מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

היתנכלות הרשות לעובדים אקדמאים בכירים

בהליך צו עשה/צו מניעה (קבועים) (צ"ו) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

בסעיף זה "עניינים אקדמיים ומינהליים" – לרבות קביעת תכנית מחקר והוראה, מינוי רשויות המוסד, מינוי מורים והעלאתם בדרגה, קביעת שיטות הוראה ולימוד, וכל פעולה מדעית, חינוכית או משקית אחרת".
התובע טען כי מדובר בקנוניה ומזימה של חברי הסגל האקדמי הבכיר במחלקה להיסטוריה כללית (פרופ' היימס ופרופ' אוסטינובה), אליהם הצטרפו הדקן – פרופ' ניומן והרקטור – פרופ' צבי הכהן ועוד גורמים נוספים במחלקה, שכל מטרתם היתה להשתלט על התקן שלו, לסלקו מן המחלקה ולא לתת לו קביעות.
      בנסיבות העניין ובשים לב למידת ההתערבות של בית הדין בהפעלת ביקורת שיפוטית על ההחלטה האקדמית שלא להאריך את העסקתו של התובע, ומשדחינו את טענותיו של התובע ביחס לפגמים שונים שנפלו בהליך סיום העסקתו על שלביו השונים, ומשקבענו כי כל ההליכים בעיניינו של התובע נערכו כדין ובהתאם להוראות התקנון האקדמי, הגענו לכלל מסקנה כי דין התביעה לאכיפת יחסי עבודה ולפצוי בגין אובדן הכנסה, עוגמת נפש ופצוי בגין מעשי היתנכלות והתעמרות, להדחות.
...
      לא מצאנו כל יסוד לטענות התובע בדבר הוצאת דיבתו רעה ו/או כי האוניברסיטה או מי מטעמה נקטה בלשון הרע כלפיו.
      לא מצאנו כל תשתית עובדתית לטענות התובע בסיכומיו, כי חברי הסגל הכפישו את שמו אל מול גורמים מחוץ לאוניברסיטה.
מכל הטעמים המפורטים בהרחבה לעיל, הגענו לכלל מסקנה כי דין תביעת התובע- להידחות.

בהליך סכסוך קיבוצי (ס"ק) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

בית הדין האיזורי לעבודה ירושלים ס"ק 15289-03-21 16 יוני 2021 לפני: כב' השופט **** גולדברג נציג ציבור (עובדים) מר רמי אלקנה נציג ציבור (מעסיקים) מר אליעזר קלאי המבקשים 1.ועד הסגל האקדמי הבכיר במרכז האקדמי לב 2.יוסי טובול ע"י ב"כ: עוה"ד אורית זילוני ושרון לולצ'י המשיב המרכז האקדמי לב (ע"ר) ע"י ב"כ: עו"ד יאיר זלנפרוינד פסק דין
בבקשה עותרים המבקשים למתן סעדים שונים, ובהם: קביעה כי המשיב מפר את תקנון המינויים האקדמיים, המהוה חלק מן ההסדרים הקבוציים בין המבקש 1 למשיב, בכך שהוא מעסיק אנשי סגל במינוי רגיל לאחר חלוף חמש שנים מיום מינויים, מבלי להעניק להם קביעות; הצהרה כי לד"ר טובול הוענקה קביעות בהחלטת ועדת חבר הנאמנים מדצמבר 2016; הצהרה כי החלטת ועדת המינויים מיום 11.1.21 התקבלה תוך היתנכלות למבקשים, בשל פעילותו של ד"ר טובול בועד הסגל והיא בטלה; צו לחשיפת מלוא הפרוטוקולים של וועדת המינויים בעיניינו של ד"ר טובול.
לשיטת המשיב, סוגיית מתן קביעות לד"ר טובול היא סוגיה אקדמית והסמכות להכריע בה נתונה לרשויות אקדמיות שמכהנות על פי תקנון המשיב, שהנן עצמאיות ואינן כפופות להנהלת המשיב.
...
התוצאה הבקשה מתקבלת חלקית.
הבקשה לקבוע כי הוענקה לד"ר טובול קביעות בהחלטת וועדת חבר הנאמנים מדצמבר 2016 – נדחית.
הבקשה לחייב את המשיב לחשוף את מסמכי וועדת המינויים בעניינו של ד"ר טובול – נדחית.

בהליך סכסוך עבודה (ס"ע) שהוגש בשנת 2012 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

כן טוענת הנתבעת, כי איש מטעמה לא התנכל לתובעת עקב מוצאה, כי ההחלטות שהתקבלו בעיניינה של התובעת נבעו משיקולים עניניים, כך גם ההחלטה שלא לחדש את מינויה ובכל מקרה אין להשיב את התובעת לעבודה.
כמו כן, מאחר ואין המדובר בענין טכני, כל מקרה נבחן לגופו ונשקל לא רק בהתאם לכמות, אלא גם בהתאם לאיכות תפקודו הכולל של המועמד, בין היתר, בהתבסס על הערכת הממונים עליו (אשר כוללת התייחסות ליכולתו להישתלב בסגל היחידה והאוניברסיטה, יחסי אנוש וכו'), הערכת בודקים חיצוניים וכיוצ"ב. התובעת לא הוכיחה, כי היא המועמדת המובילה בתחומים שנדרשו או כי מועמד אחר בעל נתונים פחותים משלה היתקבל לסגל האקדמי הבכיר.
כן העידה פרופ' לאופר כי המחלקה לשפות זרות מוגדרת כמחלקה לא מחקרית: "זה נכון שחוג לאנגלית וחוג לשפות זרות זה שתי מחלקות שונות ומחלקה לשפות זרות מוגדרת כמחלקה לא מחקרית, בניגוד לחוג לאנגלית אבל בכל חוג אקדמי שיש בו אפיק מחקר יש גם סגל זוטר ואנשים האלה אינם זכאים לשום מענקי מחקר". יתרה מכך, הוכח בפנינו מנספח כ"ב לתצהיר גב' בן ישראל כי התובעת קיבלה באופן חריג כספי מימון: "הרקטור עצמו, נאות להקציב חלק מתקציב המחקר (הפנימי) אותו הוא ייעד לך לטובת נסיעות, כך שישמש גם לעריכה. זהו אישור חריג ונדיר". וכן: "ד"ר ארונין, משום מה את שוכחת לציין את הסיוע הרב לו זכית מצד רשות המחקר..
...
לסיכום 67.
משלא מצאנו כי נפלו שיקולים זרים בהחלטת האוניברסיטה שלא לחדש מינויה של התובעת ואף לא נפל פגם בדרך קבלת ההחלטה, תביעת התובעת על כל ראשיה נדחית.
התובעת תשלם לנתבעת הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך 5500 ₪ תוך 30 יום מקבלת פסק הדין.

בהליך סכסוך קיבוצי (ס"ק) שהוגש בשנת 2012 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הרקע וההליכים ביום 31/8/2011 הגישו המבקשים בקשת צד בסכסוך קיבוצי (להלן: "בקשת צד") ובה טענו להתנכלות שיטתית של הרשות (הנהלה ומועצת הרשות), כלפי עובדים בכירים אצלה ובכלל זאת לאלכס חן (להלן: "חן"), יו"ר הוועד, גב' לאה גנות (להלן: "גנות") והעובדים א'-ג' (להלן: "העובדים האקדמאים").
...
לאור כל האמור – נדחית התביעה.
איננו מקבלים טענת הרשות כביכול, המבקש 2 מנסה לטרפד עבודת הרשות.
לא שוכנענו כי פעולותיו, כפי שבאו בפנינו, אינן לגיטימיות.

בהליך סכסוך עבודה (ס"ע) שהוגש בשנת 2012 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

כן טוענת הנתבעת, כי איש מטעמה לא היתנכל לתובעת עקב מוצאה, כי ההחלטות שהתקבלו בעיניינה של התובעת נבעו משיקולים עניניים, כך גם ההחלטה שלא לחדש את מינויה ובכל מקרה אין להשיב את התובעת לעבודה.
כמו כן, מאחר ואין המדובר בענין טכני, כל מקרה נבחן לגופו ונשקל לא רק בהתאם לכמות, אלא גם בהתאם לאיכות תיפקודו הכולל של המועמד, בין היתר, בהתבסס על הערכת הממונים עליו (אשר כוללת היתייחסות ליכולתו להישתלב בסגל היחידה והאוניברסיטה, יחסי אנוש וכו'), הערכת בודקים חצוניים וכיוצ"ב. התובעת לא הוכיחה, כי היא המועמדת המובילה בתחומים שנדרשו או כי מועמד אחר בעל נתונים פחותים משלה היתקבל לסגל האקדמי הבכיר.
כן העידה פרופ' לאופר כי המחלקה לשפות זרות מוגדרת כמחלקה לא מחקרית: "זה נכון שחוג לאנגלית וחוג לשפות זרות זה שתי מחלקות שונות ומחלקה לשפות זרות מוגדרת כמחלקה לא מחקרית, בנגוד לחוג לאנגלית אבל בכל חוג אקדמי שיש בו אפיק מחקר יש גם סגל זוטר ואנשים האלה אינם זכאים לשום מענקי מחקר". יתרה מכך, הוכח בפנינו מנספח כ"ב לתצהיר גב' בן ישראל כי התובעת קיבלה באופן חריג כספי מימון: "הרקטור עצמו, נאות להקציב חלק מתקציב המחקר (הפנימי) אותו הוא ייעד לך לטובת נסיעות, כך שישמש גם לעריכה. זהו אישור חריג ונדיר". וכן: "ד"ר ארונין, משום מה את שוכחת לציין את הסיוע הרב לו זכית מצד רשות המחקר...סיוע זה מסתכם בכ- 10,000 ₪. סך הסיוע שקבלת הוא מהגבוהים אשר התקבלו בראייה רוחבית גם אם בוחנים את הסיוע שניתן לחברי סגל במסלול הרגיל...
...
אף לא הוכח בפנינו ולא שוכנענו כי בהליך השימוע נשקלו שיקולים הנוגעים בתובעת על רקע מוצאה.
לסיכום משלא מצאנו כי נפלו שיקולים זרים בהחלטת האוניברסיטה שלא לחדש מינויה של התובעת ואף לא נפל פגם בדרך קבלת ההחלטה, תביעת התובעת על כל ראשיה נדחית.
התובעת תשלם לנתבעת הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך 5500 ₪ תוך 30 יום מקבלת פסק הדין.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו