לכן ובהיעדר נתונים שמוכיחים אחרת, אין בידי לקבל טענת העותרת בעיניין זה.
יחד עם זאת, לא מצאתי לקבל טענת המשיב לפיה חל שהוי בהעלאת טענות כנגד חוקיות צו הארנונה, שכן, בעניינינו הקניון נחנך בשנת 2011, לאחר מכן החלו הצדדים לנהל הליכי משא ומתן אשר הבשילו לחתימת הצדדים על הסכם הפשרה ורק באמצע שנת 2016 החלה העותרת לסגת מהסכם הפשרה.
עוד נקבע, כי כאשר השומה המתוקנת מבקשת לחול על שנים עברו, הרטרואקטיביות שלה מתקיימת בדרך של קל וחומר, זאת בנגוד למקרה שבו מושת חיוב ארנונה לראשונה במהלך שנת מס, שאז יש מקום לבחון, האם דרישת תשלום מתחילת שנת המס היא דרישה רטרואקטיבית, אם לאו.
...
בנסיבות שתוארו ולנוכח התהיות שעולות מהתנהלות העירייה, סבורני, כי במקרה הנדון לא מתקיימות הנסיבות, אשר מצדיקות חיוב העותרת ויתר המחזיקים בשטחים המשותפים בתשלום ארנונה רטרואקטיבי, אלא מהמועד בו הבהיר המשיב את רצונה וטעמה של העירייה להשתחרר מהסכם הפשרה, קרי מיום 07/07/16.
משבאתי לכלל מסקנה כי החלטת הרשות להשתחרר מהסכם הפשרה נופלת ולו בדוחק במתחם הסבירות, בכפוף למועד ההשתחררות כאמור, הרי שהאכסניה המתאימה לבירור טענות נוספות שעניינן סיווג הנכסים, גודלם ו/או זהות המחזיקים בשטחים המשותפים בקניון היא בוועדת הערר.
סוף דבר
סיכומם של דברים: בנסיבות העניין, דין העתירה להתקבל חלקית, במובן, זה שאני מתירה את השתחררות עיריית עכו מהסכם הפשרה החל מיום 07/07/16, כך שחיובי השומה הרטרואקטיביות שנשלחו על ידי המשיב דינם להתבטל.