שנית, ככל הנראה בכל המקרים לא הייתה אפשרות להוסיף ממ"דים לקומות הקיימות ללא הרחבת קוי הבניין שנקבעו בתב"ע. כאמור, תמ"א 38 אכן מתירה הרחבת קוי הבניין במידה מסוימת, וזאת כחלק ממכלול ההטבות הכלולות בה.
שלישית, וכאמור לעיל, נקבע כממצא במקרים הנדונים כי ניתן היה לבנות ממ"דים תקניים בכל אחד מהבניינים במסגרת קוי הבניין המורחבים של תמ"א 38.
בדומה לבניינים ישנים רבים מאותה תקופה, הבניינים מושא ערעורים אלה כוללים מרפסת מקורה הסגורה משני צדיה בקירות (באופן שמבחינה חיצונית המרפסת נראית כחלק אינטגראלי של הבניין), אולם בחזית המרפסת (שהנה חזית הבניין) אין היתר לבניית קיר או חלונות והמרפסות ניסגרו בתריסים.
...
סוגיה זו היא שמאית במהותה וככלל בית המשפט לעניינים מינהליים יימנע מהתערבות בה.
אינני יכול לקבל את טענת המערערות לפיה העובדה שהמרפסות נבנו עם הקמת הבניין כמקורות וסגורות באמצעות תריסים (כלפי חוץ) מובילה למסקנה כי לא קיימת כל הפרדה בין השטח העיקרי של הדירה ובין שטח המרפסות.
אשר לאמירת השמאית המכריעה בתיק נאות הרצליה (עמ"נ 69224-12-19) לפיה "השטח המבוקש [שטח עיקרי על פי תמ"א] קטן מהשטח הקיים בהיתר בפועל עם תוספת הזכויות בגין תמ"א 38" (סעיף 11.1 לשומה המכרעת), הרי מקובלת עלי עמדת הוועדה המקומית כפי שהיא הובאה בסעיף 64 להחלטת ועדת הערר: האמירה הנ"ל יוצאת מנקודת מוצא כי שטחי המרפסות כבר נחשבים כשטח עיקרי (ואינם על חשבון התוספת המתאפשרת לפי תמ"א 38) והיא מניחה את המבוקש בסוגיית הטלת היטל השבחה על עצם הסבת שטחי המרפסות לשטח עיקרי.
לסיכום
הערעורים נדחים, פרט לעמ"נ 38773-11-19 ועמ"נ 69224-12-19 המתקבלים בנושא ההקלה לבניית ממ"ד (בלבד).