מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

היעדר נציגי ציבור שזומנו דיון בבית דין לעבודה

בהליך ערעור עבודה (ע"ע) שהוגש בשנת 2021 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

בית הדין הארצי לעבודה ע"ע 62173-01-19 ניתן ביום 11 דצמבר 2021 משה לבר המערער החברה העירונית לתרבות, נוער, ספורט ונופש באשקלון בע"מ המשיבה בפני סגן הנשיאה אילן איטח, השופטת סיגל דוידוב-מוטולה, השופטת חני אופק גנדלר נציגת ציבור (עובדים) גב' רחל בנזימן, נציג ציבור (מעסיקים) מר מרדכי כהן ב"כ המערער עו"ד חיים כהן, עו"ד הילה טל ב"כ המשיבה עו"ד יודן קוריצקי, עו"ד עופר רזניק פסק דין
בפתח דיון ההוכחות מיום 23.4.17 ציין בית הדין לפרוטוקול כי נציג ציבור (עובדים) הוזמן כדין ולא התייצב, ומשכך הוחלט לידון בהיעדרו.
...
אשר לטענה נוספת שהעלה המערער, ועניינה ניהול ההליך ומתן פסק דין בהעדר נציג ציבור (עובדים) – גם בה לא מצאנו ממש.
החלטה זו תואמת את הוראות החוק והפסיקה לעניין נציגי ציבור שהוזמנו ולא התייצבו, ולא מצאנו כי נפל פגם בהחלטתו הדיונית של בית הדין האזורי בקשר לכך.
עם זאת בסופו של דבר הסתבר כי בנסיבות המקרה המיוחדות (כמפורט לעיל) ההכרעה בעניין כותה, כמו גם המחלוקת במסגרת אותו הליך לעניין עקרון תום הלב, אינן משליכות לעניין שבפנינו.
סוף דבר – הערעור נדחה.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

בית הדין האיזורי לעבודה חיפה ב"ל 39724-08-21 לפני: כב' השופטת קרן כהן נציג ציבור (עובדים) מר אברהם פרקש התובעת רחל פרץ ע"י ב"כ עו"ד הדר שיפוני מטעם הלישכה לסיוע משפטי הנתבע המוסד לביטוח לאומי ע"י ב"כ עו"ד ג'ומאנה בחוס פסק דין
[1: נציג ציבור שני הוזמן ולא התייצב, ולכן היתקיים הדיון בהעדרו.
...
] בנסיבות אלה יש לקבל את התביעה ולדחות את הערכת התלות שאינה משקפת את מצבה התפקודי של התובעת.
הכרעה לאחר ששקלנו את טענות הצדדים, עדויותיהם והמסמכים הרפואיים מצאנו כי דין הערעור להידחות, מהנימוקים שיפורטו להלן.
] אי לכך, לא מצאנו שיש מקום להתערב בקביעת המעריך שהתובעת אינה זכאית לניקוד בסעיף ההשגחה.
בנסיבות העניין, מצאנו כי הערכת התלות תואמת את ממצאי המעריך במועד ביצועה ונתמכת במסמכים הרפואיים שהוצגו מאותה תקופה ולכן לא מצאנו עילה להתערב בקביעותיו.
סוף דבר הערעור נדחה.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית הדין האיזורי לעבודה תל אביב סע"ש 16217-05-19 05 פברואר 2023 לפני: כב' השופטת שרון שביט כפתורי נציגת ציבור (מעסיקים) גב' אורה נורי התובעים 1. אדוארד איזדון ע"י ב"כ: עו"ד תומר לרר ואח' הנתבעים ע"י ב"כ: עו"ד **** בן יצחק 1. מפעת 1965 (1987) בע"מ 2. עריית בת ים פסק דין
נציג ציבור עובדים הוזמן אך לא התייצב והצדדים הסכימו לידון בהעדרו.
משמעות הדבר היא כי סיווגה של החזקה כמעבירה את נטל השיכנוע, ולא רק את נטל הבאת הראיה, יביא להחלת תוצאותיה, קרי המעסיק יחויב "בעד מספר שעות נוספות שאינו עולה על חמש עשרה שעות נוספות שבועיות או שאינו עולה על שישים שעות נוספות חודשיות". המצב הרביעי, כאשר בית הדין קובע ממצא בדבר העידר עבודה בשעות נוספות.
...
סוף דבר התביעה מתקבלת בחלקה הקטן, על הנתבעת לשלם לתובעת: הפרשות בגין "תוספת ניהול" בסך 5,095 ₪, בתוספת הפרשי הצמדה וריבית ממועד סיום יחסי עובד מעבד בין הצדדים ועד למועד התשלום בפועל.
כן תשלם הנתבעת, בנסיבות העניין, פיצויי הלנת פיצויי פיטורים בסך של 5,000 ₪.
משהתקבלה התביעה רק בחלקה הקטן, החלטנו שלא לעשות צו להוצאות.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

בית הדין האיזורי לעבודה חיפה ב"ל 7380-11-21 לפני: כב' השופטת קרן כהן נציג ציבור (מעסיקים) מר משה לסרי התובע אנריקה נדלמן ע"י ב"כ עו"ד תומר דור ועו"ד בועז דרנס הנתבע המוסד לביטוח לאומי ע"י ב"כ עו"ד ג'ומאנה בחוס פסק דין
[2: נציג ציבור שני הוזמן ולא התייצב ולכן היתקיים הדיון בהעדרו.
...
] דיון והכרעה כאמור, השאלה שבמחלוקת היא האם התובע הניח תשתית עובדתית לפגיעה בעבודה כמשמעותה בחוק הביטוח הלאומי על דרך המיקרוטראומה בכל הנוגע לפגיעה בצוואר? כפי שיפורט להלן, אנו סבורים שיש להשיב על השאלה בשלילה.
] הכרעה כאמור, לאחר ששקלנו את טענות הצדדים, עדות התובע והראיות שהוצגו לפנינו מצאנו כי לא עלה בידי התובע להוכיח תשתית עובדתית לפגיעה בעבודה לפי תורת המיקרוטראומה בנוגע לפגיעה בצווארו, כפי שיפורט להלן.
סוף דבר התביעה נדחית.
נציין כי במקרה זה מצאנו שיש לחייב את התובע בתשלום הוצאות מכיוון שלאחרונה ניתנו מספר פסקי דין על ידי בית הדין הארצי בעניינם של טכנאי שיניים ורופאי שיניים שבהם נקבע שתנאי עבודתם אינה מבססים עילת תביעה מכוח עילת המיקרוטראומה[footnoteRef:37] ולא עלה בידיו להצביע על תנאי עבודה שונים מתנאי עבודתם של אותם רופאים.

בהליך בקשת רשות ערעור (בר"ע) שהוגש בשנת 2023 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

בגדרי התובענה נערכו שני דיונים: דיון מוקדם שהתקיים ביום 10.2.2020 (שנערך בפני בית הדין האיזורי בדן יחיד – השופטת כרמית פלד); ודיון הוכחות שהתקיים ביום 27.6.2022 במותב בהישתתפות השופטת קארין ליבר לוין ונציג ציבור (מעסיקים) מר שלמה לס. לדיון ההוכחות הוזמן נציג ציבור (עובדים) אלא שהוא לא התייצב, ובהסכמת הצדדים הוחלט לקיים דיון בהעדר נציג ציבור (עובדים), על מנת שלא לדחות את הדיון.
· על פי סעיף 14 לחוק בית הדין לעבודה, תשכ"ט – 1969 הרי ש"נציג ציבור שהחל בדיון ותקופת מינויו לכהונה הסתיימה יהיה מוסמך לסיים את הדיון בתוך שישה חודשים מיום סיום הכהונה, אלא אם כן הוא הועבר או הושעה מכהונתו לפי סעיף 15(ה)(1)(ב) או (ז), או לפי סעיף 15א(א) או (ב)". ממילא, יכול היה בית הדין ליתן את פסק הדין במותב המקורי, הכולל את מר לס, עד לחודש מאי 2023, כך שלא ברור מדוע רק לאחרונה ניתנה החלטת בית הדין על סיום כהונתו של מר לס והצורך בהחלפתו;
...
בסופו של דבר המבקש הסכים לכך שפסק הדין יינתן במותב חסר, קרי "ללא חתימה של מר שלמה לס או חתימה של כל מאן דהוא שאמור להחליפו" ובמילים אחרות, שפסק הדין יינתן בדן יחיד.
נוכח הטענות דלעיל עתר המבקש למתן פסק דין בדן יחיד ולחלופין לשתף במותב גם נציג ציבור (עובדים) חדש, נוסף על מר אברהם, אשר "יקרא את כל התיק וכל החקירות בדיוק כפי שמייעד בית הדין את תפקיד זה למר אברהם נתן". הכרעה לאחר עיון בבקשה, בנספחיה ובחומר הנוגע לעניין מתיק בית הדין האזורי הגעתי לכלל מסקנה כי דין הבקשה להידחות אף מבלי להידרש לתגובת המשיבה.
סוף דבר בקשת רשות הערעור נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו