"
התובע עצמו לא פרט אלו פעולות סבירות היה על המועצה לנקוט ואילו אמצעי פקוח ואכיפה להפעיל, כדי למנוע את הסיכון שנשקף לו.
לטעמי, בנסיבות המקרה שלפני, בהן לא חלה על המועצה חובה חוקית לבצע פעולות פקוח לצורך שמירה על בטיחות העבודה באתרי בניה בתחומה, בהיתחשב בכך שהמועצה אינה "מזמין העבודה" או "מבצע הבנייה", כאשר מונה קבלן על ידי וועד ההורים של בית הספר ולא על ידי המועצה, אשר לקח על עצמו את האחריות לנזקים, לא יהיה זה נכון מבחינת מדיניות ציבורית לחייב את המועצה לפקח על בטיחות העבודות באופן קבוע.
ראה למשל ע"א 7895/08 קלינה אליעזר ובניו הנדסה תיכנון ובצוע נ' יאסין (31/8/2011) פסקה 26:
"ההצדקה המרכזית לכלל האמור הנה כי ברגיל המעביד הוא בעל האמצעים למנוע, או למזער, את הסיכון הכרוך בעבודה, תוך שמירה על תנאי עבודה בטיחותיים ומתן הדרכה הולמת לעובד. לעומתו, העובד פועל במסגרת הגבולות שהתווה לו מעבידו, ויכולתו לחרוג מהם מוגבלת. נוכח זאת, ראוי להטיל אחריות בגין רשלנות תורמת על עובד, רק אם הוא נטל סיכון בלתי מחושב וממשי, כתוצאה מהחלטתו החופשית, ואותו סיכון הוא זה אשר גרם לנזק (שם, בעמ' 528). ודוק, עלינו לבחון כל מקרה ונסיבותיו. מקום שנימצא שהעובד סטה באופן ממשי מרמת הזהירות הנדרשת, כך שחטא ברשלנות של ממש, כי אז תוטל עליו אחריות בגין רשלנות תורמת."
וראה גם ע"א 6332/15 צלאח נ' עדוי (23/11/2017), שם החליט בית המשפט להשית אשם תורם בשיעור 20% על עובד בעל ניסיון בתחום הבניה, שידע את מלאכתו והיה ער לסיכונים ולצורך בנקיטת אמצעי זהירות:
"פסיקת בתי המשפט מבחינה בין מקרים שבהם נוטל פועל סיכון בלתי מחושב וממשי, באופן חופשי, ואותו סיכון הוא שגורם לנזק, לבין מקרים אחרים שבהם לא נקט מעביד אמצעי זהירות. במקרים הראשונים מוטל על העובד אשם תורם, ואילו במקרים האחרונים האשם כולו מיוחס למזיק או למזיקים, גם לנוכח הפער בין העובד למעבידו, ויכולתו הרבה יותר של המעביד למנוע את הנזק... בהתאם לכך, הדגש בפסיקה הושם על מידת נסיונו של העובד ועל מידת היעדרם של אמצעי הזהירות לשם מניעת התאונה מצד אחד, ועל פעולותיהם הקונקרטיות של המזיק והניזוק מצד שני...
...
נוכח כל האמור לעיל, אינני מקבל את טענתו של התובע שלא עבד בכלל מאז התאונה, בגלל התאונה.
התוצאה היא כי התביעה נבלעת בתשלומי המל"ל.
סוף דבר
התביעה נגד הנתבע 1, הוא המעסיק של התובע, נדחית מחמת היותה נבלעת בתשלומי המל"ל.
התביעה נגד הנתבעות 2 ו- 3 נבלעות גם מחמת היעדר אחריות.
אני מחייב את התובע לשלם לנתבעות 2 ו- 3 יחדיו, הוצאות משפט בסך 7,000 ₪ ושכ"ט עו"ד בסכום כולל של 15,000 ₪.