מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

היתר בניה חיזוק בניין הוספת קומות מתמ"א 38

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2015 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בתאריך 9.10.12 הגיש העותר בקשה מס' 12-1709 לקבלת היתר בנייה שכוללת חזוק הבניין מכוח תמ"א 38, הריסת דירת הגג ובניית 3 קומות בקונטור הבניין הקיים ועוד חדר יציאה על הגג (להלן: "הבקשה להיתר" - נספח ב' לעתירה).
תיקון 3 לתמ"א 38 הגדיל משמעותית את זכויות הבנייה שהתוכנית מאפשרת, ויחד עם זה הוספה בו הבהרה לגבי היחס שבין זכויות בנייה לפי התמ"א לבין זכויות בנייה בלתי ממומשות הקיימות לפי תוכניות מפורטות אחרות החלות על הבניין.
...
סיכומו של דבר, לאור האמור לעיל, לא מצאתי כי נפלו פגם או טעות בהחלטת משיבה 1 באופן המצדיק התערבות בית המשפט לעניינים מנהליים.
סיכומו של דבר, אני דוחה את העתירה.
העותר ישלם למשיבות, תוך 30 יום מהיום, הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסכום כולל של 30,000 ₪ וזאת לפי החלוקה כדלקמן: למשיבה 1 סך של 12,000 ₪ ולמשיבה 2 סך של 18,000 ₪ כל סכום שלא ישולם במועדו יישא הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהמועד שנקבע לתשלום ועד למועד התשלום בפועל.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2016 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

העותרת 8 הנה חברה קבלנית העוסקת בבצוע עבודות בנייה (להלן: הקבלן) ובין היתר בעבודות לחזוק מבנים על פי תכנית המתאר לחזוק מבנים תמ"א 38 (להלן תקרא: תכנית החיזוק).
מבלי לפרט את כל ההוראות והתנאים, נבהיר כי כל המבקש לבצע חזוק מבנים על פי תכנית החיזוק, יכול לזכות בהיתר לבניית תוספות בניה מרובות, לרבות הרחבת הדירות הקיימות והוספת יחידות דיור נוספות, לסטות מקוי ביניין, להוסיף קומות במבנים קיימים, להגביה את המבנה ועוד.
...
הכרעה כפי שיפורט להלן, החלטתי לדחות את העתירה, שכן אין בנימוקי העתירה די כדי להצדיק התערבות שיפוטית בהחלטות גורמי תכנון מקצועיים.
סוף דבר אשר על-כן, אני דוחה את העתירה.
העותרים ישלמו למשיבות הוצאות בסך של 2,500 ₪ לכל אחת מהמשיבות.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

בעע"מ 7381/15 ש. דורפברגר בע"מ נ' אברהם עודד (30.10.2016) עמד בית המשפט העליון על ההיתנגשות בין האינטרסים המנוגדים הטמונה לא אחת בבקשות למתן היתר הבניה בהתאם להוראות תמ"א 38, באומרו את הדברים הבאים: "תוכנית המתאר הארצית לחזוק מבנים קיימים מפני רעידות אדמה – תמ"א 38 (להלן: תמ"א 38 או התוכנית), נועדה לעודד בעלי זכויות במקרקעין לחזק מבנים שבשליטתם מפני רעידות אדמה. המטרה של חזוק המבנים מושגת על-ידי מתן תמריצים כלכליים שונים, ובין היתר, באמצעות תוספות בניה שיותרו במסגרת החיזוק (סעיף 2.3 לתוכנית). בתוך כך, התוכנית מאפשרת ליתן היתר בניה לחזוק מבנה, הכולל חריגה מגובה ומקווי הבניין המותרים, על פי תוכנית מתאר שחלה על הקרקע (סעיף 10.1 לתוכנית). הדבר יוצר, לעיתים, היתנגשות בלתי נמנעת בין האנטרס המצדד ביישומה של תמ"א 38, לבין הסדרים תיכנוניים פרטניים אשר חלים על המבנים, בהם נידרש לבצע חזוק. בתווך עומד גם האנטרס הפרטי של דיירים מסוימים באותו ביניין או במבנים סמוכים, המבקשים למנוע פגיעה בזכויותיהם ולשמור על איכות חייהם". לאור החשיבות הרבה שבהתמודדות עם הסיכונים הנובעים מאפשרות התרחשותן של רעידות אדמה, ביקש המחוקק להעניק תמריצים כלכליים ותכנוניים שונים במסגרת תמ"א 38 כגון: תוספות בניה; ניצול זכויות בניה בבנייני מגורים לשם הוספת דירות חדשות; אפשרות לחרוג ממספר יחידות הדיור, מספר הקומות, ומקווי הבניין הקבועים בתכניות החלות על המיגרש, ועוד (ראו: מיכה גדרון ואהרן נמדר תמ"א 38 39 (2012) (להלן: "גדרון ונמדר")).
...
העותרת טענה, כאמור, כי ועדת הערר לא נתנה דעתה לסוגיית ההפליה, אך נראה כי אף לכך התייחסה הועדה בקובעה (פסקה 27 להחלטה) כי ".. לא מצאנו בדוגמאות שהביאה העוררת כל הצדקה לקביעת קו בניין שונה מזה שנקבע על ידי הועדה המקומית בנסיבות המסוימות של מקרה זה..". אשר לטענת העותרת לפיה צמצום רוחב הממ"דים ל-1.80 מ' נעשה לאחר קבלת עמדת פיקוד העורף בסוגיה, וכאשר לא ברור אילו נתונים הוצגו בפניו, מקבל אני את טענת המשיבות לפיה מדובר ב"שינוי חזית".
סוף דבר לאור האמור, המסקנה היא כי המקרה שלפניי אינו נופל בגדר אותם מקרים חריגים המצדיקים את התערבותו של בית המשפט בהחלטת ועדת הערר, ולפיכך דין העתירה להידחות.
העותרת תשלם למשיבות הוצאות המשפט ושכר טרחת עורכי דין בערכאה זו בסכום של 20,000 ₪ לכל אחת מהן.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

תמ"א 38 תיקון 3א שהיתה תקפה במועד אישורה של הר/1/38 מכוחה ניתן להוסיף 2.5 קומות טיפוסיות מורחבות; תוספת שטחי בניה בקומה המפולשת והקמת דירות גן, תוספת בניה של 13 מ"ר בעד כל יחידת דיור הבנויה כדין בבנין הטעון חזוק; תוספת מרפסות הבולטות מקירותיו החיצוניים של הבנין בשטח של עד 12 מ"ר; הוספה של עד 45 מ"ר שטחי שירות (עבור כל דירה) ששמשו לשטחי השרות הנדרשים לרבות מימדי"ם; הוספת שטחים בתת הקרקע לרבות לחניה ומחסנים.
...
לאור האמור הטענה נדחית.
דין טענת העותרים להידחות.
הועדה המקומית הבהירה בתגובתה כי הועדה המקומית קבעה את מכפיל יחידות הדיור לאחר שנבחנו התשתיות הקיימות בעיר ואת נושאי הסביבה, השתלבות המבנים ברחוב נושאי התחבורה וכיו"ב. לאור האמור אין מקום להתערבות ביהמ"ש. סוף דבר העתירה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

בהסכם התחייבה התובעת לבצע עבודות חזוק בבניין נגד רעידות אדמה (תמ"א 38), להוסיף קומה ובה ארבע יחידות דיור ולבנות פיר מעלית בבניין.
סעיף 39.1 בהסכם הנושא את הכותרת "תנאי מתלה ובטול העסקה" קובע כי תוקפו של ההסכם מותנה בקבלת "אישורים ו/או היתרים מעירית ראשון לציון בכל הנוגע להוספת קומה". עוד הוא קובע ש"קבלת ההיתרים מהוה תנאי מתלה של ביצוע הסכם זה" ושאם לא יינתן היתר לבניית קומה נוספת בתוך 12 חודשים פטור כל צד מהתחייבויותיו.
...
איני מקבלת טענה זו שכן היה על התובעת לזמן לעדות את אדריכלית העיר, או עד אחר.
לסיכום, התובעת והדיירים התקשרו בהסכם לביצוע עבודות חיזוק על פי תמ"א 38 בשנת 2011.
סוף דבר התביעה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו