דיון והכרעה
המסגרת הנורמאטיבית לדיון בבקשה קבועה בסעיפים 156 ו- 167 לחוק סדר הדין הפלילי [נוסח משולב], תשמ"ב-1982, אשר קובעים כך:
"156. לא הודה הנאשם בעובדות שיש בהן כדי להרשיעו באישום או באחד האישומים שבכתב האישום, או שהודה ובית המשפט לא קיבל את הודייתו, תביא התביעה לפני בית המשפט את ראיותיה לעובדות שלא נתקבלה עליהן הודיה, ורשאית היא להקדים להן דברי פתיחה
בצד זאת נקבע בפסיקה, שבסמכותו של בית המשפט בערכאה הדיונית להתיר הבאת ראיות נוספות עד למתן פסק הדין, אולם כאשר מבוקש שהראיות יוגשו לאחר פרשת התביעה, הדבר יעשה רק מקום שהעניין נידרש לעשיית צדק ולמניעת עוות דין (ראו ע"פ 951/80 יצחק קניר נ' מדינת ישראל, פ"ד לה(3) 505 (1981)) (להלן - "עניין קניר").
עוות דין לנאשם
עוות דין לנאשם, משמעו פגיעה בניהול הליך פלילי תקין בעיניינו של הנאשם, העולה כדי פגיעה בזכויותיו, אשר כוללות, בין היתר, את זכות העיון בחומר חקירה, בפרט בטרם ייחקר עד התביעה הרלוואנטי (ראו בש"פ 9322/99 מסראוה נ' מדינת ישראל, פ"ד נד(1) 376 (2000)).
...
באיזון בין הפגיעה בנאשם שאינה מהותית, ובין האינטרס הציבורי ובעיקרו נשיאה שוויונית בנטל המס וכן הגעה לחקר האמת, יש להגיע למסקנה, גם בהתבסס על שיקול זה, שיש לקבל את ניירות העבודה של המומחה.
לסיכום
מצאתי שהפגיעה בנאשם, אילו תתקבל הבקשה להוספת ניירות העבודה אינה מהותית, ואיננה נושאת עיוות דין, ומנגד קיומו של האינטרס הציבורי להגיע אל חקר האמת, ובשים לב שטרם הסתיימה פרשת התביעה, יש לקבל הבקשה.
אני מורה על קבלת ניירות העבודה של המומחה מר ניצן ניב עד תביעה מס' 4.