לחילופין, הועדה המחוזית הייתה צריכה להאריך את ההיתר לשימוש חורג שכן לא מדובר בסטייה ניכרת מתכנית היות והבניה תואמת לתכנית והשמוש אינו משנה את אופי הסביבה אלא מישתלב בה. בהחלטתה מיום 14.3.2011, ועדת הערר התייחסה לכך שהאיזור אינו חקלאי כבר במשך שנים ארוכות – בצמוד למכונת הגריטה של העותרת, מצוי מכון טיהור שפכים של העיר טירה וכוכב יאיר, המשתרע על פני עשרות דונמים (וספק אם הוא פועל בהתאם לתב"ע או לפי היתר בניה) ובצמוד למקרקעין פועלים עסקים של איחסנה, מיפעל אספלט, מפעלי תעשיה ומלאכה ואתר אשפה.
"
מנגד, בהחלטת ועדת הערר צוין על ידי נציגת מתכנן המחוז כי: "השמוש המדובר מהוה סטייה ניכרת מתכנית בהיתחשב בשימוש המאושר במקרקעין (שימוש חקלאי) אשר משנה את אופיה של הסביבה הקרובה, ועל כן לא ניתן לאשרו.".
בסופו של דבר, קבעה ועדת הערר כי היא רואה בחיוב אישור השמוש החורג בתנאים, ביניהם:
"1. קבלת תנאי ההפעלה מהמשרד להגנת הסביבה בשים לב לנזקים סביבתיים נטענים. ומילוי כל דרישות המשרד להגנת הסביבה ולוח הזמנים שיקבע.
...
הוועדה המחוזית התייחסה בהחלטתה לכך שבשנת 2004 ניתן היתר לשימוש חורג בתנאים לתקופה של 18 חודשים וציינה כי: "...הועדה מחויבת לבחון את הבקשה המוגשת אליה על בסיס הדין החל והתכנון התקף אשר אינו מאפשר להיענות לה. בתקופה שמההחלטה הקודמת של הועדה המחוזית ממשיך המפעל ועובד מזה 8 שנים, ללא היתרי בניה וללא היתר לשימוש חורג (שכן גם היתר לשימוש חורג מכח ההחלטה הקודמת לא הוצא).".
אני סבור כי החלטת הוועדה המחוזית בהקשר זה היא החלטה סבירה.
יפים בהקשר זה גם דברי כב' השופט סולברג בפסק הדין בבית המשפט העליון ביחס לעותרת: "צא ולמד: מפעל בלתי – חוקי גדול (בשטח של כ – 20 דונם) לעיבוד גרוטאות קבע את משכנו על קרקע שייעודה לחקלאות. 14 שנה חלפו למן הגשת כתב האישום הראשון. צווי הריסה וצווי הפסקת שימוש היו כלא היו, והפרתם הולכת ונמשכת דבר יום ביומו. לא הועיל כתב האישום בראשונה ולא בשנייה, גם לא צווים שיפוטיים, קנסות ושאר אמצעי עונשין. המבקשים עושים להנצחת הבניה הבלתי – חוקית על מנת להמשיך ולהפיק הימנה טובת הנאה כלכלית, ובמסגרת זו מבקשים לכבול את ידיה של המדינה, למנוע ממנה לאכוף ביעילות צווים שיפוטיים. אין לאפשר הפקרות. הקפדה יתרה בזכויותיהם של עברייני תכנון ובניה, כמוה כזלזול בציבור האזרחים התמימים וישרי – הדרך...".
סוף דבר
לאור כל האמור לעיל, העתירה נדחית.
בהתחשב בהיקף ההלכים ובהתמשכותם, תשלם העותרת למשיבים שכ"ט עו"ד בסך כולל של 54,000 ₪ (27,000 ₪ למשיבות 1 - 2 ו - 27,000 ₪ למשיבה 3(עיריית טירה)).