בהגיעו לבניין, גילה המפקח כי בין עמודי הבניין, בשטח פרטי פתוח, הוקם מבנה סגור מפאנל מבודד, ללא היתר בנייה, בנגוד להוראות התכנית החלה במקום ובנגוד לתקנות הפטור.
ב-8.7.20 התקבלה הודעת מוקד נוספת, מטלפון 9959820, כי "בכניסה השנייה מדירה 14 בנו משרד ומחסן בקומת העמודים". ב-15.8.20 שוב התקבלה הודעת מוקד מטלפון 054-2494610, "שוב מלין על מחסן שניבנה מתחת לבניין ללא היתר, עד היום לא הגיעו לטפל", הגם שהמפקח הגיע לנכס ב-9.8.20 [ההודעות מ-8.7.20 ו-15.8.20 ב-נספח א' לתגובה].
לא מדובר במחדל טכני גרידא ולא ניתן לתקן מחדל זה בדיעבד, ודאי לא כאשר המבנה לא עומד בדרישות הדין, כמפורט לעיל.
...
תמצית טענות המשיבה
הבקשה הוגשה בניגוד לתקנות התכנון והבנייה (סדרי דין בבקשות לעניין צו הריסה מנהלי), התש"ע-2010 (להלן: תקנות סדרי הדין), שכן לא הוגשה תוך 3 ימים מיום שנודע למבקש על הצו [תקנה 2(א)(1) לתקנות סדרי הדין], לפיכך על הבקשה להידחות ולו מטעם זה.
הבקשה לא עומדת גם בהוראות תקנה 2(ב) לתקנות סדרי הדין, שכן המסמך שצורף לבקשה לא עונה להגדרת "תצהיר בכתב", כהגדרתו בסעיף 15 לפקודת הראיות [נוסח חדש], התשל"א-1971 וחסר בה פירוט על אודות ההליכים הנוגעים לבנייה, למעט המסמך, שהוא "העתק הדבק" של הבקשה.
בניית המבנה לא בוצעה כדין ולא עומדת בדרישות הדין לפטור מהיתר
טענת המבקש כי בניית המבנה עומדת בדרישות הדין לבניה הפטורה מהיתר, שכונה על ידו בבקשה "חוק הפרגולות", כשעולה כאמור לעיל, כי הכוונה לסעיף 145ג לחוק התו"ב) ו-תקנות הפטור - דינה להידחות מהטעמים הבאים:
המבנה לא עומד בתנאי הוראות סעיף 145ג(2) לחוק התו"ב, שכן מדובר במבנה המהווה מטרד ומפגע סביבתי.
סוף דבר
בהינתן כל המפורט לעיל והכלל כי מרחב התערבות בית המשפט בשיקול הדעת המנהלי של הרשות מצומצם הוא עד מאוד - אני קובעת כי צו ההריסה המנהלי הוצא בהתאם להוראות סעיף 221 לחוק התו"ב. מדובר במבנה המהווה בנייה אסורה.
לא עלה בידי המבקש להוכיח קיום התנאים לביטול צו ההריסה המנהלי, כדרישת סעיף 229 לחוק התו"ב.
אשר על כן, לאחר עיון במסמכי הצדדים, שמיעת עדויות וטיעונים בעל פה, באתי לכלל מסקנה כי דין הבקשה לביטול צו ההריסה המנהלי להידחות.