המשיבה טוענת כי היא חברה פרטית העוסקת, בין היתר, מאז שנת 2012 במתן שירות כסוי להגנה משפטית לנהג בדרכים, בשם "עו"ד לכל נהג". לטענתה, בהתאם לכתב שירות שרוכש הלקוח, המהוה חוזה בינו לבין המשיבה, הוא זכאי לקבלת טפול משפטי (ייעוץ וייצוג בבתי משפט) על-ידי עורכי-דין המתמחים בתחום התעבורה ודיני הנזיקין במצבים שונים שעניינם שימוש בכלי הרכב שלו, ולכיסוי עלויות שכר הטירחה של עורכי-הדין.
לטענת המבקשים, כתב השרות שמוכרת המשיבה מותנה בקיום פוליסת ביטוח חובה, ואינו נילווה לפוליסה קיימת; והמשיבה אינה נותנת שירות לפי כתב שירות, אלא היא מכסה את עלויות השרות המשפטי שניתן על ידי עורכי דין שמשתפים עימה פעולה.
המשיבה טענה בהרחבה לגבי עילת ההטעיה , ומדוע, לטעמה, אין לה תחולה במקרה שלפניי, מבלי לפרט את יסודות העילה והאפשרות כי תתקיים לגבי הקבוצה, אציין רק כי בית המשפט העליון עמד על כך שמקום שמדובר בהפרת חובה על פי דין, יש לראות בכך את העילה המרכזית.
...
אני מקבלת את טענות המבקשים בעניין זה, הן לגבי הגדרת יסודות העילה, הן לגבי התקיימותם הלכאורית במידה מספיקה כדי להיעתר לבקשת האישור.
לא שוכנעתי כי יש בטענות אלה, אף אילו הן נכונות, כדי להצדיק את דחיית בקשת האישור, בהעדר ניגוד עניינים או פגם מהותי שנפל ביושרם או ביושרתם של המבקשים ושל באי כח המייצגים.
סוף דבר
בקשת האישור והמבקשים עומדים בתנאים הקבועים בחוק תובענות יצוגיות, ולכן אני מקבלת את הבקשה לאישור התובענה כייצוגית.