בניה זו גלשה מעבר לקו הגבול התואם למפת הסוכנות, לתוך משק 55.
אשר לטענת העדר עילה וחוסר סמכות עניינית – המבקשים הודו במסגרת כתב הגנתם כי יש לבית המשפט סמכות עניינית לידון בתביעה; ביחס לתיקון גבולות, בפרק ד' לחוק התיכנון והבניה, תשכ"ה-1965 (להלן: "חוק התיכנון והבניה") קיים הליך נפרד וייחודי, וחזקה על הוועדה לתיכנון ובניה שתפעל בהתאם לפסק הדין שיינתן מאת בית המשפט לתיקון הגבולות; בתיק אחר בעיניין דומה בו ייצג ב"כ הנתבעים 2-1 (ת.א. 23659-11-09), הוגשה הסכמה בין הצדדים לפעול על פי חוות דעת מודד וניתן תוקף של פסק דין להסכם גישור ומכאן, חזקה שב"כ הנתבעים 2-1 סבר כי לבית המשפט נתונה הסמכות העניינית לידון במחלוקת; ההליכים בנוגע לגבולות, בין שכנים במושבים, מתבררים באופן עיקבי בבית המשפט המחוזי (כדוגמת, ה.פ. 50540-07-10 שושנה גנני נ' מינהל מקרקעי ישראל (פורסם בנבו, 20.7.2011)).
טענה זו יש לדחות, זאת לאור פסק הדין בעיניין חדד, שדן כאמור, במקרה בו הייתה התאמה בין התכנית המפורטת לבין התצ"ר, ואולם מאחר ולא הייתה התאמה בין התצ"ר לבין מפת הסוכנות, נעתר בית המשפט לבקשה לתיקון התצ"ר.
מעבר לכך, המומחה מטעם התובעים הסביר בחוות דעתו את ההליך התיכנוני החוקי שיש לבצע לפי חוק התיכנון והבניה, על מנת לתקן בשלב זה את הרישום על פי התצ"ר. לדבריו, יש לנקוט "פעולת תיכנון ע"י הגשת תשריט חלוקה עפ"י פרק ד' לחוק התו"ב שתיחתם ע"י שני הצדדים. ככל שלא תהיה הסכמה של בעל נחלה 54...לתיקון המתבקש, אזי יש להחתים את וועד האגודה כתנאי מקדים לקבלת אישור רמ"י לבצע את התיקון ולאחר מכן יש לאשר את התשריט בועדה המקומית חבל מודיעין." והשלב הבא לאחר מכן "הנו הכנת תצ"ר ואישורה ברמ"י, הועדה המקומית ובמרכז למיפוי ישראל ולאחר קבלת אישור כי התצ"ר כשירה לרישום, יש לבצע את רישומה בלישכת רישום המקרקעין ובכך לסיים את הליך הטיפול בהשבת הגבול המקורי כקו ישר בין שתי הנחלות." (סעיפים 7-6 לחוות דעת מומחה התובעים, נספח ו' לכתב התביעה).
טענה זו יש לדחות, הן לאור הקביעות בפסק הדין בעיניין חדד ביחס לאפשרות תיקון תצ"ר התואם לתכנית מפורטת, והן בשים לב להתנהלות הנתבעים 2-1 עד כה.
בנגוד לנטען בבקשה, טענו הנתבעים 2-1 בכתב הגנתם (סעיף 139), בין היתר, כי: "אין מוכחש הנטען בסעיף 32 לכתב התביעה לעניין סמכותו המקומית והעניינית של בית המשפט הנכבד לידון בתובענה.".
מעבר לכך, ביום 4.11.2020 היתקיים לפני דיון, במסגרתו טענו הנתבעים 2-1 טענות לגופה של התובענה וכלל לא העלו טענות לסילוק על הסף של התובענה לא בכלל, ולא בפרט בשל טענה של חוסר סמכות עניינית.
...
לאור טענות התובעים בהקשר זה והמחלוקת הקיימת בין הצדדים, אני סבור, כי בשלב זה של ההליך, לא ניתן לסלק את התביעה על הסף על בסיס טענת התיישנות, מאחר ובטרם הכרעה בטענה לגופה, יש לתת את הדעת, בין היתר, לעניינים העובדתיים הבאים, שטענו הצדדים במסגרת הבקשה ובכתבי הבי-דין שהגישו ובוודאי יתבררו במהלך ניהול התובענה:
האם ידעו התובעים על ההליך לרישום התצ"ר, תוך סטייה ממפת הסוכנות; האם ידעו התובעים, כי הנתבעים 2-1 ביצעו בניה בלתי חוקית בעקבותיה חלה סטייה בתצ"ר לעומת מפת הסוכנות; האם נשלח מכתב לסוכנות בעניין התובעים בהתאם לאמור בפרוטוקול ישיבת ועד הנהלת המושב מיום 23.2.1978 (נספח ד' לבקשה); האם בוצע ההליך המדידה של המשקים, כאמור בפרוטוקול ישיבת ועד הנהלת המושב מיום 25.11.1982 (נספח ה' לבקשה); מתי לראשונה נחשפו התובעים לאמור בפרוטוקול הסיור במושב מיום 30.11.1982 (נספח ו' לבקשה).
מעבר לנדרש, אזכיר כי דחיית הבקשה לסילוק התביעה על הסף אינה מלמדת על סיכויי התביעה להתקבל, ואף לא על כך שדין טענות הסף שהעלתה המבקשת (התיישנות ושיהוי) להידחות.
סוף דבר
לאור כל האמור לעיל, אני דוחה בשלב זה את הבקשה לסילוק על הסף.