"אין מקום למחוק טענה מטענות הנתבעים בכתב ההגנה באשר לא נקבע כל ממצא פוזיטיבי לענין זכותה של התובעת על פני זכותם של הנתבעים, הדיון בשאלות השנויות במחלוקת לא הסתיים."
רע"א 42264-12-16 מיום 5.3.17
בקשת רשות ערעור על החלטתי הנ"ל נדחתה על ידי כב' השופט שחם שקבע כי בה"פ 633/99 לא נקבע "גם לא באופן משתמע" כי הסכם המכר משנת 1983 עליו נשענו התובעים (סומרין) באותו הליך אינו אותנטי ואינו תקף, וכי "דחיית התביעה יכולה להתיישב, בהקשר זה, עם קביעה כי לא הוכחו במידה מספקת טענות התובעים באותה פרשה, קביעה כזו אינה יכולה, על פי טיבה, להעמיד מעשה בית דין".
רע"א 3013/17 (6.6.17)
בקשת רשות ערעור שהגישה התובעת לביהמ"ש העליון נדחתה אף היא ע"י כב' השופטת דפנה ברק ארז בשל העידר נסיבות חריגות המתירות "רשות ערעור ב'גילגול שלישי'".
השאלות השנויות במחלוקת
מאז ההליך הראשון שננקט ע"י התובעת ועד היום חלפו 28 שנים.
הבקשה לקבל ראיה זו נדחתה על ידי במעמד דיון ההוכחות, לא רק בשל המועד שבו נטענה, אלא גם משום שסוגיית סיווג הנכס כנפקד אינה עומדת עוד על הפרק, דרך המלך היא תקיפה ישירה כשהאפוטרופוס צד להליך, דרך זו מוצתה בה"פ 633/99, וככל שייטען כי התגלתה ראיה חדשה שהופכת הקערה על פיה, רשאי מי שסבור שראיה זו מקנה לו עילת תביעה, להגיש המרצת פתיחה חדשה, כפי שגם הצהיר ב"כ הנתבעים שישקול לעשות כן.
אוסיף עוד ואומר כי גם אם צו הירושה שהוצא למוסא שגוי, חלקה של ארטיסיה לכאורה הוא מחצית, כך שהאפוטרופוס ולאחריו רשות הפיתוח והתובעת כבעלי מחצית הזכויות לכאורה, זכאים לידרוש הפינוי ממי שאין לו זכות בעלות, בכפוף להוכחת זכות חזקה אחרת שלו.
לענין פינוי בתנאי פיצוי יש לציין כי מעבר לטענה הכללית המופיעה בסיכומי הנתבעים כי "בר רשות זכאי להחזר השקעותיו במקרקעין" (ס' 106), לא נטענה טענה זו בכתב ההגנה, לא הוגשה תביעה שכנגד, ולא הובאו כל ראיות לענין השקעה במבנה שהביאה להשבחתו, נהפוך הוא, התובעת בחוות דעת המהנדס ביקשה להוכיח כי נגרם נזק למבנה בעקבות שינויים ופיצול לדירה נוספת, שלא על פי היתר בניה.
להוכחת דמי שכירות ראויים הוצגה חוות דעת שמאי מקרקעין מר יהושוע אבני, אשר נחקר עליה, וכן הוצגה חוו"ד מהנדס בשם יואל גרושקו, לענין הבניה הלא חוקית שבוצעה במבנה, וגם הוא נחקר בחקירה נגדית.
האם זכאית התובעת לדמי שימוש ראויים בעבור החזקת הנכס ע"י מי מהנתבעים
באופן עיקרוני יכול הבעלים לידרוש דמי שימוש ראויים ממי שהחזיק במקרקעין שלא כדין, עד שבע שנים לאחור מעת שהגיש תביעתו, אולם קביעותיו של כב' השופט שטראוס בת.א. 5980/91 המהוות השתק פלוגתא מונעות קבלת דמי שכירות לגבי כל תקופת חייו של מוחמד, עד 29.12.15.
...
נוכח קביעה זו, ובהעדר הכרעה בשתי הטענות החלופיות של הנתבעים, הוחזר התיק לבית משפט קמא, שיכריע "בשאלה האם הוכח שהמנוח מכר בחייו לאביו של מוחמד את הנכס אשר בחלקה 75 (שאז יש לדחות את התביעה), והיה אם לא ישיב עליה בחיוב (ידון) בשאלה אם עומדת למחזיק בנכס הגנה מן ההגנות שלהן טען" (פסק הדין ניתן ביום 15.4.1996).
לפיכך אני נעתרת לסעד הפינוי ומורה על פינויים של הנתבעים מהמקרקעין נשוא התובענה.
סוף דבר
עיקרם של הדברים שנקבעו לעיל הם כדלקמן: התובעת היא הבעלים של המקרקעין ובעלותה לא נסתרה.
אשר על כן אני מורה כדלקמן:
· אני מורה על פינוי כל הנתבעים מהמקרקעין נשוא התביעה (גוש שומה 30125 חלקה 75).