מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

החייאת חברה והעברת מקרקעין פירוק מרצון ליורשים

בהליך המרצת פתיחה (ה"פ) שהוגש בשנת 2015 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפניי המרצת פתיחה אשר במסגרתה מבוקש להחיות את חברת חבצלת החוף ח.פ 510309622 (להלן: "החברה") בהתאם לסעיף 369 לפקודת החברות [נוסח חדש], התשמ"ג – 1983 (להלן: "פקודת החברות") וזאת לשם פירוקה מרצון והעברת שתי חלקות מקרקעין, הידועות כגוש 6053 חלקות 162 ו-163 (להלן: "המקרקעין"), ליורשים של בעלי מניותיה.
...
סיכומו של עניין אני קובעת שלא ינתן פטור למבקשים וכי יש לחייבם בתשלום מלוא סכום האגרה הנדרש ע"י רשם החברות.
מאחר שהומצאו צווי קיום צוואה ולפיהם המבקשים הינם יורשי החברה הבלעדיים איני מוצאת צורך להעתר לבקשת הרשם להעביר את הבקשה לתגובת היורשים האחרים.
סוף דבר לאור האמור הנני מורה על החייאת החברה והשבתה לפנקס החברות בכפוף לתשלום מלוא סכום האגרה והמצאת תצהירים מקוריים של כל מבקש לרשם החברות, ככל שהתצהירים טרם הומצאו.

בהליך המרצת פתיחה (ה"פ) שהוגש בשנת 2015 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הסעד מבוקש לשם השלמת הליך פירוק החברה מרצון והעברת זכות בעלות נטענת של 35/100 חלקים במקרקעין הידועים כגוש 6418 חלקה 385 תת חלקה 5 ומצויים ברח' אוסישקין 54 ברמת השרון (להלן: "המקרקעין"), לידי המבקש, מר הלל ברקין.
בתשובה לתגובה צירף המבקש את הסכמת בעלי המניות, קרי יורשי המנוח יוסף ברקין ז"ל וכן הגב' אסתר ברקין); המבקש עותר לפטור מהמצאת תצהיר מקורי שכן טוען כי מדובר בדרישה תמוהה שכן הועבר לו עותר צלומי מהתצהיר המקורי שהוגש לביהמ"ש; עוד טוען המבקש כי צירף דו"ח שנתי כנספח לבקשה ולא ברור מה אינו תקין בו או מה אינו מקורי ודורש בעיניין זה לקבל פרטים נוספים מירשם החברות.
יתרה מכך, אין המבקש יכול להבנות מטענתו לפיה ההחייאה נידרשת רק לשם פירוק החברה והעברת הזכות במקרקעין ולא לשם פעילות.
...
עוד יובהר כי מאחר שהתובענה הוגשה בחלוף למעלה מעשרים שנה ביקש המבקש ארכה, למען הסר ספק הנני נעתרת לה. המבקש הינו בעל השליטה בחברה בהיותו הבעלים של רוב הון המניות.
ומן הכלל אל הפרט לאחר שעיינתי בטענות הצדדים סבורה אני כי יש להורות על החייאת החברה בכפוף למילוי התנאים שיפורטו להלן לרבות תשלום מלוא חוב האגרות.

בהליך המרצת פתיחה (ה"פ) שהוגש בשנת 2015 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

רשם החברות אינו מיתנגד להחייאת החברה אך מתנה אותה בתנאים ובכלל זה: המצאת תצהיר מקורי מטעם המבקשת לתמיכה בתובענה (הוגש תצהיר בנה); הגשת דו"ח שנתי מקורי ועדכני; הגשת בקשה להארכת מועד להגשת הבקשה להחייאת החברה, אשר רשם החברות מסכים לה מראש; תגובת בעלי המניות ו/או יורשיהם לתובענה, ככל שישנם; פירסום מודעה בעתון יומי המיידעת את הציבור בדבר הגשת התובענה ופונה לבעלי עניין להגיש היתנגדותם/ עמדתם; פרעון מראש של מלוא חוב האגרות השנתיות לרבות בגין שנת 2015 בסך 49,566 ₪.
המבקשת טענה כי מטרת ביטול המחיקה היא לשם פירוק החברה מרצון והעברת הזכויות במקרקעין לידיה.
לסיום ולעניין טענת המבקשת להחייאה לשם פירוק מרצון אפנה להחלטת כב' הש' ורדה אלשיך בה"פ (ת"א) 4100-07-13 בנימין קריתי נ' משרד המשפטים/ אגף רשם החברות: "יובהר, כי חדשות לבקרים מוגשות בקשות שונות להחייאת חברות מחוקות, אשר במסגרתן נטענת הטענה כי מטרת החייאת החברה היא חיסולה ואין מדובר בהחייאה לצורכי המשך פעילות. טוב יעשו המבקשים להיבנות מטענה זו, אם יעלו אותה באופן מושכל. כפי שכבר נאמר לא אחת על ידי בית משפט זה, כי בראשית שנותיה המוקדמות של המדינה, הוקמו חברות לצורכי בעלות במקרקעין משקולי מס שונים. בעלי הנכסים זכו להנות מהטבות מס כאלו ואחרות, כך שהחברה איננה אלא כסות לבעלות אמיתית של המחזיקים בנכס. במצב דברים זה, שומה על המבקשים להחיות חברות כגון אלו, אם ייתנו דעתם לעובדה, כי לצד ההיתרונות הגלומים בהתאגדות כחברת בעלוּת במקרקעין, ישנם אף ישנם חובות בצדם, כגון תשלום אגרה למשיב." סוף דבר מורה על החייאת החברה בכפוף לתשלום מלוא חוב האגרות; הגשת דו"ח שנתי והמצאת תצהיר מקורי מטעם המבקשת לידי רשם החברות, ככל שמסמכים אלה טרם הומצאו.
...
לכן שיקולי הצדק והמדיניות המשפטית מובילים למסקנה שאם השהות הארוכה בין מחיקת החברה לבקשה להחיותה נגרמה עקב התרשלות בעל מניותיה שהזניח ענייניו או בשל התנהגות מכוונת שמטרתה להמנע משתלום אגרה רשאי ביהמ"ש לחייב בתשלום אגרות גם מעבר ל-7 שנים (ראו עניין ורשבסקי; ראו גם ה"פ (נצ') 4629-02-13 מולדר בע"מ נ' רשם החברות, פורסם במאגרים ביום 19.6.2013).
לסיום ולעניין טענת המבקשת להחייאה לשם פירוק מרצון אפנה להחלטת כב' הש' ורדה אלשיך בה"פ (ת"א) 4100-07-13 בנימין קריתי נ' משרד המשפטים/ אגף רשם החברות: "יובהר, כי חדשות לבקרים מוגשות בקשות שונות להחייאת חברות מחוקות, אשר במסגרתן נטענת הטענה כי מטרת החייאת החברה היא חיסולה ואין מדובר בהחייאה לצורכי המשך פעילות. טוב יעשו המבקשים להיבנות מטענה זו, אם יעלו אותה באופן מושכל. כפי שכבר נאמר לא אחת על ידי בית משפט זה, כי בראשית שנותיה המוקדמות של המדינה, הוקמו חברות לצורכי בעלות במקרקעין משיקולי מס שונים. בעלי הנכסים זכו ליהנות מהטבות מס כאלו ואחרות, כך שהחברה איננה אלא כסות לבעלות אמיתית של המחזיקים בנכס. במצב דברים זה, שומה על המבקשים להחיות חברות כגון אלו, אם ייתנו דעתם לעובדה, כי לצד ההיתרונות הגלומים בהתאגדות כחברת בעלוּת במקרקעין, ישנם אף ישנם חובות בצידם, כגון תשלום אגרה למשיב." סוף דבר מורה על החייאת החברה בכפוף לתשלום מלוא חוב האגרות; הגשת דו"ח שנתי והמצאת תצהיר מקורי מטעם המבקשת לידי רשם החברות, ככל שמסמכים אלה טרם הומצאו.
אם וככל שתשלם המבקשת את חוב האגרות וינתן צו המורה על השבת החברה לפנקס, אזי תהא רשאית היא להגיש כל תובענה שתמצא לנכון בעניין ההצהרה על הזכויות והעברת הרישום, כשאיני מביעה דיעה מיהם המשיבים המתאימים להליך שכזה ולמי מסורה הסמכות לדון בתובענה שכזו, שכן בבעלות של מניות בחברה עסקינן.

בהליך המרצת פתיחה (ה"פ) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

בכל הנוגע לשאלת הצורך ביידוע בעלת המניות הנוספת, טען רשם החברות, כי אינו חולק על טענת המבקשים שלפיה המנייה שבבעלותה היא מסוג "מניה נדחית". עם זאת, מאחר שלהחייאת החברה עשויות להיות השלכות על חובותיה וזכויותיה, עמדתו היא שיש לצרף את היורשת שלה אל ההליך או למצער, ליידע אותה על הגשתו, באופן שיאפשר לה להגיב או לבקש להצטרף.
במסגרתו נדונה השאלה אם יש לפטור חברה מתשלום האגרה השנתית במקרה של החייאתה רק לשם העברת זכויות בנכס מקרקעין המצוי בבעלותה, או שאמור לעבור לבעלותה, ופירוקה מרצון לאחר מכן.
...
בכל הנוגע לשאלת הצורך ביידוע בעלת המניות הנוספת, טען רשם החברות, כי אינו חולק על טענת המבקשים שלפיה המנייה שבבעלותה היא מסוג "מניה נדחית". עם זאת, מאחר שלהחייאת החברה עשויות להיות השלכות על חובותיה וזכויותיה, עמדתו היא שיש לצרף את היורשת שלה אל ההליך או למצער, ליידע אותה על הגשתו, באופן שיאפשר לה להגיב או לבקש להצטרף.
לא רק שכך עולה מאותם מסמכים, אלא שדומה כי היעדר דרישה כלשהי מצד בעלת המניה הנדחית בכל הנוגע לאותה מניה במהלך כשישים שנה, מאז רישום החברה, מחזק את המסקנה כי לא הייתה לה זכות כלשהי במניות החברה או בנכס.
סיכום הדברים הוא אפוא, כי המבקשים לא העלו כל נימוק המצדיק שלא לחייבם בתשלום האגרה השנתית כתנאי להחייאת החברה ולפיכך אין מנוס מדחיית בקשתם.
עד יום 2.8.2020 ישלמו המבקשים את חוב האגרה ויציגו אישור מטעם רשם החברות על כך שהאגרה שולמה וכי כל התנאים הדרושים להחייאת החברה אמנם קוימו.

בהליך המרצת פתיחה (ה"פ) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפניי בקשה להחייאת חברת חלקה 398 בגוש 6048 בע"מ ח.פ. 51-032279-5 (להלן: "החברה"), בהתאם לסעיף 369 לפקודת החברות [נוסח חדש], התשמ"ג – 1983 (להלן: "פקודת החברות") וזאת לשם פירוקה מרצון והעברת המקרקעין, הידועים כחלקה 398 גוש 6048 (להלן: "המקרקעין"), ליורשים של בעל מניותיה.
...
בנסיבות אלו, מקובלת עלי עמדת המשיב כי המבקשים אינם זכאים לפטור המוענק מכח הסעיף.
נימוק נוסף המטה את דין הבקשה לפטור מאגרה - לדחייה.
הבקשה לפטור מתשלום אגרה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו