בנוסף, המבנה נמצא בתחום קו ביניין של כביש מס' 2, במרחק של 13 מ' בלבד מקצה זכות הדרך המאושרת בעוד שקו הבניין, לפי תמ"א 3 שחלה על המקרקעין הוא 150 מ'.
המשיבים הואשמו בשימוש בקרקע חקלאית ללא היתר ובסטייה מתכנית, עבירה על סעיף 204 (א)(ג) לחוק התיכנון והבנייה התשכ"ה-1965, ביחד עם סעיף 208(2)(7) לחוק.
בנוסף, צו ההריסה שניתן על ידי בית משפט קמא עוכב על ידו למשך 3 שנים, (כפי שצוין לעיל, בסעיף 1) תוך שבית משפט קמא ציין שארכה זו ניתנת על ידו "על מנת לאפשר לנאשמים למצוא מקום חלופי להקמת המבנה".
על אף הארכה החריגה שניתנה להם, עברו חלפו להן שלוש שנים ללא שהמשיבים ביצעו את צו ההריסה וביום 17.12.19, כחודשיים בלבד לפני תום תקופת שלוש השנים, הגישו המשיבים לבית משפט קמא "בקשה בהולה לעיכוב ביצוע מטעמים הומנטריים" ובה ביקשו ארכה למשך שנתיים נוספות (להלן: "הבקשה הראשונה לעיכוב ביצוע").
...
לאחר שבגזר הדין ניתן עיכוב ביצוע של צו ההריסה למשך שלוש שנים, ובעקבות בקשה להארכת העיכוב, שהגישו המבקשים בתום אותן שלוש שנים, הוארך עיכוב הביצוע למשך שנה נוספת, הגישו המבקשים בקשה נוספת לעיכוב ביצוע למשך שנתיים נוספות ובית משפט קמא נעתר חלקית לבקשה הנוספת ועיכב את ביצוע צו ההריסה למשך 15 חודשים, החל מיום 20.2.21 ועד ליום 20.5.22.
בסופו של דבר מפרנס המזנון לא רק את המשיבים אלא גם את ילדיהם ונכדיהם, כאשר צו הריסה שיפוטי, אשר הוצא לפני יותר מארבע שנים אינו מבוצע וכעת - מבקשת המשיבה להמשיך את הפרת החוק הבוטה, על מנת שתוכל להחזיר הלוואה שנטלה עבור חתונת בנה.
לפיכך, אני מקבלת את הערעור ומבטלת את החלטתו של בית משפט קמא.