.
משעמדה העובדת על סרובה החליטה המעסיקה לזמנה ביום 24/03/2020 לשימוע לפני פיטורים מן הטעם – "... התנגדותך האמורה הנה בלתי ברורה ומלמדת לכאורה על חוסר לויאליות וחוסר מחויבות לחברה, אשר מצויה בקשיים רבים עקב משבר הקורונה ... לפיכך, ולנוכח התנגדותך הנחרצת לצאת לחל"ת ו/או לשטף [הטעות במקור, ד.ח.ז] פעולה עם פיתרונות אחרים שהציעה לך החברה, הנהלת החברה נאלצת לשקול את סיום העסקתך, וזאת בכפוף לקבלת היתר..." .
בהערת אגב יוער, כי אין זה מן הנמנע כי לו הייתה המעסיקה מגישה ביום 6.4.20 בקשה להיתר להוצאת המערערת לחל"ת, חלף בקשה להיתר פיטורים, יכול ובקשתה הייתה מתקבלת, בפרט בשים לב לכך שבאותה החלטה נקבע, כאמור, כי אין קשר בין הבקשה להיות המערערת בהיריון, וכי העילה לבקשה הוא סרובה לצאת לחופשה, ולכך שנקבע בה כי כל העובדים בתפקיד הזהה לתפקידה של המערערת הוצאו לחל"ת, למעט מנהלת המחלקה.
...
נוכח כל האמור, אני קובעת כי החלטת המרכז מידתית, מנומקת, מעוגנת בחומר הראיות, ואינה חורגת ממתחם הסבירות, וכי לא נפל פגם מהותי בהליך באופן המצדיק את התערבות בית הדין.
כפי שפורט לעיל, המרכז אכן עשה כן, והגיע למסקנה כי הבקשה להוצאת המערערת לחל"ת במועד המבוקש היא סבירה ומידתית, בשים לב למכלול נסיבות העניין, למגבלות שהוטלו על המשק באותם הימים, ולעובדה שמרבית עובדי המעסיקה בתפקיד זהה לזה של המערערת הוצאו לחל"ת באותה העת.
סוף דבר
הערעור נדחה.