנימוקים המשפטיים להחלטת הממונה שלא לאשר את הפיטורין - מקובלת עלינו טענת הממונה לפיה, במועד מתן החלטתה, העובדת שהתה כבר בחופשת לידה ועל פי החוק, חל איסור מוחלט על פיטורי עובדת בחופשת לידה.
לאור כל האמור לעיל הערעור נדחה.

בהליך ערעור על פי חוק (על"ח) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ערב יציאתה של העובדת לחופשת לידה, שקלה הממונה את העובדות בתיק, וקבעה שהחריגים הקבועים בסעיף 9ב למתן "היתר רטרואקטיבי", לא חלים במקרה זה. בשם הממונה נטען עוד , כי בהתאם לחוק, מקום בו עובדת החלה את חופשת הלידה, קמה לה הגנה מוחלטת מפני פיטורים, ואין לממונה סמכות להתיר את פיטוריה בעת חופשת הלידה.
...
אשר על כן, אין מנוס מלקבוע כי יש מקום להשיב את העניין לדיון בפני הממונה, אשר תדון ותשקול בבקשת היתר הפיטורים לגופה.
סוף דבר: דין הערעור להתקבל בחלקו, כמפורט לעיל.
בתיק זה עמדה במחלוקת שאלה משפטית מובהקת, שהיו לה פנים לכאן ולכאן, והיא הוכרעה לבסוף כפי שהוכרעה; ולכן החלטתי שכל צד יישא בהוצאותיו.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו