המבקשת הדגישה כי למעט סגירה בקירות גבס, אין כוונה לבצע עבודה נוספת, שכן הקירוי והריצוף הוא בהתאם להיתר.
פגם נוסףלטענת המבקשת, הוא משהצו לא כלל את בעלת ההיתר הנוספת- חב' מפעלי ארזים ח.ד.י.ר בע"מ.
לגופם של דברים טענה המבקשת כי הבנייה אינה מצריכה היתר שכן היא חוסה תחת הגדרת "שינוי פנימי" שכן השטח נותר כשטח עזר ולא כשטח עקרי ומדובר רק בהשלמת קירות קיימים ולכל היותר, מדובר בשינויים בסמכות מהנדס הוועדה.
החלל שנוצר הוא שטח שירות, וסגירת החלל תיצור תוספת לשטח העקרי כאשר זכויות הבניה לשטח עיקרי נוצלו במלואם ובקשה דומה שהוגשה בעבר לא אושרה מסיבה זאת ודוקא מסיבה זו,שונה היעוד למעבר לחניה.
(2)הקמתו של בנין, הריסתו והקמתו שנית, כולו או מקצתו, הוספה לבנין קיים וכל תיקון בו, למעט שינוי פנימי בדירה;
בפיסקה זו –
"שינוי פנימי" – שינוי שאינו נוגע לצד החצוני של הבנין, אינו פוגע בחזיתו או במראהו או בשלד של הבנין או ברכוש משותף או בצנרת או ציוד אחר המשרתים גם דירות אחרות, אינו פוגע בזולת ואינו משנה את שטחה של הדירה למעט תוספת של שטח מרפסת שניסגרה כדין או את מספרן של יחידות הדיור;
"דירה" – חדר או תא, או מערכת חדרים או תאים, שנועדו לשמש יחידה שלמה ונפרדת למגורים, לעסק או לכל צורך אחר;
(3)כל עבודה אחרת בקרקע ובבנין וכל שימוש בהם שנקבעו בתקנות כעבודה או כשימוש הטעונים היתר כדי להבטיח ביצוע כל תכנית.
בעיניין זה ולמעלה מן הצורך אפנה גם לע"א 402/80 אתגר" הקלוב הישראלי החדש למסחר ביהלומים בע"מ נ. מ.ב.א. החזקות ונכסים בע"מ. הגם שביה"מ היתייחס שם להגדרת דירה ע"פ חוק המקרקעין, הרי מאחר שמדובר בהגדרה זהה להגדרה בחוק התיכנון והבניה ,יפים הדברים גם לענייננו ועל פיהם שטח משותף בהכרח, אינו יכול ליפול תחת הגדרת דירה: "כפי שראינו, מוגדר המונח "רכוש משותף" תוך היתייחסות לכל חלקי הבית חוץ מן החלקים הרשומים כדירות, ונסוח זה יש בו כדי להשליך על הפירוש, בו יש לפרש את המלים "לכל צורך אחר". .
ראו עפ"א (מחוזי חיפה) 51842-09-16 זיאן נ' ועדה מקומית גליל מרכזי עכו (27.11.16):
"אוסיף, מעבר לנדרש, כי גם אם הייתי מגיע למסקנה שלא הוכח זהוי החלקה שעליה ניבנה המבנה, הדבר לא היה מסייע למערער, שכן גם אז, מתחייב היה ליתן צוים, לאור שהוכח – והוא, כי בשטח המתואר בראיות (אף ללא לנקוב בגוש /חלקה) ניבנה מבנה – אותו מבנה שתועד בתצלומים – והכל ללא קבלת היתר (והשווה בנידון עם האמור בת.פ. (שלום חיפה) 14951-12-13 מ"י נ' סואעד, מתאריך 22.9.16; וכן אפנה, בשינויים המחויבים, לע"פ (מחוזי נצרת) 35726-08-11 מ"י נ' ניגים, 14.2.12)".
אציין כי גם הבניה תוארה במפורש בצו ולא נטען כי במבנה קיימת קומת חניה נוספת שבוצע בה תיחום אזור באופן שניתן היה לטעות ביחס לאיזו בניה היתייחס הצוו.
...
אלו בחנו את הנתונים שהוצגו בפניהם והגיעו למסקנה שהבניה מתבצעת שלא כדין.
אינני מקבלת את הטענה כי מדובר במקרה בו קיים אופק תכנוני המצדיק הפעלת החריג של עיכוב צו הריסה מינהלי.בהתאם לפסיקה "אופק תכנוני" אשר יצדיק מתן שהות להשגת היתר תוך עיכוב הצו המינהלי הינו במקרים בהם קבלת ההיתר היא "בהישג יד מיידי ורק עיכוב פורמלי חסר משמעות מעכב אותו באופן מיידי", (רע"פ 1288/04 נימר נ' יו"ר הוועדה המקומית ירושלים; רע"פ 7405/04 שוויקי נ' יו"ר הוועדה המקומית ירושלים).
לאור האמור לעיל, הבקשה לעיכוב ביצוע, וביטול צו ההריסה- נדחית.