ביום 6/7/2005 שלח מהנדס הערייה, אדריכל צבי שקולניק מכתב לכהן, אשר זו לשונו:
"בהמשך להיתר שקיבלת בעיניין בניית גדר הפרדה בגבול המיגרש בשטח שלך בלבד, עליך לדאוג לקיום המעבר הצבורי ברוחב 1.40 מ' כמצויין בהיתר לפני כל פעולה אחרת. הריסת השביל שבוצעה יש לתקן לאלתר ולהבטיח מעבר לציבור בביטחה כמצויין לעיל".
עניינה של התביעה הוא לקבוע, כי הופר ההסכם משנת 2002, היתר הבנייה שניתן לכהן, ניתן שלא כחוק תוך רמייה, השבת השטח בשלמותו, פיצוי כספי, ולחלופין ליתן כל סעד, כפי שיראה לבית-המשפט נכון וצודק.
מה גם, הלכה למעשה הסעד אותו מבקש התובע בכתב התביעה המתוקן, דהיינו קביעה כי היתר הבנייה ניתן שלא כחוק, או כפי שהגדירו בסיכומיו, קביעה כי ההיתר ניתן שלא על-פי החלטות הועדה, הנו למעשה בקשה לביטול היתר הבנייה, סעד שבסמכות בית המשפט לעניינים מינהליים לפי סעיף 5(1) לחוק בתי משפט לענינים מנהליים, תש"ס - 2000, וכן סעיף 10 (א) לתוספת הראשונה.
"
בהערת אגב אוסיף, כי בעיניין זה אני מקבלת את טענת ב"כ הועדה המקומית לתיכנון ובנייה בסיכומיו, כי ההסכם לא נחתם ע"י מורשה החתימה של הערייה, ומשכך הוא חסר נפקות משפטית מול הערייה, וזאת בהתאם לאמור בסעיף 203 (א)לפקודת העיריות [נוסח חדש] :
"חוזה, כתב התחייבות, הסדר פשרה המוגש לבית משפט או לבית דין על מנת לקבל תוקף של פסק דין או תעודה אחרת מסוג שקבע השר בתקנות ושיש בהם התחייבות כספית מטעם העיריה, לא יחייבוה אלא אם חתמו עליהם בשם העיריה, בצד חותמת העיריה, ראש העיריה והגזבר; לא היתה בהם התחייבות כספית כאמור, לא יחייבו את העיריה אלא אם חתמו עליהם בשם העיריה, בצד חותמת העיריה, ראש העיריה והמזכיר, ובאין מזכיר – עובד אחר של העיריה הממלא את תפקיד המזכיר לפי החלטת המועצה".
מעבר לכך, די בעיון בכותרת ההסכם, כדי להבין שאין הוא מחייב את הערייה:
"להלן פרטי הסכם בין מר מצליח כהן...המתגורר בשכונת בית וגן 89/2 לבין מר יצחק קריספיל...המתגורר בשכונת בית וגן 88/2 שנערך ונחתם בפני ב"כ עריית טבריה – יוסי בן דוד סגן רה"ע".
למקרא ההסכם נראה, כי המדובר בהתחייבויות של התובע וכהן בלבד, כאשר מר בן דוד ניסה בסך הכל להביא את סיכסוך השכנים לקיצו.
...
זה נראה לי חתימת ראש העיר, אני מתקן זה חתימה של זיגדון, זה לא ההיתר הנכון.
כאמור, הסמכות להורות על ביטול ההיתר אינה נתונה לבית-משפט דנא, ולכן דין טענה זו להידחות.
חשוב להבהיר כי בכתב התביעה ביקש התובע לקבוע כי ההיתר ניתן בניגוד לחוק מחמת שהוא מאפשר לכהן בנייה בשטחו של התובע, טענה שהוכחה כלא נכונה על פי חוות דעת המומחה מטעם בית המשפט, לאחר שהמומחה קבע, כי הבנייה לא הייתה בשטח התובע, אלא כולה בשטחו של כהן, ומכאן נשמטה הקרקע מתחת לתביעה זו.
לסיכום, אני דוחה את התביעה, ומחייבת את התובע לשלם לכל אחד מנתבעים 1 ו- 5 הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך 6,000 ₪.