מכל מקום – על פניו, התובע מבקש לטעון לשניים: האחד, תשלום תגמולי ביטוח מכוח פוליסת הביטוח; והשני, פיצויים בגין ניזקי גוף שנגמרו לו עקב התאונה.
האם תקופת היתיישנות מקוצרת זו הוארכה במקרה דא?
ביום 24.3.14 היתקבל תיקון מספר 6 לחוק חוזה ביטוח, במסגרתו תוקן סעיף 31 לחוק חוזה ביטוח, וזו לשונו לאחר התיקון:
"תקופת ההתיישנות של תביעה לתגמולי ביטוח היא שלוש שנים לאחר שקרה מקרה הביטוח; היתה עילת התביעה נכות שנגרמה למבוטח ממחלה או מתאונה תימנה תקופת ההתיישנות מיום שקמה למבוטח זכות לתבוע תגמולי ביטוח לפי תנאי חוזה הביטוח".
תיקון זה בא להטיב עם המבוטחים, ולאזן נכוחה את תקופת ההתיישנות המקוצרת עם מקרים בהם הזכות לתבוע מתגבשת מאוחר יותר, תוך שינוי ההלכה שנקבעה בענין אמיתי (ע"א 1806/05 הראל חברה לביטוח בע"מ נ' עיזבון המנוח אמיתי ז"ל, פ"ד טב(4)231; וראו: הצעת חוק חוזה הביטוח (תיקון מס' 6) (היתיישנות ממועד זכות התביעה) התשע"ד – 2014, ה"ח 534, ה' בשבט התשע"ד, 6.1.14).
כך גם השתהות בהגשת התביעה "עד סמוך לשעת האפס בתחום תקופת ההתיישנות הסטאטוטורית" אין די בה, כשלעצמה, לצורך סילוק התביעה מחמת שהוי (ראו: ע"א 6805/99 תלמוד תורה הכלל והישיבה הגדולה עץ החיים בירושלים נ. הועדה המקומית לתיכנון ובנייה ירושלים פ"ד נז(5) 433 (2003); אשר צוין על ידי חברת החשמל; וראו גם: ע"א 7019/14 שזור מושב עובדים להתיישבות שיתופית בע''מ נ' פרג'י (15.05.18)).
...
בנסיבות אלה, מן הראוי היה כי הטענה לא הייתה מועלית; ומכל מקום- דינה להידחות.
לא נעלם מעיני כי בתגובה מיום 25.2.19 נטען בד בבד כי "אין לראות בתאונת המלגזה תאונת דרכים, וזאת מאחר ולא עלה בידי הנתבעת 2 להראות כי המלגזה הייתה תקינה מכאנית ומותרת לשימוש עובר לזמנים, אף לא הוצגה ולא נמסרו לתובע פרטים והעתק תעודת חובה רלוונטית של המלגזה..".
מעבר לעובדה שטענה זו סותרת מניה וביה את הודאת התובע, הן בישיבה והן בהודעות/תגובות קודמות – הרי שדינה להידחות גם לגופה.
סוף דבר
התביעה לתשלום תגמולי ביטוח - נדחית.