מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

הטבות לעובד בגין מעבר מגורים לירושלים

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

עקב המעבר, הוחלט ליתן הטבת היסתגלות לעובדי הלשכות המועברות מעיר לעיר, עובדי רחובות, לפיה הם יהיו רשאים בתקופת ההיסתגלות לדיווח על זמן הנסיעה מביתם לעבודה וחזרה כיציאה בתפקיד.
אם עובד עבר בתוך ראשון וקודם הלך ברגל לעבודה וכעת נוסע 45 דקות ועובד מהלישכה ברחובות שגר בראשון עבר לאותו מקום, אז העובד שעבר מהלישכה ברחובות ללשכה בראשון יקבל הטבות ואותו אחר שהאריכו לו ? ת. הרעיון בעצם בגלל ששינינו לעובד ברחובות או בהרצליה בלשכות הקטנות שהועברו לגדולות, שהחלטנו לאחד אותן ללשכה יותר גדולה.
לצדדים זכות ערעור על פסק הדין לבית דין הארצי לעבודה בירושלים תוך 30 יום מיום קבלת פסק הדין.
...
בהתייחס לטענות התובעות בדבר הצורך בבדיקה פרטנית של השלכות המעבר ביחס לכל עובד ועובד – דינן להידחות.
על כן, אנו סבורים כי ההבחנה בין שתי הקבוצות - עובדים שעברו לעבוד במבנה אחר בתוך אותה העיר, לבין עובדים אשר עברו לעבוד בעיר אחרת - מבוססת על קריטריונים לגיטימיים, אותם שקלה הנתבעת ולכן, היא הבחנה עניינית וסבירה.
לסיכום נוכח האמור לעיל, דין התביעה, על כל רכיביה, להידחות.

בהליך סכסוך קיבוצי (ס"ק) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

מטרתו של הסכם 81 היתה לעודד מעבר לירושלים, כפי שעולה מהחלטת ממשלה מספר 2686 שעניינה "עדוד עובדי מדינה להתגורר בעיר ירושלים". קיים משבר תחבורתי חמור מאי פעם בין תל אביב לירושלים, אשר הוגדר בדו"ח מבקר המדינה כ"בעיה לאומית" שצפויה להחריף ומהוה ידיעה שיפוטית.
בנוסף, תנאי הפרישה בהסכם 1981 קובעים הטבות לפורשים וכן הגדלות אחוזיות לעובדים המועסקים בפנסיה תקציבית.
זאת ועוד, ביום 15/9/19 פנה מר קרני אל נציב שירות המדינה במכתב שכותרתו: "ניוד עובדים עקב מעבר לירושלים או סגירת מסגרת" (המכתב צורף להודעה מטעם המדינה מיום 18/9/19 ביחס למתווה שהוצע בישיבת 15/9/19).
...
בחינת לשונו של ההסכם מובילה למסקנה כי הוא אינו חל על מעבר עובדי רשות המים הנובעת מהחלטת הממשלה משנת 2007.
התנהגות הצדדים לאחר חתימתו ובמהלך המשא ומתן הנוגע לזכויות העובדים במעבר רשות המים לירושלים, תומכת אף היא במסקנה זו. סעד חלופי אשר לסעד החלופי שהתבקש – "לקבוע כי הסדר הביניים יחול עד להגעה להסדרה קיבוצית אחרת" נציין את הדברים הבאים: ההחלטה להעתיק את מקום העבודה מתל אביב לירושלים היא החלטה אשר סווגה בפסיקה כהחלטה הנוגעת ל"נושא מעורב", דהיינו – נושא ניהולי שהוא גם בעל השלכה משמעותית על העובדים.
לאור זאת, אנו קובעים כדלקמן: על הצדדים להמשיך ולנהל משא ומתן בכל הנוגע להשלכות המעבר לירושלים, על העובדים.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לתובעים ניתנו הטבות בשל המעבר לאתרים אחרים מר מאיר העיד כי לאחר מו"מ עם נציגי העובדים, הוא פנה לנציבות שירות המדינה להענקת תנאי היסתגלות לעובדים המיועדים לעבור לעיר מודיעין[footnoteRef:11], ובהתאם אושר להעניק להם ימי חופשה וקיצור זמן עבודה[footnoteRef:12].
ההפניה לפסק הדין בעיניין נפתלי בנקין[footnoteRef:22], שתביעתו לעניין הנסיעות נדחתה, איננה רלוואנטית לענייננו שכן התובעים לא הגישו תביעות פרטניות, לא הביאו בפני בית הדין כל אחד את נסיבותיו האישיות, מקום מגוריו, לא פירטו אילו נסיעות הם נדרשים לעשות בפועל, מרחק הנסיעה, עלות הנסיעה וכיו"ב. [22: ע"ע 93-09 נפתלי בנקין – מדינת ישראל (25.7.10).
ערעור ניתן להגיש לבית הדין הארצי לעבודה בירושלים בתוך 30 יום מיום שפסק הדין יומצא לצד המבקש לערער.
...
מעבר לכך, דין תביעתם של תובעים אלה להידחות אף לגופה מכוח יתר נימוקים פסק הדין.
] בנסיבות אלה, המדינה העניקה להם הטבות בשל המעבר, ולא מצאנו יסוד לטענותיהם לזכאותם להטבות נוספות.
סוף דבר בנסיבות אלה, התביעה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בירושלים לפני כבוד השופט רם וינוגרד 2 במרץ 2022 ת"א 14078-04-20 פלוני נ' אגודת אלמקאסד האסלאמית לצדקה בירושלים התובע פלוני ע"י ב"כ עו"ד עופר סולר הנתבעים 1. אגודת אלמקאסד האסלאמית לצדקה בירושלים 2. ד"ר סאמי חוסיין ע"י ב"כ עו"ד מ' עותמאן פסק דין
המסקנה מכל אלה היא כי גם בשל המחדל משימוש בניטור במהלך הניתוח מוטלת האחריות על הנתבעים לפצוי התובע בגין הנזקים שגרמה לו הפגיעה בחוט השידרה בעקבות הניתוח.
אלא שבאותו עניין נקבע כי קיימת אפשרות שהתובע יעבור להתגורר בישראל, ועובדה זו הביאה להגדלת הפצוי.
בפסיקה העדכנית אף הועלתה הדיעה לפיה גם כאשר בן המשפחה נותן את ההטבה בתורת מתנה ושלא על מנת לקבל החזר, עדיין מוטלת על המזיק החובה לשלם את ערך אותה הטבה לניזוק (ע"א 7099/16 פלוני נ' רוזנר, מיום 8.8.19; רע"א 4474/20 נון נ' הרשקוביץ, מיום 1.11.20).
...
לנוכח כל אלה, הגעתי למסקנה לפיה יש לפסוק לתובע סכום כולל של 180,000 ₪ עבור ההוצאות השונות והוצאת הניידות, לעבר ולעתיד, וכל זאת על דרך האומדן הגלובאלי ו"על הצד הנמוך והבטוח, לשם שמירה על האיזון הראוי" (ע"א 6720/99 פרפרה נ' גולדו, מיום 28.8.05, בפסקה 9 לפסק-הדין; ע"א 8380/03 קרנית נ' סאמר עבדאלולי, מיום 8.12.05, בפסקה ו(11) לפסק-הדין).
סוף דבר התביעה מתקבלת.
הנתבעים ישלמו לתובע את הסכומים דלהלן: א. הפסדי שכר - עבר ועתיד 100,000 ₪ ב. נזק לא ממוני 700,000 ₪ ג. עזרה וסיעוד- עבר ועתיד 1,460,000 ₪ ד. הוצאות וניידות 180,000 ₪ ה. סה"כ 2,340,000 ₪ הסכומים כולם כוללים הפרשי הצמדה וריבית עד למועד מתן פסק-הדין.

בהליך תלה"מ שהוגש בשנת 2023 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

בית משפט לעינייני מישפחה בירושלים 08 מאי 2023 תלה"מ 55666-10-20 מ' נ' מ' בפני כב' השופטת הילה גילבוע תובעת א.מ. ע"י ב"כ עו"ד רונן דליהו ועמרי דליהו נתבע א.מ. ע"י ב"כ עו"ד דוד ביטון פסק דין
עוד טען הנתבע, כי התובעת אינה זכאית להוצאות מדור של הקטינים, הן לנוכח חלוקת זמני השהות השווה והן נוכח מגוריה עם בתה מנישואיה הקודמים (הגדלה אצלה בלבד ומשתלמים עבורה מזונות) ועם בן זוג (שמקיים סדרי שהות עם בתו מנישואיו הקודמים); וכן על רקע מעברה החד צדדי להתגורר עם בן זוגה החדש ב..
בנסיבות אלה, בהתחשבי בהטבת הרכב המחושבת בשכר עבודתו של הנתבע, ובאינדיקציות המצביעות כי לרשותו הכנסה נוספת המשולמת במזומן, אעמיד את פוטנציאל הישתכרות הנתבע על בסיס אומדנה על סך ממוצע שאינו נופל מ 14,000 ₪ נטו לחודש.
...
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו