מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

החמרת מצב לאחר פדיון קצבה מביטוח לאומי

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

לאחר העדרות זו שב לעבודה, עד אשר חלה החמרה במצבו הבריאותי.
התובע לא צירף תלושי שכר מתקופה זו, ולא העיד על שווי ימים אלו לצורך פדיון.
כאמור לעיל, התאונה הוכרה על ידי המוסד לביטוח לאומי כתאונת עבודה, אולם גם המל"ל לא שילם לתובע קצבת נכות זמנית, מעבר לתשלום של דמי פגיעה לשמונת ימי ההעדרות הראשונים.
...
נוכח אופייה של הנכות, ובהתחשב בכך שאף המומחה אישר שהתובע לא יכול היה להמשיך בעבודתו כנהג הנדרש להרים ארגזים, ולירידה בשכרו של התובע שהיא בשיעור הנכות הרפואית, אני סבורה שיש לקבוע שנכותו הרפואית הכוללת של התובע משקפת את שיעור הגריעה מכושר השתכרותו.
לסיכום התובע נפל ממשאית כשסגר את תריס תא המטען בסיום פריקת סחורה אצל לקוח.
כיוון שהתאונה היא תאונת דרכים, דין התביעה כנגד הנתבעות 1 ו- 3 להידחות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום כפר סבא נפסק כדקלמן:

עם זאת טען כי לאחר ועקב התאונה מצבו הוחמר והחל לסבול מחרדות ודכאון.
לא הוצגה בעיניין ראיה מהימנה בנוגע להפסד כנ"ל ,כמו גם לא הוצג אישור המעביד בדבר שוים של ימי מחלה ובאם נצברו לפדיון.
כמובהר בע"א 9099/02 הפניקס נ' פלוני (11.5.06) שצוטט: "ההלכה בענין ניכוי תגמולים רעיוניים מבוססת על גישת יסוד לפיה אין אמנם הוראה בדין המחייבת לתבוע גמלה שהוא זכאי לה על פי חוק הביטוח הלאומי, אך כלפי המבטחת ממנה הוא תובע פיצוי בגין נזק גוף, מוטלת עליו החובה לפעול בסבירות ובתום לב על מנת לנסות לממש את זכויותיו על פי אותו חוק." עוד הובהר שם ובפסיקה מאוחרת כי אי נקיטת אמצעים סבירים למימוש הזכות תחשב כחוסר תום לב והתנהלות זו מעמידה למבטחת זכות לנכות מהפצוי שחויבה ,תגמולים רעיוניים.
בנסיבות המיוחדות דכאן, בחלוף 15 שנים מאז התאונה ,חשיפת הנתבעת לתביעת מל"ל לא קיימת ואילו היתנהגותו של התובע עצמו אינה נגועה בחוסר תום לב של ממש .
...
באשר למצבו האורטופדי של התובע עומדת בעינה הקביעה הרפואית של מומחה בית המשפט ,ומקובלת עלי טענת הנתבעת שאין מקום להסתמך על קביעות מומחה תעסוקתי החורגות מכך , מה גם שלא הופנתה שאלה מתאימה למומחה בית המשפט לרבות בעניין הקשר הסיבתי בין המגבלות שתוארו לתאונה.
לסיכום לאור כל האמור אני מחייבת את הנתבעת לשלם לתובע בתוך 30 יום לידי ב"כ סך של 57,670 ₪ בצירוף הוצאות בגין אגרה ושכ"ט עו"ד בסך של 8772 ₪.

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

ביום 26.12.2022, בחלוף כ-5 חודשים לאחר ביטול ההליך, הגיש החייב את הבקשה שבנידון בצרוף תצהיר מטעמו, בגדרה ביקש להורות על השבתו להליך "ולחזרתו לתוכנית הפרעון המוסכמת שהושגה בתיק זה ביום 5.3.2019". במסגרת הבקשה עמד החייב על מצבו הרפואי בהרחבה וטען כי ביום 09.08.2022, אושרה בעיניינו קצבת נכות לשירותים מיוחדים בהיותו נכה ומרותק לכסא גלגלים ונזקק למכשיר הנשמה, וכן נקבעה לו דרגת נכות רפואית בשיעור 80%, ואי כושר לצמיתות בשיעור 100%.
בתגובתו מיתנגד הנאמן לבקשה מפאת האיחור שבהגשתה ובהעדר נימוקים המצדיקים את מחדלי החייב; לטענתו מצבו הרפואי של החייב היה ידוע עובר לגיבוש תכנית הפרעון אשר ממילא התבססה על פדיון זכויות החייב במקרקעין.
בעניינינו טוען החייב כי חל שינוי מהותי בנסיבותיו שכן לאחרונה, ולאחר קביעת תכנית הפרעון, חלה החמרה במצבו הרפואי אשר בגינה נקבעה לחייב ביום 26.03.2021, נכות רפואית בשיעור 82% ודרגת אי כושר לצמיתות בשיעור 100%.
ובכן, בהילכת לשצ'נקו נקבע כי במצב שבו לחייב בפשיטת רגל אין כל הכנסה פרט לגימלה מוגנת לפי סעיף 303 לחוק הביטוח הלאומי [נוסח משולב], התשנ"ה-1995, אי אפשר לחייבו בתשלום עיתי מכוח סעיף 111(א) לפקודה.
עוד נקבע בהלניין עוידה באשר לכספים שכבר הועברו על-ידי החייב לקופת פשיטת הרגל בהתאם לצוו התשלומים, כי במקרה שבו הכספים טרם חולקו לנושים, יש להשיבם לחייב שכן מדובר בתשלומים ששולמו מגימלאות מל"ל מוגנות.
...
דיון והכרעה: לאחר שעיינתי בטיעוני הצדדים הגעתי לכלל מסקנה כי דין הבקשה להתקבל ויש להורות על ביטול פסק הדין המבטל את ההליך.
יישום האמור לענייננו מוביל למסקנה כי לנוכח השינוי בנסיבותיו של החייב ובמכלול השיקולים יש מקום כאמור בשלב זה להורות על ביטול פסק הדין המבטל את ההליך.
נוכח האמור ועל מנת לבחון את בקשת החייב למתן צו הפטר, הנני קובע דיון במעמד הצדדים ליום 16.05.2023 בשעה 09:00.

בהליך עמ"ש (עמ"ש) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בהתייחס לזכויות הסוציאליות, טען ב"כ המשיבה כי למשיבה שני מקורות כספיים, האחד קצבת נכות מביטוח לאומי שרובה ככולה לא צריכה להכנס לפול המשותף, והשני תשלומים חודשיים בגין פוליסת ביטוח מנהלים על אובדן כושר עבודה, כאשר חלק מהרכיבים הם בגין החמרה במצבה הרפואי.
עוד הוסיף בית המשפט "...בהמליצו על ביצוע המשאבים בשווה, יביא המומחה בחשבון גם זכויות פנסיוניות להם זכאי הבעל וגם כספי חסכון או פוליסה הצבורים לתובעת בחברת ביטוח ובילבד שאלה אינם בעבור פיצוי על ניזקי גוף, כאב וסבל מפורשים, לאמור, לא יובא בחשבון אלה סך חסכון בעבור אובדן כושר עבודה". ובהמשך "סכומי קצבה או תשלומי ביטוח מעותדים, בגין נזק גוף לאחר מועד הקרע, לא יובאו בחשבון באיזון המשאבים, הוא הדין לגבי נכותו של הבעל ועל-פי אותם כללים" (להלן: פסק הדין הראשון).
לאור האמור, קבע המומחה כי מחצית מהקצבאות שקבלה המשיבה בתקופה מ-4.15 ועד 1.16 עליה להשיב למערער, וכי החל מקיצבת 2.16 יש לרשום ישירות בהפניקס את מחצית הקצבה באופן שתרשם על שם המערער וכך גם בהתייחס לחסכון הנצבר עד יום הקרע באופן שמחצית מערך הפדיון של החסכון ל-1.4.15 יש לרשום על שם המערער בהפניקס.
...
יתר על כן, בניגוד לאשר קבע בית משפט קמא, המשיבה חלתה במחלת הפוליו עוד בילדותה ולא מדובר בהתפרצות המחלה שהובילה לקבלת הקצבה, וכי לאור כל האמור לא היה מקום לבטל את קביעת המומחה.
העולה מהמקובץ כי לא היה מקום לקביעת בית משפט קמא לפיה מדובר בקצבה המשולמת שנים רבות בשל מחלת הפוליו שהתפרצה אצל המשיבה וכמובן מבלי לגרוע בשאלת נזק הגוף או כאב וסבל, אין ביניהם לבין הפוליסה בעניין אובדן כושר השתכרות, ומעת שהתשלומים הינם חלף שכר ולא בגין כאב וסבל.
אולם, לאור המסקנה דלעיל, יש מקום כי בית המשפט יבחן גם סוגיה זו, ולאור הקביעות דלעיל.
לאור כל האמור, לשיטתי, דין הערעור להתקבל באופן שהחריג שבסעיף 5(א)(2) לחוק יחסי ממון לא יחול, בהתייחס לתשלומים בגין הפוליסה מושא הערעור.

בהליך תמ"ש (תמ"ש) שהוגש בשנת 2024 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

הצדדים ניהלו שני חשבונות בנק משותפים: חשבון בבנק ---, אליו הופקדו משכורותיה של הנתבעת כאשר עבדה והפנסיה החודשית ששולמה לה לאחר פרישתה לגימלאות, וכן כספים שהתקבלו כתוצאה מכך שהתובע מכר לבתם של הצדדים את הזכויות שהיו לו בדירה שהייתה בבעלות משותפת של הצדדים (בעוד הנתבעת העבירה לבת את זכויותיה באותה דירה ללא תמורה); חשבון בבנק ---, אליו הופקדו בעבר דמי השכירות שהתקבלו מהשכרת דירה שהייתה שייכת לצדדים וכן קיצבאות ששולמו לשני הצדדים מהמוסד לביטוח לאומי.
התובע סובל ממחלות שונות ולאחרונה חלה החמרה במצב בריאותו והוא נזקק לעזרת מטפלת 24 שעות ביממה.
מסכום זה יש להפחית 15,000 ₪ עבור הוצאות חודש ינואר 2024 ולייחס סך 50,000 ₪ עבור תשלומים הקשורים עם סיום העסקת המטפלת, 10,000 ₪ פדיון הבראה, חגים וחופשה שנתית ו- 100,000 ₪ לצורך עתודות.
הכנסות התובע הן אך מקצבאות המוסד לביטוח לאומי בסך של 7,000 ₪ לחודש ועל כן אין באפשרותו להעסיק עובדת זרה 24 שעות ביממה לה הוא נזקק בשל מצבו הבריאותי הקשה.
...
לנוכח כל האמור לעיל, מבקש בית המשפט להיעתר לתביעת התובע ולפסוק שההכנסה החודשית הכוללת של התובע ושל הנתבעת תתחלק בין שניהם בחלקים שווים וכי החסכונות המופקדים על שם הנתבעת נכון ליום 1.1.24 יהיו שייכים במחציתם לתובע ללא קיזוז או הפחתה של צרכיה העתידיים של הנתבעת.
בחינת השאלה לאורו של כל אחד מהרציונלים המבססים את חזקת השיתוף מובילה למסקנה שאין לחלק בין הצדדים את הגמלאות המשולמות לנתבעת בגין נכות וסיעוד.
המודל הנורמטיבי של המאמץ המשותף – מוביל למסקנה שאין לחלק את הכספים בין הצדדים.
מודל הקהילה המשפחתית – אף הוא מוביל למסקנה שאין לחלק את הכספים.
בהתאם לאמור, יש לדחות את עתירת התובע למתן פסק דין הצהרתי לפיו הצדדים שותפים בחלקים שווים בכל הכנסותיהם השוטפות מכל מקור.
לסיכום: עתירת התובע למתן פסק דין הצהרתי לפיו כלל הנכסים שנצברו במהלך הנישואין לרבות ההכנסות החודשיות השוטפות המשולמות לכל אחד מהם שייכים להם בחלקים שווים – נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו