לכן, מסכם בית המשפט קמא כי מקום הנפילה היה בתחום שבאחריות המערערות (אגב דחיית מכלול טענותיהן בנושא זה), כי הנפילה הייתה עקב החלקה בשל רטיבות על הריצפה (ואף מצטט כי המשיב הסביר כי הוא לא ראה את הרטיבות לפני הנפילה, אך לאחריה - הרגיש במים ש"היו לו על הגב"), ובאלו הנסיבות – קמה אחריות לפצותו בגין נזקיו (אגב הפנייה לפסיקה במקרים דומים).
...
הכרעה -
לאחר שעיינו בכל החומר שהונח לפנינו, צפינו בסרטון, ושקלנו את טענות הצדדים בכתב ובעל-פה, אנו סבורים כי דין הערעור להידחות מכוח תקנה 148(ב) לתקנות סדר הדין האזרחי, התשע"ט-2018.
המדובר בממצאי עובדה ומהימנות שאין דרכה של ערכאת הערעור להתערב בהם אלא במקרים חריגים (ע"א 7225/19 עזבון המנוח חאג' אחמד נ' עזבון המנוח חאג' אחמד (26.06.2022); ע"א 7862/22 דכנאס נ' דפראוי (20.07.2023) (להלן: "עניין דכנאס")), ולא שוכנענו כי המקרה הנוכחי מצדיק או מחייב התערבות שכזו.
הדברים נכונים גם מקום שבו לא מצאה הערכאה הדיונית לייחס כל אשם תורם לתובע" – קל וחומר במקרה דכאן, שעה שנבע אשם תורם בשיעור משמעותי (וראו בנוסף את רע"א 7002/17 פלוני נ' פלוני, פסקה 8 (21.05.2018), אשר אף שם נפסק כי "אין דרכה של ערכאת ערעור להתערב בשיעור האשם התורם שנקבע, שהוא עניין להערכתה של הערכאה הדיונית".
באשר להפסדי ההשתכרות לעבר – לא מצאנו שיש מקום להתערב ברכיב זה, שכן הוכח שהמשיב נעדר מהעבודה למשך 20 יום, לאחר מכן חזר לעבוד בשני מקומות העבודה בהם עבד לפני התאונה (בקיבוץ ובחברה הפרטית), אך בהמשך – עזב את העבודה בקיבוץ, תוך שהדבר מסב לו הפסדים במשך השנים 2017-2019.
במקרה כאן, מעבר להלכה המכונה "ממעוף הציפור", הסכום שנפסק לגבי הפסדי השתכרות לעבר בוודאי שלא נפסק תוך חריגה בולטת מהמקובל או במצב בו אין לפיצוי עיגון מינימלי בתשתית הראייתית – ולכן, אין לקבל את הערעור גם לגבי נושא זה.
סיכום –
הערעור נדחה אפוא, והמערערות יישאו בהוצאות המשיב בסך 15,000 ₪ (סכום הכולל מע"מ), ואשר ישולם בתוך 21 יום.