הנתבע הגיש היתנגדות לבצוע השטר, וטען בהתנגדותו כי מסר את השיק יחד עם 3 שיקים נוספים בסך כולל של 133,380 ₪, לנפרעת בשיק , "הואיל והחברה שלה (הנפרעת-ע.ה.) ואף היא ובעלה בקשיים וזקוקים לאשראי מהבנק , התבקשתי למסור להם 4 שיקים על הסכום הנ"ל שז.פ. הוא מתחילת שנת 2012 ועם תשלום החוב ע"י בני נועם עד סוף 2011 הם ישיבו לי את השיקים".
הנתבע הוסיף וטען בהתנגדותו כלהלן.
כדי להבטיח את תשלום חובו של מר נועם לנגליב, בנו של הנתבע , נימסרו לליאורה ועמוס על ידי הנתבע חמשת השיקים , וכן הוסבו שיקים דחויים לטובת מר נועם לנגליב או לטובת חברה בבעלותו.
...
מכיוון שהאוחזת אינה אוחזת כשורה וההסבה נעשתה לאחר מתן ההוראה האוסרת הסבה, מכאן שלכאורה דין תביעת התובעת נגד הנתבע היה להדחות ומי שזו נדחתה , נדחית גם התביעה נגד מקבלי ההודעה.
אשר על כן , אני קובע שהתובעת קיבלה השיקים והסתמכה על סחירותם בתום לב.
יצוין שטענת הנתבע שמקבלי ההודעה לא טענו לקיום חוזה למראית עין , אינה מעלה ואינה מורידה שכן לפי גרסת מקבלי ההודעה השיקים נמסרו לצורך העמדת ערבות למלוא החוב של בנו של הנתבע , אולם , כאמור לעיל , איני מקבל גרסה זו.
מרגע שקיבלתי גרסת הנתבע לפיה התיר למקבלי ההודעה להציג השיקים בפני הבנק לצורך קבלת אשראי , אך לא להפקידם ולהשיב לו השיקים עוד בטרם נפרעו השיקים שמסר רוכש המסעדה , מכאן שהוכח בפני על פי גרסת הנתבע עצמו שהחוזה בין הנתבע לבין מקבלי ההודעה כפי שהוצג בפני הבנק לצורך קבלת האשראי היה חוזה למראית עין.
כמו כן , הנתבע ישלם הוצאות התובעת בסך 12,000 ₪ וכן את הוצאות מקבלי ההודעה בסך 5,000 ₪ צמודים כדין מיום מתן פסק הדין ועד תשלומם בפועל.