השוטר משה באטה, אשר היה חלק מצוות השוטרים שלקחו חלק בפעילות, ועצרו את הנאשם לאחר ביצוע עסקת הסם, כתב בדוח הפעולה מטעמו (ת/9): "הודעתי לחשוד כי הנו עצור בגין סחר בסמים ואזקתי את העצור... ומציין כי בידו הימנית היתה שקית של חומר החשוד מסוג נייס פתוחה ואותה תפסתי בידי והכנסתי אל כיס מכניסי... ולאחר מכן בחיפוש ראשוני בשטח... מצאתי בכיס מכנסיו הימני של העצור 3 שטרות של 50 ₪ ושטר של 20 ₪ ומספר מטבעות ולאחר מכן וידאתי כי בין 3 השיטריות של 50 ₪ נמצא השטר שנתנאל ביצע עימו את הביום ע"פ מס סדורי... כמו כן בחיפוש בשטח מצאתי עוד 3 שקיות של חומר חשוד כנייס גאי תפוסות ע"י גומיה בכיסו האחורי של מכנסי העצור ואותן הכנסתי אל כיס מכניסי השמאלי..".
בחקירתו הנגדית בבית המשפט חזר השוטר באטה על כך ש"שטר הביום" נתפס אצל הנאשם, וכן השיב לשאלת ההגנה כי תצלום השטר לאחר הפעילות (ת/11) "זה צלום מהשטח, כבר אני אומר לך. זה בלילה. והצילום שלפני הפעילות במשרד זה על השולחן. תמיד אנחנו עושים זאת כך. אני תמיד מגיש בסיום הפעילות לפני ואחרי וחותם על זה"; לשאלת ההגנה "איך רואים שזה בלילה" השיב: "לפי האור בתמונה, זה בחושך".
היותו של החומר שמכר הנאשם לשוטר נתנאל "סם מסוכן", כהגדרתו בדין, לא היה במחלוקת, מן הסתם לנוכח חוות הדעת המז"פית בנידון, עליה (או שמא, רק עליה) לא קראה ההגנה תיגר (ת/16).
החזקת נכס חשוד כגנוב: התביעה לא הוכיחה גם את יסודות עבירה זו, ובהתאם לכך החלטתי להורות על זיכויו של הנאשם מביצועה.
כך בית המשפט העליון בפרשת בלדב:
"כיום מקובלת הנורמה לפיה אל לו לסוכן סמוי לפעול להכשלת אזרח תמים, שאילמלא היתערבות הסוכן לא היה מגיע לכדי ביצוע עבירה, ואל למישטרה לשגר סוכן מדיח לאדם אלא אם בידה מידע אמין המחשידו כמי שנוהג לבצע פשעים חמורים מן הסוג המהוה נושא לחקירה, וכאשר השמוש בסוכן הכרחי לצורך קידומה. כן מקובל הכלל כי אל לו לסוכן סמוי[footnoteRef:5] להפעיל אמצעי לחץ ושכנוע מוגזמים כדי לשכנע חשוד לבצע עבירה (ענין יפת, בעמ' 364-365 (פסק דינו של השופט ד' לוין); ענין מורי, בעמ' 5; ענין אפנג'ר, בעמ' 232 (פסק דינה של השופטת בן-פורת))"[footnoteRef:6].
ראו בעיניין זה את עדותו של השוטר גלוסקא, אשר כתב בדוח הפעולה שלו: "... לאחר שהבלש מוועדה עזב את המקום הוא היתקשר אלי ואמר לי שגם 2 החשודים שישובים על הספסל קשורים וכיוונו אותו אל החשוד אך הודעתי לו כי הם כבר עזבו את המקום" (ת/14).
שנית, אין המדובר במקרה שבו בוצעה עבירה בצוותא חדא, כאשר רק מעורב אחד, שחלקו זהה או דומה לזה של האחרים, נעצר והועמד לדין, והמשטרה חדלה מאיתורם של המעורבים הנוספים.
...
כאמור, אין המדובר במקרה נדיר או חריג המקים הגנה מן הצדק בגין אכיפה בררנית שלא טמנה בחובה זדון, רחוק מכך, ואני מקבל את עדותו של השוטר גלוסקא שאם היה יודע (אם, למשל, הודעתו של השוטר מועדה אשר למעורבותם הלכאורית של האחרים היתה מגיעה אליו "בזמן") – גם האחרים היו נעצרים ומובאים לחקירה[footnoteRef:12].
השוטר באטה הסביר בעדותו בבית המשפט כי הימנעות מהתיעוד החזותי במקרה זה מקורה בשיקולים מבצעיים, שעיקרם מניעת סיכון לחשיפת הפעילות; אני מקבל את תשובתו, שהיא הגיונית, מסתברת ולא נסתרה.
התוצאה היא שאני דוחה את טענות ההגנה, בכפוף למפורט לעיל, ותוצאת פסק הדין מנויה בסעיף 24: הנאשם מורשע בעבירות של סחר בסם מסוכן, והחזקת סם לצריכה עצמית, ומזוכה מיתר העבירות שיוחסו לו בכתב האישום.