"
בהחלטתו קבע בית-משפט קמא כי השטח בו בוצעו העבודות עונה להגדרת "ביניין".
סעיף 1 לחוק מגדיר "ביניין" כ"כל מבנה, בין שהוא בנוי אבן ובין שהוא בנוי בטון, טיט, ברזל, עץ או כל חומר אחר, לרבות – (1) כל חלק של מבנה כאמור וכל דבר המחובר לו חיבור של קבע; (2) קיר, סוללת עפר, גדר וכיוצא באלה הגודרים או תוחמים, או מיועדים לגדור, או לתחום, שטח קרקע או חלל;".
וראו לעניין זה גם ע"פ (מחוזי חיפה) 14280-02-10, זראע נ' ועדה מקומית לתיכנון שומרון (11.2.2010), שגם אליו הפנה בית-משפט קמא, שם קבע בית המשפט כי "צו הריסה מינהלי אינו מתייחס במקרה זה, וכך גם במקרים אחרים, אך ורק לאותם פריטים המכונים בשפת העם כ'בניה'. ככל שהדבר נוגע לחוק התיכנון והבניה, הרי שגם הוספת מצעים על הקרקע, ביצוע של פעולות המשנות את פני המקרקעין, הן פעולות בניה וכאשר מבוצעות כאלה ללא אישור, ניתן להוציא צו מינהלי לביטולם בדרך של השבת המצב לקדמותו, קודם לבצוע אותן פעולות...".
על פי פרשנות זו, לכאורה ניתן לראות במשטח אותו החלה המערערת להרוס "ביניין". לטעמי, על אף ההגדרה הרחבה של "ביניין", ספק אם המשטח בו נעשו עבודות ההריסה עונה על הגדרת "ביניין". נראה כי מדובר במשטח שהוקם בפעולות "בנייה", להבדיל מ"ביניין"; וכי הריסתו הנה בבחינת עבודה בקרקע, כמפורט בסעיף 145א(3) לחוק, וחפירה המשנה את פני הקרקע, כמפורט בתקנה 1.
...
עוד נקבע כי עבודות ההריסה שבוצעו, נועדו לשנות את הבינוי הקיים ולהשפיע על השימוש בו; וכי עבודות ההריסה עשויות להותיר בשטח מפגע "ומכאן שקיימת חשיבות בהסדרת העבודות".
בעוד שלגבי מגרשי הטניס מצא בית המשפט כי בוצעה עבודה אסורה וכי בכוונת המערערת להמשיך בעבודה זו, בכל הנוגע לעבודות נוספות אליהן התייחס הצו, עבודות ב"כרי דשא", קבע בית המשפט כי לא נמצאה תמיכה לטענה לביצוע עבודה אסורה, וכי לא הייתה כוונה לבצע עבודות "למעט במתחם המוגדר של מגרשי הטניס", ולפיכך ראוי לצמצם את הצו כך שיחול על עבודות הריסה במתחם הטניס בלבד.
בסיכומו של דבר, הצו, שנועד למנוע הריסה של מגרשי הטניס ללא היתר, היה מוצדק.
לפיכך, אינני רואה מקום להתערב בהחלטת בית משפט קמא לאשר את הצו המנהלי על אף הפגמים שנפלו בו.
נוכח האמור לעיל, הערעור נדחה.