המבקשות הגישו ערר לפי סעיף 88 לחוק מסוי מקרקעין (שבח ורכישה), תשכ"ג- 1963 (להלן: "חוק מסוי מקרקעין") על החלטת מנהל מס שבח מקרקעין בנוגע לשומת מס רכישה ושומות מס שבח ורכישה.
על פי הנטען, מדובר בנושאים רגישים המחייבים טפול בהתאם שכן, חשיפתם לציבור עלולה לגרום להתקוממות, פגיעה בסדר הצבורי ופגיעה בצדדים המעורבים.
כך לדוגמא, בסעיף 83(ג) לחוק מס ערך מוסף, תשל"ו-1975 נקבע, כי "העירעור יישמע בדלתיים סגורות, אם לא הורה בית המשפט הוראה אחרת לפי בקשת המערער". בסעיף 154(ג) לפקודת מס הכנסה (נוסח חדש), תשכ"א- 1961 נקבע, כי "כל ערעור לפני בית המשפט המחוזי לפי פרק זה יישמע בדלתיים סגורות, אם לא הורה בית המשפט הוראה אחרת לפי בקשת המערער". בחוק מסוי מקרקעין לא קיימת הוראה מקבילה.
בסעיף 105(א) לחוק מסוי מקרקעין נקבע, כי "לא יגלה אדם כל ידיעה שהגיעה אליו בתוקף תפקידו לפי חוק זה אלא אם נידרש לגלותה על ידי בית המשפט, לצורך ביצוע חוק זה או לצורך ביצועו של חוק מס אחר המשתלם לאוצר המדינה או בקשר עם תביעה פלילית על עבירה על חוק זה, או על ידי מי ששר האוצר התיר לגלותה לו".
אינני מקבלת את עמדת המבקשות לפיה, לאור הוראת סעיף 105(א) לחוק הרי שיש להעתר לבקשה ולקיים את הדיון בדלתיים סגורות.
בית המשפט העליון היתייחס להוראת הסודות הקבועה בסעיף 142(א) לחוק מס ערך מוסף וקבע, כי מדובר באיסור מוחלט, גורף ורחב הקף אשר מונע גילוי של כל ידיעה שהגיעה לאדם אגב ביצוע חוק מס ערך מוסף, אלא אם היתקיימו החריגים המפורטים בסעיף (ר"ע 68/88 עמנואל זילברמן נ' בנק אמריקאי ישראלי, פ"ד מב(2), 383).
עוד ציין בית המשפט העליון, כי בכך גילה המחוקק את רצונו כי על ידיעות שהגיעו לאדם אגב ביצוע חוק מס ערך מוסף יחול מסך סודיות מוחלט, אותו ניתן להסיר - לצרכים חד-פעמיים ומוגדרים - רק אם נתקיימו אותם חריגים מיוחדים הקבועים בסעיף-קטן (א) של סעיף 142 הם - ואין בלתם" (רע"א 68/88 עמנואל זילברמן נ' בנק אמריקאי ישראלי, פ"ד מב(2) 383).
...
בית המשפט העליון הוסיף, כי מסקנה זו מתחייבת גם משום כך שלקבלת עמדת המבקשים עלולות להיות השלכות רוחב, כשלא מובן מה מבדיל את עניינם של המבקשים מעניינים הנדונים יום-יום בהליכים אזרחיים.
התוצאה
לאור כל האמור לעיל, מצאתי, כי המקרה שלפני אינו מצדיק חריגה מעקרון הפומביות וניהול הדיון בדלתיים סגורות.
כמו כן, מצאתי, כי אין בטענות המבקשות בדבר רגישות הטיעונים המועלים בערר, פגיעה בפרטיותם ושמירה על סודיות עסקית ומניעת פגיעה בצד שלישי בכדי להצדיק חריגה מעקרון פומביות הדיון בשים לב למעמדו הרם של עקרון זה.
מאחר ולא מצאתי, כי קיימת עילה בדין לחרוג מעיקרון פומביות הדיון הרי שהבקשה לקיום הדין בדלתיים סגורות נדחית.