טיעוני הצדדים לעונש
ב"כ המאשימה טענה כי במעשיו פגע הנאשם בערכים מוגנים שעניינם זכותה של מדינת ישראל לבחור את הבאים בשעריה, לצד שמירה על הקניין ופגיעה בתחושת הבטחון האישי ופרטיותו של אדם, כשבנסיבות אלה לא זו בלבד שהנאשם ניכנס ללא אישור לישראל, אלא אף ביצע עבירת רכוש.
כן הפנה לעובדה שהנאשם הנו תושב הרשות הפלסטינית, ועל כן תנאי הכליאה מורכבים עבורו, הוא לא זוכה לביקורים של בני מישפחה, לא יוצא לחופשות ואינו זכאי להפחתה של שליש ממאסרו.
שם תואר חלקו של הנאשם 2 כמינורי יחסית ביחס לאחרים, שכן הוא לא פרץ לרכב אלא רק נהג בו. בית המשפט (כבוד השופט א' איתן) קבע כי מיתחם העונש ההולם נע בין 10-20 חודשי מאסר בפועל, ואף מצא לחרוג לקולא ממיתחם הענישה, והטיל על הנאשם עונש של 8 חודשי מאסר בפועל וענישה נלווית, תוך שהוא שוקל לטובתו של הנאשם 2 שם נסיבות הזהות לנסיבותיו של הנאשם שלפניי (גיל צעיר, היותו סטודנט, העדר עבר פלילי ועוד);
בת"פ (שלום-פ"ת) 35230-07-22 מדינת ישראל נ' צואלחי (לא פורסם, 9.11.22), אליו גם הפנה ב"כ הנאשם בטיעוניו, הורשע הנאשם על פי הודאתו בכתב אישום מתוקן בעבירות של כניסה לישראל שלא כדין, גניבת רכב ונהיגה ברכב ללא ביטוח וללא רישיון.
...
לאור מצבה הכלכלי של משפחתו, לא מופקד כסף בחשבון "הקנטינה" שלו, והוא אף נאלץ לעשות עבודות עבור אסירים אחרים תמורת תמיכתם הכלכלית בו.
לנוכח כל האמור, ואף לנוכח עמדת המאשימה עצמה, טען ב"כ הנאשם כי יש למקם את עונשו של הנאשם בתחתית מתחם הענישה הנטען ע"י ההגנה.
לנוכח מכלול הנתונים עליהם הצבעתי, לרבות מידת הפגיעה בערכים המוגנים בעבירה, נסיבות ביצוע העבירה והענישה הנוהגת, אני קובע כי מתחם העונש ההולם בנסיבות התיק שלפניי נע בין 10-20 חודשי מאסר לריצוי בפועל.
סיכומו של דבר
לאור כל האמור, אני מטיל על הנאשם את העונשים הבאים:
10 חודשי מאסר בפועל, בניכוי ימי מעצרו שהחל ביום 8.11.2022.