בית משפט השלום בפתח תקווה
ת"א 37921-06-18 פלוני נ' פלונית ואח'
תיק חצוני:
בפני
כבוד השופטת ריבה שרון
תובע
פלוני
נתבעות
1. פלונית
2. הפניקס חברה לביטוח בע"מ
פסק דין
מטעם הנתבעת הוגש תיק מוצגים עב כרס, הכולל בין היתר תעוד רפואי רב מעברו של התובע, ת.ע.צ של המל"ל בתחומי שקום, רציפות ביטוח בעבודה, הבטחת הכנסה, אבטלה, ניידות, וחוו"ד אקטוארית מוסכמת לעניין הניידות, ועוד.
בחקירתו בבית המשפט הסביר פרופ' מתן:
" ש. בהמשך לתשובת ההבהרה שלך והסעיף שנקבת בו האם ידוע שמאז 2015 הוא לא קיים? ת. לאיש יש פגיעה. אני מתבונן בספר התקנות. הוא הוחלף ב- 2016. הסעיף החדש, זה 95(4)(א)iii או ב – הסעיף החדש מעניק 20% או 30%. זה תלוי בפגיעה לפי התאור שלי הוא 30% אבל לא לפי הבדיקות שעשו לו פיזיותרפיסטים וכמו כן יש בתיק הזה בדיקות פיזיולוגיות אחרות ואיאמג'י, שמדברת על פגיעת העצב הפרונאלי השטחי בלבד. לפי בדיקותי – זה העצב השטחי והעמוק, ומכאן הבדל שקבעתי תחילה בין 20 ל- 30 אחוז. הבדיקה החשמלית היחידה שנעשתה היא לאחר חודש וזה מוקדם מאוד. הבדיקות האלה הן גם תלוי בודק ואפשר לחזור עליהן. לכן אני נתתי לו 30 אחוז אבל קשה מאוד לדעת האם השיתוק באמת מלא. בבדיקתי הפיזיקלית מצאתי שיתוק מלא של כל עיצבי כף הרגל, הבדיקה הלא פיזיקלית הראתה רק חלקי. לכן קשה היה מאוד להחליט אם זה מלא או חלקי, ולכן, ולאחר שאלות ההבהרה, העניין הזה ניגמר בהערכה שלי של 20 אחוז. צריך עוד להבין שבמקרה כזה כאשר אני מעניק נכות אני צריך להסתכל על מה יוצא בסופו של דבר בנכות הכוללת ואם יש נכות של הברך עצמה ונכות של העצב וביחד הנכויות מגיעות מהר לשעור שמתקרב לשל קטיעה וזה לא המקרה, אז צריך לעשות שיקול נוסף. הייתי רך. אחרי שאלות ההבהרה, נתתי נכות של 20% ולא 30% כדי שהנכות לא תתקרב לשעור נכות כמו של קטיעת גפה. צריך להבין שסעיפי הליקוי לפעמים מביאים אותנו להחלטות שהם לא מתאימות למציאות. דהיינו אם אני אומר שלמישהו יש 20% ו-30% אבל הוא בכל זאת הוא הולך על הרגל , כמו כאן אז זה לא מתאים ולכן צריך להתאים את הנכויות גם למצב בפועל מבחינה רפואית. אם ארשה לי להעיר לך אני נהגתי בשקול דעת והערכתי ירידה ל-20%." (עמ' 13-12 לפרוטוקול), (הדגשות שלי, ר.ש.)
מצאתי את הסבריו ותשובתו של המומחה פרופ' מתן בהירים, מנומקים היטב, ומשכנעים.
...
אני דוחה את טענת התובע בסעיף 14 לסיכומיו, לפיה נכותו משמעותית ושוות ערך מבחינה תפקודית לקטיעת הרגל.
בשים לב לאמור לעיל, לקבלות שצורפו, להיקף הטיפולים, ויתר שיקולים הצריכים לעניין, שוכנעתי לפסוק לתובע פיצוי גלובלי בראש נזק זה, בגין הוצאות רפואיות ונסיעות לטיפולים מעבר למכוסה ועל דרך האומדנא, בסך של 10,000 ₪.
בחינת כלל הראיות שהובאו, מביאה למסקנה שהתובע היה מוגבל בניידות ערב התאונה, נזקק למקל, סבל מכאבים ועוד, ראו כאמור לעיל, בסעיף 17 לפסק הדין.
מכל האמור, מצאתי שתוספת ההוצאות לכאורה, בגין החמרת קשייו של התובע במישור הניידות, שקולה כנגד גובה גמלאות הניידות שהוא מקבל מהמל"ל. לכן – איני פוסקת פיצוי נוסף מעבר לנ"ל.
סוף דבר
אני מחייבת את הנתבעת לשלם לתובע, כפיצוי בגין נזקי הגוף שנגרמו לו עקב ת.ד מיום 28/12/17 מושא התביעה - סך של 347,125 ₪.