עמד על כך בית המשפט העליון בבגץ 8300/02 גדבאן נסר נ' ממשלת ישראל (פורסם בנבו, 22.05.2012) (להלן – פסק דין גדבאן):
"32. במוקד ההליכים שלפנינו עומדת הסדרתו של מנגנון מסוי הקושר בין מקום מגורי הנישומים לבין זכאותם להנות מהנחות בשיעורים משתנים במס הכנסה. מטבע הדברים, הזכאות להנחה משפיעה בעיקר על נישומים המשתכרים מעל סף ההכנסה, קרי על נישומים הנמנים עם מעמד הביניים והגבוה. השפעה זו, כפי שעולה מנייר עמדה שצורף מטעם רשות המסים להודעת הממשלה מיום 27.1.2008, היא שעומדת ביסוד המודל המעוגן בסעיף 11(ב) לפקודה והיא שמבהירה את תכליתו – משיכת אוכלוסייה מבוססת ועידודה להשתקע ביישובים המזכים, תוך הקטנת נטישת התושבים הותיקים. באופן האמור, מבקשות הטבות המס לשמור על מאזן הגירה חיובי לאורך זמן, אשר יוביל להתרחבות היישובים המזכים ולהתפתחותם מבחינה כלכלית וחברתית. לשון אחר: הצורך להעניק סיוע ליישובים המזכים מלמד על שונותן של הרשויות המוניציפליות בכל הקשור ליכולתן למשוך אליהן אוכלוסיות מבוססות (ראו סעיף 5 לנייר העמדה שצורף מטעם רשות המסים). המדינה, כמי שמשקיפה על האופן בו מפוזרת האוכלוסייה מנקודת מבט לאומית, מודעת לשונות זו ומבקשת לאזנה, בין היתר, באמצעות מתן תמריצים כלכליים. כפי שעולה מעמדת רשות המיסים, עיקר הפערים בין הרשויות מתבטא בפערים הגאוגרפיים שבין יישובי הפריפריה ויישובי מרכז הארץ; פערים המשפיעים על התייקרות המצרכים והשירותים בפריפריה. בנוסף, רשות המסים ציינה כי לאורך השנים ביקשה המדינה לעשות שימוש בהטבות המס על מנת לעודד התיישבות באזורים הסמוכים לגבולות היבשתיים של ישראל, וזאת כחלק מתפיסה לאומית רחבה" [הדגשה הוספה – א.ו.ק].
אין בידי לקבל טענה זו, שאינה משנה את האמור – המחוקק היה מודע לאיחור בפירסום ולהשפעתו על יישובים כדוגמת יישובו של התובע, הייתה למחוקק היזדמנות לתת להם את ההטבה רטרואקטיבית, ובכל זאת לא עשה כן.
יתרה מכך, בתיקון האמור, עקב האיחור בפירסום, המחוקק כן העניק הטבה מוקדמת יותר לתושבי יישובים הצמודים לגבול עימות בצפון (ר' גם את סעיף 2 להצעת תיקון הוראת המעבר, המעלה את רף ההכנסה ביישובי גבול עימות בצפון מ-6,000 ₪ ל-24,000 ₪; את דברי ההסבר בהצעה האמורה בפיסקה שלפני הסוף; ואת דברי יו"ר ועדת הכספים חה"כ משה גפני בישיבתה ביום 17.07.2017: "אז אנחנו קובעים בהוראת שעה – עד שיבוא המדד הפריפריאלי – שזה יעלה מ-6,000 שקלים חדשים ל-24,000 שקלים חדשים").
...
אין בידי לקבל טענה זו, שאינה משנה את האמור – המחוקק היה מודע לאיחור בפרסום ולהשפעתו על יישובים כדוגמת יישובו של התובע, הייתה למחוקק הזדמנות לתת להם את ההטבה רטרואקטיבית, ובכל זאת לא עשה כן.
יתרה מכך, בתיקון האמור, עקב האיחור בפרסום, המחוקק כן העניק הטבה מוקדמת יותר לתושבי יישובים הצמודים לגבול עימות בצפון (ר' גם את סעיף 2 להצעת תיקון הוראת המעבר, המעלה את רף ההכנסה ביישובי גבול עימות בצפון מ-6,000 ₪ ל-24,000 ₪; את דברי ההסבר בהצעה האמורה בפסקה שלפני הסוף; ואת דברי יו"ר ועדת הכספים חה"כ משה גפני בישיבתה ביום 17.07.2017: "אז אנחנו קובעים בהוראת שעה – עד שיבוא המדד הפריפריאלי – שזה יעלה מ-6,000 שקלים חדשים ל-24,000 שקלים חדשים").
מעבר לנדרש יוער, שאני סבורה שקיים ספק אם רכיב נוסף של עוולת הפרת החובה החקוקה מתקיים – הרכיב שהחיקוק נועד להגנת התובע.
סוף דבר – התביעה נדחית.