מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הטעיית לקוח בפרסומת ותוצאה אפשרית

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

נפסק כי "מפסק דינו של בית משפט קמא עולה כי העסק 'סופר באבא' רכש לו מוניטין בקרב קהל הלקוחות וכי הבעלות במוניטין היא של המערערת [התובעת]. אילו עצרנו הילוכנו בנקודה זו, דומה כי היה מקום לקבל את התביעה בעילה של גניבת עין, באשר לא יכולה להיות מחלוקת של ממש כי השמוש של המשיבים בשם זהה 'סופר באבא', עבור מרכול/סופרמרקט שהחלו להפעיל בצמוד ל'סופר באבא' המקורי, מעורר הרבה יותר מחשש סביר להטעיית הלקוחות" (שם, בפיסקה 9).
הם עשו שימוש שלא כדין בסימן בשקיות, בדברי הדפוס, במודעות, במוצרי נייר, בפרסומות רחוב, במגנטים, בחולצות העובדים, ועוד.
האם בנסיבות העניין ביססה התובעת האפשרות לעשות שימוש באומדן? ראשית, עולה השאלה האם התובעת ביססה כלל פגיעה שנפגעה כתוצאה מהשמוש בסימן המסחר? תשובתי היא בחיוב.
...
התיק הוחזר לדיון בבית משפט זה כדי לבחון את טענות התובעת "לדמי נזק בנוסף על כל סעד אחר שבית המשפט הדן בדבר מוסמך לתיתו". לכן ההתדיינות בנושא הוחזרה על מנת לבחון "את טענת המערערת לנזקים או לכל סעד אחר". לחוות דעת זו הצטרפו כב' השופט זילברטל וכבוד השופט, כתוארו אז, רובינשטיין, שציין כי "המקום הנכון לבירור הסוגיה שבמחלוקת היה בפני רשם סימני המסחר, ודבר זה לא נעשה; תמהני מדוע בחרו המשיבים שלא ללכת בדרך המלך, ואין מנוס מכך שישאו לעת הזאת בתוצאות, שכן תוקף הסימן הרשום של המערערת בעינו" (פסקה ד לחוות דעתו).
התובעת הפנתה לעברו הפלילי של מר גואטה, וטענה כי זה פגע בסימן, אך נראה לי כי מדובר בעניין שולי יחסית לתועלת שהפיק הסימן מפעילותו המסחרית.
על רקע אפנה לבחון את שני מעשי העוולה – פעילות הסניף שנפתח בצמוד לנכס התובעת, ברח' ישעיהו 1; ופעילות הסניפים הנוספים באזור הסניף ברח' ישעיהו 1 – לאחר שבחנתי את הנתונים שלפני מצאתי לקבוע את הפיצוי המקסימלי בגין הפעילות של סניף זה. ראשית, מדובר בתקופת ההפרה הרחבה והמקיפה ביותר; שנית, מדובר בפעילות הצמודה ממש לנכס התובעת, והחומרה של פעילות זו היא גבוהה.
את התאריך קבעתי בשים לב לתקופות ההפעלה המאוחרות יחסית של הסניפים האמורים, ולצורך לקבוע את התאריך כתאריך ממוצע בשים לב להתייחסות המכלילה לסניפים השונים בקטגוריה זו. התוצאה התביעה מתקבלת בחלקה, וסך הפיצוי מועמד על 200,000 ₪ בתוספי הפרשי ריבית והצמדה כאמור בפסקאות 75-74.

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לטענתו, בדיקתו העלתה כי אכן המשיבה פועלת באופן שיטתי כלפי לקוחותיה הישראליים, בנכסים שהיא משווקת בישראל, תוך הטעיית הלקוחות, כך שלאחר ביצוע ואישור ההזמנה, נדרשים הלקוחות הישראליים להוסיף תשלום בגין מע"מ. נוסף על כך, לטענת המבקש, מבדיקות שהוא ערך עלה, כי גם ככל שקיים רישום כלשהוא בעיניין חובת תשלום אפשרית בגין מע"מ, הרי שרישום כזה חבוי בכל פעם במקום אחר – פעם נמצא תחת קישור שכותרתו "כללי הבית", ופעם תחת קישור שכותרתו "תאור הנכס", ולעתים, רישום כאמור בדבר חבות אפשרית במע"מ אינו מוזכר כלל והלקוח ילמד עליו רק לאחר ביצוע ההזמנה ואישורה.
לטענת המבקש, התנהלותן של המשיבות מהוה הפרה של שורה ארוכה של הוראות הדין, ובכלל זה: חוק הגנת הצרכן, תשמ"א – 1981 (להלן: "חוק הגנת הצרכן"), ולרבות סעיף 17ב לחוק זה; הטעה בעיניין מהותי בעיסקה לפי סעיף 2(א) לחוק הגנת הצרכן; הטעה בפרסומת לפי סעיף 7 (א) לחוק הגנת הצרכן; ניצול מצוקת צרכן לפי סעיף 3(ב) לחוק הגנת הצרכן; הפרת חובות בעיניין עסקת מכר מרחוק לפי סעיף 14ג לחוק הגנת הצרכן והפרת תקנות הגנת הצרכן (כללים בדבר הצגת מחיר של שירותי מלונאות לתייר), תשס"ה – 2005; רשלנות כהגדרתה בפקודת הנזיקין [נוסח חדש]; הפרת חוזה שנכרת בין הצדדים; ניהול מו"מ בחוסר תום לב וקיום החוזה בדרך שאינה מקובלת ובחוסר תום לב; חוק עשיית עושר ולא במשפט, תשל"ט – 1979 וכן הפרת הוראה חקוקה לפי סעיף 63 לפקודת הנזיקין [נוסח חדש].
אשר לכך, נטען כי - כפי שעולה מבקשת ביטול היתר ההמצאה - המשיבה אינה חולקת על כך שהנזקים שנגרמו למבקש וליתר חברי הקבוצה נגרמו כתוצאה מהימנעותה להציג את מחיר המע"מ קודם לבצוע העסקה ונטען כי די בכך על מנת להוות עילה למתן היתר המצאה.
...
עוד אין בידי לקבל את הצעת המבקש ולפיה הוא יסכים כי Airbnb Ireland תצורף כמשיבה נוספת לתביעה, ואולם זאת בתנאי שמאחר ומדובר בחברת בשליטתה של המשיבה, תחשב ההמצאה למשיבה כהמצאה ל- Airbnb Ireland "וזאת לפי הכללים הנוגעים לעסק הנמצא בשליטת הגורם שלו בוצעה ההמצאה". אשר לטענה זו – אינני מוצאת להכביר במילים - המבקש אינו מפרט את טענתו ואינו מבהיר לאיזה כללים הוא מתייחס ואולם, על פניו מתוכנם של דברים, ככל הנראה כוונתו לתקנה 482 לתקנות הישנות המאפשרת המצאה של כתב טענות כנגד עסק שאינו בתחום השיפוט של בית המשפט, למנהל או למורשה , אשר נמצא באותו תחום שיפוט ועוסק בו מטעם אותו עסק.
סוף דבר; הבקשה לביטול היתר המצאה מתקבלת.
המזכירות תדוור החלטתי לצדדים.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2019 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

משראתה הנתבעת את מודעת הפרסומת, פנתה לתובע בהודעה קולית בווטספ בה אמרה: "אביעד, אני חושבת שהמאתיים ומשהו לייקים שגרפתם היה בחארטה, היית צריך לציין שם שהוא עבר ניתוח שהוא לא ככה הרזה רק מעבודה קשה, נשמע לי בולשיט רצח ... אני אסביר את עצמי, אם אני בן אדם שלא מתאמן ועכשיו אני נכנסת אליך לפייסבוק ורואה את זה, זה נקרא הטעיית הצרכן, אוקיי אני חושבת עכשיו שאשכרה בן אדם עבד קשה והגיע לזה שבתכלס אתם לא מספרים שבן אדם עבר ניתוח ואי אפשר להגיע לתוצאה כזאתי בלי ניתוח ... אי אפשר הוא ניסה, זה נקרא לשקר את הלקוח, אתה מבין, אתם מטעים את הלקוחות שלכם, אתה מטעה אותם וזה לא בסדר"(ראו גם סעיף 8 לתצהיר הנתבעת).
...
תביעת השתקה עוד איני מקבלת את טענת הנתבעת כי התביעה הנה תביעת השתקה.
איני מקבלת טענה זו, אשר טוב היה לו לא נטענה.
לאחר בחינת מכלול השיקולים הרלבנטיים, לזכות ולחובה, אני קובעת כדלקמן: אני מחייבת את הנתבעת לשלם לתובע פיצויים בגין לשון הרע שפרסמה על התובע בסכום כולל של 9,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום רמלה נפסק כדקלמן:

הוא ציין שקיימת אפשרות לא להכנס לאתר ולבצע היתקשרות טלפונית ישירות מהמודעה וזאת מבלי להציג ללקוח את האתר המבוקש (בעיקר בטלפונים סלולאריים, אשר מהוים חלק משמעותי מכלל החיפושים).
בתוצאות החיפוש במועד הרלוואנטי לתביעה (דבר ששונה בהמשך) הופיעו המילים פרחי+הדר+צור+משה ובמבט חזותי ניתן היה לטעות ולסבור שמדובר בעסק התובע וכך למעשה הוטעה הלקוח הסביר.
לעמדתי, במודעות הפרסומת של הנתבעת מצויות אינדיקאציות מספקות לגולש הסביר, לא כל שכן גולש מתוחכם יותר דוגמאת זה המחפש שירותיהן של חברות לפיתוח אפליקציות, כי מדובר בקישור ממומן ולא קישור לאתר של התובעת, כך שסכנת ההטעיה מוטלת בספק רב. "
...
משלא הוכיח התובע נזקיו, מתייתר הצורך לדון בשאלה האם במעשיו הכביד הנתבע על גישת לקוחותיו של התובע אל עסקו או קבלת שירותיו וגם עילה זו נדחית.
גם אם בעניינו הוכח היסוד הנוסף, התובע לא הוכיח את שווי העסקאות מהם נהנה הנתבע על חשבונו, ולא הוכיח את נזקיו והפסדיו ומכאן שהתביעה בגין רכיב זה נדחית.
רשלנות: מאחר והתובע לא הוכיח נזקיו, לא מצאתי מקום לדון גם בעוולה זו. סוף דבר: על הנתבע לשלם לתובע את הסכומים הבאים: את הסך 70,000 ₪ בתוספת הצמדה ורבית מיום הגשת התביעה (6.12.17) ועד ליום התשלום בפועל; את הוצאות המשפט הכוללות את אגרת המשפט, שכר העד המומחה מטעם התובע בגין חוות הדעת ובגין עדות העד בבית המשפט בתוספת הצמדה ורבית מיום מתן פסק הדין ועד ליום התשלום בפועל; שכר טרחת עורך דין בסך 15,000 ₪ בתוספת הצמדה ורבית מיום מתן פסק הדין ועד ליום התשלום בפועל.

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לטענתו, בדיקתו העלתה כי אכן המשיבה 1 פועלת כאמור באופן שיטתי ללקוחותיה הישראליים, בנכסים שהיא משווקת בישראל, תוך הטעיית הלקוחות, כך שלאחר ביצוע ואישור ההזמנה, נדרשים הלקוחות הישראליים להוסיף תשלום בגין מע"מ. נוסף על כך, מבדיקות שערך המבקש עלה, כי אף אם ככל וקיים רישום כלשהוא בעיניין חובת תשלום אפשרית בגין מע"מ, הרי שרישום כזה חבוי כל פעם במקום אחר – פעם נמצא תחת קישור שכותרתו "כללי הבית", ופעם תחת קישור שכותרתו "תאור הנכס", ולעתים, כאמור, רישום כאמור בדבר חבות אפשרית במע"מ אינו מוזכר כלל והלקוח ילמד עליו רק לאחר ביצוע ההזמנה ואישורה.
לטענת המבקש, התנהלותן של המשיבות מהוה הפרה של שורה ארוכה של הוראות הדין, ובכלל זה: חוק הגנת הצרכן, תשמ"א – 1981 (להלן: "חוק הגנת הצרכן"), ולרבות סעיף 17 ב לו; הטעה בעיניין מהותי בעיסקה לפי סעיף 2(א) לחוק הגנת הצרכן; הטעה בפרסומת לפי סעיף 7 (א) לחוק הגנת הצרכן; ניצול מצוקת צרכן לפי סעיף 3(ב) לחוק הגנת הצרכן; הפרת חובות בעיניין עסקת מכר מרחוק לפי סעיף 14ג לחוק הגנת הצרכן והפרת תקנות הגנת הצרכן (כללים בדבר הצגת מחיר של שירותי מלונאות לתייר), תשס"ה – 2005; רשלנות כהגדרתה בפקודת הנזיקין [נוסח חדש]; הפרת חוזה שנכרת בין הצדדים; ניהול מו"מ בחוסר תום לב וקיום החוזה בדרך שאינה מקובלת ובחסור תום לב; חוק עשיית עושר ולא במשפט, תשל"ט – 1979 וכן הפרת הוראה חקוקה לפי סעיף 63 לפקודת הנזיקין [נוסח חדש].
המבקש מוסיף וטוען, כי על בית המשפט להתיר את ההמצאה מחוץ לתחום, כמבוקש, וזאת בהתאם לתקנות הבאות: · תקנה 500(4) לתקנות – הסעד המבוקש הנו פיצוי חברי הקבוצה בגין נזקים שנגרמו להם כתוצאה מהפרת חוזה שנכרת בין חברי הקבוצה הישראליים לבין המשיבה 1, באמצעות אתר האנטרנט שהוא בעברית.
...
אקדים אחרית לראשית, בעניין דנן, ומבלי לקבוע מסמרות באשר לסיכויי בקשת האישור והתובענה ייצוגית לגופם של דברים, הרי שבשלב זה, ולצורך הדיון בבקשה המונחת לפני, מבלי להידרש לעמדת המשיבות בשלב זה, מצאתי כי דין הבקשה להתקבל.
משוכה נוספת שעל המבקש לעבור היא לשכנע, שבית המשפט בישראל הוא ה"פורום הנאות" לדון בתובענה, וזאת בהשוואה לפורום חלופי (כפי שנקבע בעניין אשבורן, פסקה 6) – בהקשר זה יצוין, כי על יסוד האמור בבקשה שוכנעתי כי מבחן 'מירב הזיקות' נוטה לקבלת הבקשה, שכן בענייננו אין חולק כי המבקש וחברי הקבוצה הם ישראליים; כי אתר האינטרנט דרכו בוצעה ההזמנה הוא בעברית וכי הוא נוקב במטבע ישראלי (ש"ח); כי יחידות הנופש והמגורים אותן ביקש המבקש להזמין היו בישראל; וכי הפרת החוזה – אשר נכרת באינטרנט – נעשתה בישראל.
לסיום – אביא מדברי בית המשפט העליון ברע"א 2705/97 הגבס א' סיני (1989) בע"מ נגד OC REMROFKCOL EHT ואח', פ"ד נב (1) 10 - שם נקבע בין היתר – כי על חברה בינלאומית המשווקת את מוצריה ברחבי העולם, לצפות שביום מן הימים תיתבע לדין באחת מן הארצות שאליהן שווקה את מוצריה: "גם מבחינת הציפייה הסבירה של הצדדים, יש לערוך את הדיון בארץ. המשיבה היא חברה אמריקנית, המשווקת את מוצריה ברחבי העולם. לצד הרווח שיש בתפוצה הרחבה של מוצריה, עליה להביא בחשבון גם את אי-הנוחות האינטגרלית לנושא הסחר הבין-לאומי, כמו למשל את האפשרות שביום מן הימים, תיתבע לדין באחת מן הארצות שאליהן שווקו מוצריה". וכן מדבריו של כבוד הנשיא שמגר בע"א 182/82 ג'ינג'ט בע"מ נ' ברקליס בנק אינטרנשיונל לימיטד מלונדון ,פ"ד לט (3) 785 (29/9/85), בעמ' 792 ולפיהם: "...כי מי שמבקש לעמוד בקשרים מסחריים עם גורמים ברחבי תבל, חייב להשלים עם האפשרות, שבאחד הימים ייתבע לדין באחת הארצות, אשר עמן הוא מבקש לסחור". לאור כל המפורט לעיל, מצאתי כי בנסיבות העניין יש לאפשר המצאת כתבי הטענות מחוץ למדינה, ומשכך אני מקבלת את הבקשה ומורה על המצאת כתבי הטענות למשיבות, בכתובתן המפורטת בסעיף 10 לעיל, אל מחוץ לתחומי המדינה (ראו בעניין דומה את ההחלטה שניתנה על ידי בת"א 59913-05-17 יניב בנדר נ' OEM WORLD INC (6/2/18)).
לאור החלטתי מופנה המבקש אל המחלקה לסיוע למדינות זרות בהנהלת בתי המשפט בטלפון:02-6556847 פקס: 02-6556954 דואר אלקטרוני: foreign.countries@court.gov.il וזאת, לשם קבלת הסבר מפורט על הליך המצאת המסמכים למשיבות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו