מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

היעדר מניעה לייצוג של עורך דין

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בהתאם לכך, בתי המשפט פסקו שנקודת המוצא היא לאפשר את העיון בכל תיק בהיעדר מניעה מן הדין ובהנתן עיקרון פומביות הדיון.
בחודש יוני 2021, כאשר הוא היה מיוצג על ידי עורך דין אחר הוא הגיש תביעה חסרת תום לב בסכום של כעשרה מיליון ₪ בהליך – ת"א 31462-06-21.
...
יצוין שדין טענת הנתבעת לקיומם של סודות מסחריים להידחות גם כן כיוון שהיא לא הוכחה.
בעשיית איזון בין זכויות המבקש ובין זכויות הצדדים להליך, הגעתי לכלל מסקנה כי יש להתיר את העיון בתיק.
לסיכום נוכח האמור לעיל, הבקשה לעיון בתיק מתקבלת, למעט עיון בפרוטוקול מיום 5.3.18 בעניין פסק הדין שניתן בפשרה.

בהליך תכנון ובנייה - ועדות מקומיות (תו"ב) שהוגש בשנת 2020 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

על אף זאת אציין כי המאשימה לא העלתה כל דרישה למאסר בפועל או למאסר אשר ירוצה בעבודות שירות עד לשלב הטיעונים לעונש, ויש להניח כי הדבר היה משפיע על אופן ניהול הגנתו של הנאשם וזאת על אף היותו מיוצג על ידי עורך דין.
ככל ששולם פקדון הוא יועבר לידי המאשימה על חשבון הקנס בהיעדר מניעה על פי דין.
...
לאור מתחם העונש שקבעתי, ובהתחשב בנסיבות אשר הבאתי לעיל, אני גוזרת על הנאשם את העונשים הבאים: מאסר על תנאי של 2 חודשים והתנאי כי לא יורשע בעבירה לפי פרק י' לחוק התכנון והבניה משך שנתיים מהיום.
אני מורה לנאשם לחתום תוך 21 ימים מהיום על התחייבות כספית על סך של 60,000 ש"ח וזאת להימנע למשך תקופה של שנתיים מהיום מביצוע אחת העבירות לפי פרק י' לחוק התכנון והבניה.
אני מורה לנאשם להרוס את המבנה שבנה כפי המתואר בכתב האישום ולהחזיר את מצב המקרקעין לקדמותו.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2021 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

נוכח החשש כי יהיה בהסכם שכר הטירחה כדי למנוע מהלקוח להשתחרר מייצוג עורך הדין גם לאחר שאיבד את אמונו בעורך הדין, בתי המשפט מאזנים בין זכותו של הלקוח להשתחרר מייצוג עורך הדין ובילבד שישולם לעורך הדין שכרו עד להפסקת הייצוג כפי שנפסק בפס"ד ביניש עדיאל, לבין מצב דברים בו נעשה שימוש בזכות זו על ידי הלקוח על מנת להמנע מתשלום שכר טירחה.
בהעדר טענה או ראיה לחוסר תום לבו של הנתבע, ומאחר ששני שליש משכר הטירחה שולם לתובע כימעט באופן מיידי ואפילו מבלי שנידרש להשלים הייצוג בנוגע לבקשה להפקדת ערובה להבטחת הוצאות הנתבע, לא התרשמתי כי השיחרור של התובע מייצוג נועד למנוע מהתובע שכר טירחה.
גישת בית המשפט בדבר אפשרות של לקוח להשתחרר מייצוג של עורך דין פורטה בהרחבה לעיל, כמו גם גישת בית המשפט בדבר בחינת הנסיבות הספציפיות לכל מקרה טרם פסיקת פצויי קיום לעורך הדין חלף שכר טירחתו אל מול הזכות של עורך הדין לקבל שכר בגין מאמציו עד לשיחרור מייצוג.
...
לפיכך ולאור הפסיקה המחמירה עם תובע שהוא עורך דין בנסיבות כאלה, פוסקת לתובע שכר טרחה בגין הייצוג בעניינה של הנתבעת בסך של 1,000 ₪ בתוספת מע"מ. סוף דבר הנתבעים לא העלו טענת יריבות על אף שהגיש את התביעה נגד שניהם חרף העובדה כי מרבית ההליכים בגינם תבע, היו ענייניו של הנתבע בלבד, ורק בגין שני העניינים ייצג את הנתבעת.
חרף אי העלאת הטענה אני סבורה כי יש לחייב את הנתבעים כל אחד בגין העניין בו יוצג.
לפיכך ולאחר שדחיתי מרבית מרכיבי התביעה אני מקבלת את התביעה באופן חלקי ומורה כי הנתבע ישלם לתובע סך של 4,000 ₪ בצירוף מע"מ בגין התשלום השני בתיק בתל אביב והנתבעת תשלם לתובע סך של 1,000 ₪ בצירוף מע"מ בגין ייצוגה בפרשת פיטוריה ממעריב.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

כל זאת בתנאי שלא קיימת הוראה בייפויי הכוח השוללת במפורש את סמכותו של עורך הדין לקבל מסמכים הנוגעים להליך אחר (ראו: בע"א 694/86 דוד אוסטפלד נ' משה בהירי (19.4.87); רע"א 6484/19 וקנין נ' רביבו (2.12.19)).
העידר הייצוג לא מונע את האפשרות לראות בעורך הדין כנציג, הכל בשים לב לנסיבות הפרטניות ובעיקר לנוסח ייפוי הכוח.
...
דינן של טענות אלה להידחות.
בהקשר זה התייחס בית המשפט זה מכבר לבעל דין המבקש להתחמק מן הדין, וקבע דברים שיפים במשנה תוקף לאחר כניסת התקנות לתוקף ושעה שיפוי הכוח כלל לא הוגבל: "בשולי הדברים יוער, כי מן הראוי כי הכלל בדבר אפשרות הגבלת ייפוי הכוח מקבלת כתבי בי דין יפורש בצמצום. כלל זה מהווה פתח לניצול לרעה ולהתחמקות מן הדין, מקום בו למשל מחד, אין כתובת אליה ניתן להמציא את כתבי בי הדין, ומאידך, ברור כי עורך הדין נמצא בקשר רצוף עם הלקוח. במקרה האחרון מתקיימת תכלית תקנה 477 ואין לאפשר לנתבע לנצל טענות פרוצדורליות על מנת להתחמק מבירור ענייני של התביעה. החשש לניצול לרעה בא לידי ביטוי במקרה שלפנינו, בו התנהל הליך בבקשה לסעד זמני, עורך הדין ייצג את המשיבה 2, הוגש תצהיר, התנהל דיון ובה בעת שעורך הדין הגיש בקשה לבית המשפט בתיק העיקרי, נטענת טענה לאי המצאה כדין". (שם, ע' 9-10).
סוף דבר בנסיבות שפורטו דינה של הבקשה להתקבל בחלקה בכך שנקבע שעו"ד רייף מהווה נציגה של הנתבעת-2 לצורך קבלת כתב התביעה והעברתו לנתבעת-2.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

בתשובה זו טענה שאין מניעה שעורך דין המייצג דרך קבע לקוח המתגורר בחו"ל, ייתן תצהיר במקומו.
נחתם הסכם פשרה ולכן טענה בדבר העדר יכולת להעביר את הנכס לאשה, אינה יכולה להיטען כעת.
אפנה בעיניין זה לכלל 36 לכללי לישכת עורכי הדין (אתיקה מקצועית) תשמ"ו – 1986.
...
אם כן, לא הוכח במסגרת הסעד הזמני, שהנתבע פעל בניגוד לסטטוס קוו (שלא הוכח) ועל כן דין הבקשה להידחות, הן בשל העובדה כי הסיכויים לנוכח הראיות שהוגשו בפניי להוכיח נוהג באשר לשימוש בחניה, נמוכים.
אשר על כן, הבקשה למתן סעד זמני נדחית.
התובעת תשלם לנתבע הוצאות ההליך הנדון ושכר טרחת עו"ד בסך 2,500 ₪, אשר ישולמו בתוך 30 יום.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו