בתום הליך הוכחות, ביום 9.5.2021 הרשיע בית המשפט המחוזי בנצרת (תפ"ח 10445-02-18; סגנית הנשיא א' הלמן, והשופטים י' שיטרית וס' דבור) את המבקש בעבירת רצח לפי סעיף 300(א)(3) לחוק העונשין, התשל"ז-1977 (להלן: החוק), כנוסחו טרם כניסתו לתוקף של חוק העונשין (תיקון מס' 137), התשע"ט-2019 (להלן: תיקון 137).
לצד עבירת הרצח, הורשע המבקש גם בעבירת ניסיון שוד בנסיבות מחמירות, לפי סעיף 403 סיפא לחוק, וחבלה חמורה בנסיבות מחמירות לפי סעיפים 333 ו-335(א) לחוק.
המבקש ערער לבית משפט זה, וערעורו היתמקד בהרשעה בעבירת הרצח, ובקביעות המשפטיות שעמדו בבסיס הרשעה זו.
במסגרת עירעורו היתייחס המבקש גם להליך הפלילי בעיניינו של זעאתרה שזוכה מעבירות רצח וניסיון שוד בנסיבות מחמירות, והורשע בסיוע לניסיון שוד בנסיבות מחמירות בלבד, ובבית משפט זה היתקבל חלקית ערעורה של המשיבה (ע"פ 2549/19 מדינת ישראל נ' זעאתרה (25.1.2022)), ונקבע כי יש להרשיע את זעאתרה כמבצע בצוותא של עבירת ניסיון השוד בנסיבות מחמירות.
נמצא כי המבקש היה מודע בפועל לאפשרות קרות עבירת ההמתה – כך, לדוגמה, המבקש והאחר הצטיידו מראש בסכינים ובגז מדמיע ונכנסו לדירה "בסכינים שלופים ובאיומים". עוד נמצא כי המבקש היה אדיש לאפשרות גרימת המוות, ומכאן שהיסוד הנפשי להרשעה לפי סעיף 300(א)(3) לחוק מיתקיים.
משהמבקש והאחר היו מבצעים בצוותא, ומשמעשי האחר קיימו את היסוד העובדתי בעבירת הרצח, נמצא כי בדין הורשע המבקש בעבירה זו.
השופט אלרון הבהיר "משקבעתי כי ה[מבקש] היה מודע בפועל לאפשרות ביצוע עבירת ההמתה במהלך ניסיון השוד, וכי בהתאם הוא נושא באחריות ישירה לעבירת הרצח כמבצע בצוותא, מתייתר הצורך לידון בהרשעתו באחריות נגררת לפי סעיף 34א(א)(1) לחוק" (בפיסקה 31).
...
בית המשפט מצא כי נסיבות אלו אינן משפיעות על ההכרעה הראויה בעניינו של המבקש, ואינן מצדיקות עיכוב נוסף במתן פסק הדין.
עיינתי בפסק הדין ובעמדות הצדדים, ובאתי לידי מסקנה כי דין הבקשה להידחות.
מכל הטעמים המפורטים לעיל, הבקשה נדחית.