לאחר בחינת חומר הראיות, הודיעה מח"ש, ביום 3.5.2020, כי החליטה לסגור את תיק החקירה, מחוסר ראיות; בהודעה נימסר, כי "ניתוח הראיות והגירסאות השונות העולות מחומר החקירה, הביאו לכלל מסקנה, כי סכויי ההרשעה אינם סבירים. בנסיבות אלה, הוחלט לסגור את התיק".
ביום 28.6.2020, הגישו העותרים ערר על החלטה זו למחלקת עררים שבפרקליטות המדינה.
...
לאחר בחינת חומר הראיות, הודיעה מח"ש, ביום 3.5.2020, כי החליטה לסגור את תיק החקירה, מחוסר ראיות; בהודעה נמסר, כי "ניתוח הראיות והגרסאות השונות העולות מחומר החקירה, הביאו לכלל מסקנה, כי סיכויי ההרשעה אינם סבירים. בנסיבות אלה, הוחלט לסגור את התיק".
ביום 28.6.2020, הגישו העותרים ערר על החלטה זו למחלקת עררים שבפרקליטות המדינה.
ברם, במישור המשפטי, אין מקום להיעתר למבוקש בעתירה, משום שלא נמצאה עילה להתערבות שיפוטית בהחלטת המשיבים.
] תוך מתן נימוקים מפורטים המתייחסים לנסיבותיו הפרטניות של האירוע ולאופיו" (בג"ץ 4985/20 עבד אלחיי נימר זיר נ' היועץ המשפטי לממשלה (21.2.2022)) – בהינתן כל אלה, הרי שאין עילה להתערבותנו ודין העתירה להידחות.
הנשיאה א' חיות:
מן הטעמים שמנה חברי השופט נ' סולברג, מקובלת עלי מסקנתו כי המקרה דנן אינו נמנה עם אותם מקרים חריגים ונדירים המצדיקים סטייה מן ההלכה הפסוקה ולפיה אין בית משפט זה נוהג להתערב בעניינים הנוגעים לפתיחה בחקירה, בסגירתה או בענייני העמדה לדין, שבהם נתון לרשויות התביעה שיקול דעת רחב ביותר וביתר שאת, כאשר הטענות המועלות בהקשר זה נוגעות לדיות הראיות ולהערכת חומרי חקירה (ראו פסקה 12 לחוות דעתו של חברי השופט סולברג והפסיקה הנזכרת שם; וכן ראו: בג"ץ 6745/19 לובטון נ' הפרקליט הצבאי הראשי, פסקה 30 לפסק דיני (14.3.2022)).