בהסכם גם נקבע, ציינה עוד הנתבעת, כי התחייבויות הנתבעת בהתאם להסכם כפופה לשיתוף פעולה מלא מצד בעלי הזכויות ועמידה בזמנים שנקצבו לבצוע פעולות, וכי כל עיכוב שייגרם בשל חוסר שתוף פעולה, יתוסף ללוח הזמנים שנקבע בהסכם (למשל, סעיף 3.17 הקובע כי משך הפרויקט יימשך 24 חודשים ממועד תחילת עבודות הבניה, וזאת בכפוף לשיתוף פעולה מלא מצד הדיירים; סעיף 31.2 להסכם הקבוע, כי בכל מקרה בו נקבע בהסכם כי נדרשים אישור, חתימה, מענה או היתייחסות למסמכים שמעבירה הנתבעת לנציגות או בעלי הדירות, הרי שחריגה ממניין הזמנים, תתוסף למניין הזמנים אשר בו על היזם לבצע פעולה.
עם זאת, נרשם מפורשות כי נידרשת הסכמת כל הדיירים, כולל עמידר, לצורך ביצוע ההסכם (סעיף 2.1.3 להסכם התמ"א: "תנאי מתלה 3: הסכמת כל הדיירים – חתימה 100% מהדיירים...").
בהודעת דוא"ל נוספת מיום 26.11.2018 שבה ועולה בעיית החתימה על כל עמודי תקנון הבית המשותף מטעם עמידר, כמו גם חסר מינוי האפוטרופוס לדיירת החסויה ואישור בית המשפט (פסיקתה).
...
לאחר שעיינתי בטענות הצדדים, במוצגים כמו גם בעדויות העדים, הגעתי למסקנה, כי העיכוב בהתחלת הבנייה נגרם מטעמים שאינם קשורים לנתבעת, ושהתוספת להסכם התמ"א שנחתמה מותנית בעמידת הדיירים בדרישותיה.
מסקנה זו מתבקשת גם, לטענת התובע, לאור סעיף 6.1 להסכם התמ"א, אשר קובע כי "היזם מתחייב להתחיל לפעול מיד לאחר חתימת הסכם זה ע"י 11 מהדיירים (להלן: "מועד חתימת הסכם זה" על מנת לקדם את הכנת תכניות ההגשה להיתר בנייה.
שלישית, אין בטענה כי עוה"ד טוסון ייצג, או לא ייצג, את עמידר כדי לשנות מהמסקנה.
בין אם נאמץ את גרסת התובע, לפיה עוה"ד טוסון לא התחייב לייצג – בשום צורה ואופן – את עמידר, ובין אם נאמץ את גרסת הנתבעת – לפיה עוה"ד טוסון מייצג את עמידר, לצד ייצוג נוסף, אין בכך כדי לשנות מהמסקנה אליה הגעתי.
סיכום ומסקנות
נוכח האמור, אני מורה על דחיית התביעה.