מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

החלפת ייצוג משפטי בתיק תאונת דרכים

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית המשפט העליון כבר נידרש לסוגיה שעניינה ייצוג על ידי יותר מעו"ד אחד בתביעת פלת"ד וקבע במפורש כי שני עורכי הדין לא יקבלו יחד, סכום העולה על שכר הטירחה המקסימלי הקבוע בסעיף 16(א) לחוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, תשל"ה-1975 (להלן: "החוק") ובכללי לישכת עורכי הדין (תעריף מאקסימאלי לשכר טירחה בטיפול בתביעות לפי חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים), תשל"ז-1977 (להלן: "הכללים").
ראה בעיניין זה דבריה של השופטת חיות, שצוטטה בספרו של אנגלרד כמפורט להלן: "עם זאת היא מציעה כי הפרקליט הראשון יוכל למצוא את תרופתו מידי הפרקליט החדש של הנפגע, "אשר גרף לכיסו את מלוא שכר הטירחה המקסימלי האפשרי, למרות שהחל לטפל בהליך רק ערב שלב ההוכחות, וכן למרות שעד לאותו שלב השקיע [הפרקליט הראשון] ... עבודה לא מבוטלת בתיק, עבודה אשר היה בה ללא ספק כדי לתרום להסדר שהושג בסופו של דבר". זאת ועוד – מתן תוקף לסעיף פיצוי מוסכם, שמחייב תשלום שכר טירחה, מעבר לחלק היחסי של העבודה שביצע אחד הפרקליטים ומעבר לתרומתו לתוצאה, במקרה של תביעת פלת"ד, שבה השכר מוגבל כאמור, הלכה למעשה, עשוי "לסנדל" את הלקוח לעוה"ד הראשון, למנוע כל אפשרות אמיתית של מעבר לייצוג על ידי עו"ד אחר ולמנוע מהלקוח לממש זכות יסודית שעומדת לו, להחליף ייצוג כל אימת שהדבר נראה לו נכון.
ברי כי במקרה שבו הלקוח מבקש להחליף ייצוג בתחילת ההליכים המשפטיים, כשהעבודה שנעשתה היא מעטה יחסית ואילו העבודה הנותרת רבה, כל עו"ד סביר יימנע מלקחת על עצמו את הייצוג, אם יהיה מוגבל ליתרת שכר מעטה שנותרת, לאחר כיבוד סעיף הפצוי המוסכם, וזאת ככל שסעיף זה מזכה את עוה"ד הראשון בשיעור שכר טירחה גבוה ולא מידתי ביחס לשלב שבו הוחלף הייצוג.
...
מכאן, שגם לא היה נכון מצדו של עו"ד ירון לבקש את הוצאותו מן התיק כנתבע, שכן בסופו של דבר, הוא ורק הוא היה צפוי להיפגע מתביעה זו, בהתחשב ששני עורכי הדין מתחלקים בשכר הטרחה.
נוכח כל האמור ומאחר ולא התקבלה עמדת התובע שלפיה הוא זכאי ל-80% משכר הטרחה ועו"ד ירון ליתרה ומנגד לא התקבלה טענת עו"ד ירון שאין התובע זכאי לשכר כלשהו, הרי שכאמור, גם ביחסים שבין עורכי הדין, מן הדין ומן הצדק שכל צד יישא בהוצאותיו.
סוף דבר אשר על כן, התביעה מתקבלת באופן חלקי, בגדרי הנזכר לעיל.

בהליך תאונת דרכים (ת"ד) שהוגש בשנת 2020 בשלום חדרה נפסק כדקלמן:

ביום 24/12/19 נשמעו בפני הטיעונים לעונש וזאת לאחר שישיבות הטיעונים לעונש אשר נקבעו בתיק זה, לאחר מתן הכרעת הדין, נדחו מספר פעמים על מנת לאפשר לנאשם להתייצב בפני שירות המבחן לצורך הגשת תסקיר בעיניינו, כך גם על מנת לאפשר לו להתייצב בפני הממונה על עבודות השרות.
אבהיר, כי בין לבין החליף הנאשם את הייצוג המשפטי, דבר אשר היה אף בו כדי לגרום להתמשכות ההליכים.
למרבה הצער, תאונות הדרכים הפכו למכת מדינה, וגובות קורבנות רבים בגוף ובנפש, משכך על בית המשפט לבטא במסגרת גזר דינו, את חומרת העבירות בהן מורשעים הנאשמים בגין עבירות אלה, והסכון אשר מקורו בנהיגתם הרשלנית, הגורם לפגיעות קשות ולחבלות של ממש למשתמשי הדרך אשר בסה"כ ביקשו להשלים את נסיעתם ללא כל פגע.
...
לעניין זה מקובלת עלי עמדת המאשימה במלואה.
בסופו של דבר, בהתחשב בשיקולים האמורים ובנסיבות המקרה דנא, אני קובע כי מתחם העונש ההולם הינו בין ענישה צופה פני עתיד ועד מספר חודשי מאסר בפועל בודדים, לביצוע בעבודות שירות, ותקופת פסילה בין 4 חודשים ל- 30 חודשים (עניין ביטון וכן ת"ד 12257/07 מ"י נ' שובלי נתנאל [ניתן ביום 15.7.09, פורסם בנבו]) לצד ענישה נלווית.
אני מורה על סיווג הפסילה כך שיתאפשר לנאשם לנהוג במהלכה במלגזה, במקום עבודתו ובשטח העבודה בלבד.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2020 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

עוד נטען כי כתב האישום שצורף נימסר לבאי כוחו הקודמים של הנאשם רק בתחילת הדיון בו הודה הנאשם במסגרת הליך הגישור, ואת כתב האישום קרא הנאשם רק לאחר החלפת הייצוג ולאחר קבלת הסבר על משמעותו ותוכנו, וחומר החקירה בתיק שצורף כלל לא היה בידי הנאשם או בידי באי כוחו הקודמים במעמד ההודאה אלא היתקבל רק חודשים לאחר שההודאה נימסרה.
היתנהלות ההליך המשפטי אפתח בתאור השתלשלות ההליכים המשפטיים בתיק טרם העלאת הבקשה לחזרה מהודיה, שהוא רלוואנטי לצורך הכרעה בבקשה: המשפט ניפתח בדיון שהתקיים לפני כב' הנשיאה, השופטת עינת רון, ביום 13.9.2017, בו היה הנאשם מיוצג על ידי עו"ד דוד טובול, ונדחה בשל אי התייצבות נאשם 2.
באי כוח הנאשם צרפו מסמכים רפואיים שונים משנת 2016, מועד תאונת הדרכים שעבר הנאשם ועד לאחרונה, שאינם תומכים בטענות הנאשם, לדוגמה: מכתב הפסיכיאטרית המטפלת ד"ר אלעזר יעל מקופת חולים מאוחדת מיום 31.1.2017, לגבי הסטאטוס המנטאלי של הנאשם, נמצא מצבו תקין לגבי כל הפרמטרים הבאים: היתנהגות, אפקט, חשיבה, מהלך חשיבה, תפיסה, קוגניציה, הכרה, היתמצאות בזמן, במקום ובסיטואציה, זכרון לטווח קצר וארוך, חשיבה מופשטת, שיפוט, בוחן מציאות ותובנה מלאה למצבו.
...
מכל האמור לעיל, ועל פי המסמכים שהוצגו, יש לדחות את טענות באי כוח הנאשם בכל הקשור למצבו הנפשי של הנאשם במועד מסירת הודייתו, ולא לאפשר לו לחזור בו מהודייתו.
בסיכום אבחון מפורט ומעמיק הגיע שירות המבחן למסקנה כי לא נוצר פתח להמשך מעורבותו, ובנסיבות אלו, לא מצא לנכון לעתור לדחייה נוספת לשם טיפול או לשם מעקב אחר מצבו של הנאשם.
סוף דבר נוכח כל האמור, הבקשה לחזרה מהודיה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2017 בשלום עפולה נפסק כדקלמן:

בין לבין, הוחלף הייצוג של התובע, וביום 21.4.16 התקבלה הודעה מטעם בא-כוח התובע ולפיה התובע מסכים לטענת הנתבעת, כי הדין החל על התביעה הוא חוק הפלת"ד הפלסטינאי ולא חוק הפלת"ד שבדין הישראלי.
התובע מיתנגד לבקשה וטוען, כי יש באי הגשת חוות דעת נגדית מטעם הנתבעת על מנת להביא לדחיית טענתה להתיישנות והפנה בהקשר זה להוראות החוק הפיצויים הפלסטינאי ולחוות הדעת מטעמו המלמדת, כי תקופת ההתיישנות בתיקי תאונות דרכים של קטינים מתחילה מיום הגיעו של הקטין לגיל 18 שנים.
באשר לטענה בדבר מניין ההתיישנות מיום הגשת כתב התביעה המתוקן, טוען התובע כי הלכה היא, שהתקופה בה מיתנהל תיק משפטי מקוזזת ממניין תקופת ההתיישנות.
...
בהינתן כל האמור, דין טענת ההתיישנות להידחות.
לאחר בחינה ושקילה, אני נעתרת לבקשת התובע למינוי מומחה רפואי.
באשר למינוי לגופו, בטרם אדרש לסוגיה זו, אני מורה לתובע להגיש את מלוא התיעוד הרפואי שעליו הוא הסתמך בבקשתו וזאת בתוך 14 יום מהיום.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בחיפה בשבתו כבית-משפט לערעורים אזרחיים ע"א 60587-03-23 פלוני נ' קרנית - קרן לפצוי נפגעי תאונות דרכים ואח' תיק חצוני: מספר בקשה:2 בפני כבוד השופטת עידית וינברגר המבקש/המערער גיל רוזי המשיבים 1. קרנית - קרן לפצוי נפגעי תאונות דרכים 2. המאגר הישראלי לביטוח רכב חובה ("הפול") 3. יגאל רוזי החלטה
נקבע כי אין בטענות שעניינן עומס עבודה, החלפת ייצוג או הקף פסק הדין מושא העירעור כדי להוות טעם מיוחד להארכת מועד (ראו למשל: בע"ם 4658/16 פלונית נ' פלוני, פסקה ז' (13.10.2016); בש"א 4493/20 אם תיקשורת המונים בע"מ נ' בזק בנלאומי בע"מ, פסקה 6 (20.7.2020).
המבקש היה מיוצג ע"י בא-כוחו הנוכחי בהליך בבית משפט קמא וגם אז נטען שהוא שוהה בחו"ל, מה שלא מנע את ניהול ההליך המשפטי מטעמו, לרבות גביית עדותו באמצעות היועדות חזותית.
...
לפיכך, לא ראיתי מקום להיעתר לבקשה להארכת מועד.
על כן, משלא הוכח טעם מיוחד המצדיק הארכת המועד להגשת הערעור, וכי סיכויי הערעור טובים, אין מקום להיעתר לבקשה.
אני דוחה את הבקשה להארכת המועד להגשת הערעור.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו