במשך כל אותן שנים נעשה שימוש זהה בחנות ומרתף בהסכמת הדיירים ובידיעתם המלאה.
יתרה מכך הועדה המקומית לתכנון ובניה אישרה את השימושים השונים ביחידות אלו, אלא שעקב משגה לא הקפיד האב המנוח על רישום תואם של השימושים הנ"ל בפנקס הבתים המשותפים.
...
מהאמור לעיל נובעת המסקנה כי, למשיב 1 לא קמה זכות שביושר, ודיירי הבית המשותף אינם נאמניו הקונסטרוקטיביים לזכות הנטענת במקרקעין.
בע"א 1559/99 שושנה צימבלר נ' רבקה תורג'מן, פ"ד נז(5)63 (2003), מצטט ביהמ"ש העליון את קביעתה של המלומדת פרופ' נילי כהן ב: נ' כהן "חוזה לרכישת דירה, מול נושה של מוכר" הפרקליט מ"א (תשנ"ג-תשנ"ד) בע"מ 172 כדלהלן:
"לפני חוק המקרקעין נקלטה ההלכה מן המשפט האנגלי, לא בלי היסוסים, לפיה יוצר חוזה מכר מקרקעין, הניתן לביצוע בעין, נאמנות קונסטרוקטיבית, כלומר נאמנות מכוח דין. מרגע כריתתו של חוזה מכר מקרקעין נחשב המוכר לנאמן, ואילו הקונה נחשב לנהנה, כאשר זכותו של הקונה מכוח החוזה נחשבה לא לזכות חוזית גרידא אלא לזכות שביושר" למעלה מן הצורך אציין, כי גם אם תטען טענה לזכות שביושר לפי הדין החדש – זכות שביושר "תוצרת הארץ" הרי שבכדי לבסס קיומה נידרשת העסקה במקרקעין להיות "כימעט מושלמת".
בע"א 1559/99 שושנה צימבלר נ' רבקה תורג'מן, פ"ד נז(5)66 (2003), קובע כב' השופט מצא:
"הבסיס הפורמלי להחלת מוסד הנאמנות הכפויה, במקרה כגון זה יכול להמצא בכל אחת משתי החלופות שהוצעו על ידי חברי השופט אנגלרד, ששתיהן מובילות לאותה התוצאה, ולפיה – גם לפי הדין החדש-היחסים שבין מוכר לקונה בעסקת מקרקעין "כמעט מושלמת" כבעניינינו הם בגדר יחסי נאמנות כפויה מכוח הדין" המסקנה העולה מן האמור לעיל הינה כי לצורך ביסוסה של טענה בדבר נאמנות קונסטרוקטיבית נידרש הטוען להוכיח קיומה של עסקת מכר מקרקעין, היינו הסכמה להוצאת חלק מהרכוש המשותף והצמדתו ליחידה מסוימת בבית המשותף.
מכאן שדין הבקשה בשלב זה להידחות.