החפירה למגרש הנתבעים בוצעה על ידי מי מטעמם תוך סילוק החומר שהיה במפלס העליון, מפלס התובע וכך "נחתך" המדרון שהיה בשיפוע מתון ונוצר הפרש גובה כימעט אנכי בין שני המגרשים ומצב בלתי יציב, כעולה מצילום המיגרש ביום 28.5.19 (נספח ד' לתצהירו).
ביום 5.11.14 דחתה ועדת המשנה להתנגדויות במועצת התיכנון העליונה את ערר התובע לאחר שנערך דיון ביום 2.11.14, ואת טענתו הקניינית של התובע שהיתר הבניה פוגע בשטח המיגרש שהוקצה לו ונקבע שההיתר תואם את התכנית שבתוקף (נספח יב' לתצהירו).
מר לוי, הנדסאי הבניין והוועדה המקומית ובה מהנדסת המועצה, שהיו מעורבים בהיתרי הבניה שהוצאו למגרש התחתון, אמורים היו לצפות, כי קיימת בעיה במדרון החפור.
...
המומחה מטעם בית המשפט העריך את הנזקים הנוגעים למחסן בסך 34,000 ש"ח לא כולל מע"מ. באיזון בין השיקולים ובכללם הנזקים שנגרמו לתובע, אל מול העובדה כי המחסן נבנה בניגוד לחוק, העובדה שיכול ובניית המחסן ללא אישור, בקרבת קו הגבול שבין החצרות, יצרה את היתכנות הנזק או הייתה גורם שאפשר את יצירת הנזק והשאלה אם תוכשר בעתיד בניית המחסן במיקומו הנוכחי או במיקום אחר, החלטתי כי הנתבעים ישלמו לתובע סך 17,000 ש"ח (הסכום כולל מע"מ) פיצוי עבור הנזקים שנוגעים לפגיעה במחסן התובע.
לאור האמור יש לקבוע על דרך האומדן פיצוי בגין נזקים לא ממוניים בסך 25,000 ש"ח.
סוף דבר
במהלך ההליך, נעשו מספר ניסיונות להביא את הצדדים להסכמה ולמציאת פתרונות שיכול והיה בהם להביא לסיום אחר מהתוצאה שהתקבלה בסופו של יום.
לאור האמור, התביעה מתקבלת חלקית ונפסק לתובע סך 25,000 ש"ח (פיצוי נזק לא ממוני), 17,000 ש"ח (פיצוי עבור המחסן) 70,000 ש"ח (פיצוי הנזקים הממוניים) ובסך 122,000 ש"ח.
כל הנתבעים ישלמו לתובע את הוצאותיו בגין אגרת התביעה, חוות דעת המומחה מטעמו, חלקו בחוות דעת המומחה מטעם בית המשפט וכן שכ"ט עו"ד בסך 25,000 ש"ח בתוך 30 ימים, שאחרת יישאו הפרשי הצמדה וריבית כחוק, מהיום ועד למועד התשלום בפועל.