בעקבות טפול וייעוץ של התובעת, שלחה הערייה למכון ויצמן דרישות לתשלום היטל סלילת כבישים ומדרכות ואגרת הנחת צנרת מים שלא שולמו לה, בסכום מינימאלי של כ – 93.6 מש"ח.
מכון ויצמן הגיש עתירה מינהלית, בגדרה תקף את אותן דרישות תשלום (עת"מ 5278-12-15, להלן: "עתירת מכון ויצמן")) וכן דרש השבה של חיובים בהיטלי פיתוח ששולמו על ידו לעירייה תחת מחאה, בסך כולל של כ- 26.2 מש"ח (להלן: "תביעת ההשבה").
בין הערייה לבין מכון ויצמן היתנהל משא ומתן, בנוגע למספר הליכים משפטיים שעמדו באותה עת על הפרק בין הצדדים, ביניהם אותו ערעור והתובעת היתה מעורבת במשא ומתן.
ביום 27.5.2020 נחתם בין הערייה לבין מכון ויצמן הסכם פשרה, שהביא לסיום אותם הליכים משפטיים (להלן: "הסכם הפשרה עם מכון ויצמן") בו ייצגה התובעת את הערייה, אשר הניב לעירייה סכום של 100 מש"ח. לטענת התובעת, סכום זה נקבע לאחר שנלקחו בחשבון טענות מכון ויצמן שהועלו בתביעת ההשבה ולפיכך, לעניין חישוב זכאותה לשכר טירחה, יש להוסיף על הסכום של 100 מש"ח את הסכום שקוזז מסכום הפשרה לשם סילוק תביעת ההשבה של המכון, אשר עמד על כ- 49.7 מש"ח.
במקביל, בין התובעת לעירייה נוהל הליך נוסף, שעניינו תביעה כספית שהגישה התובעת נגד הערייה לתשלום שכר טירחה בגין תשלומי היטל השבחה שבוצעו לעירייה עבור שני נכסים (תא"ק 19071-06-17).
בכתב ההגנה טענו הנתבעים, כי התובעת אינה זכאית לתמורה כלשהיא מאחר ובסעיף 11ג' להסכם 2009 נקבע, כי בהעדר דרישה מפורשת בכתב הן של המנהל והן של גזבר הערייה, התובעת לא תהיה זכאית לתמורה עבור עבודתה ו"לא הועברה לתובעת כל דרישה לבצוע העבודה כלשהי של המנהל והגזבר, ולא בכדי, שכן כאמור לעיל, לא היה כל צורך בהעברת העבודות לתובעת, והיטלי הפיתוח, לפחות בחלקם הארי, היו משולמים לעירייה ממילא ובדרך העבודה הרגילה, ובנוסף, לו היתה יוצאת דרישה שכזו בודאי שהייתה בה הפחתה משמעותית בגובה שכ"ט המבוקש לאור היות קמפוס מכון ויצמן חריג לכשעצמו.
...
לאחר עיון בעמדות הצדדים, לא שוכנעתי כי מדובר במסמכים רלבנטיים להכרעה במחלוקת במקרה דנן ובנסיבות העניין, די בפסק הדין שניתן באותו הליך (וצורף נספח 18 לכתב התביעה) על מנת לענות על דרישת התובעת.
לאחר עיון בעמדות הצדדים, לא שוכנעתי כי מדובר במסמכים רלבנטיים להכרעה במחלוקת במקרה דנן.
סוף דבר
הצדדים ישלימו בתוך 30 יום מהיום, את האמור בגוף ההחלטה.