מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

החזר ערבות שהופקדה בקופת בית המשפט עקב דחיית ערעור

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2020 בעליון נפסק כדקלמן:

לפניי בקשת רשות ערעור על החלטות בית המשפט המחוזי בחיפה בשבתו כבית המשפט לימאות (כב' סגן הנשיא, השופט רון סוקול) בת"ח 24399-05-13 מהימים 20.6.2020, 12.7.2020 ו-14.7.2020, שעניינן בחלוקת כספי הערבון שהופקדו בקופת בית המשפט לצורך שיחרורה של האונייה 'Nissos Rodos' ממעצר.
בו ביום ניתן צו למעצר האונייה, ונקבע כי זו תשוחרר כנגד הפקדת סכום של 1,860,000 ש"ח, במזומן או בערבות כמקובל, בקופת בית המשפט.
משהוכרע כי דין ההליך במחוזי להדחות, היה על בית המשפט להשיב את הכספים למפקידם, ועל כן בצדק הורה בית המשפט המחוזי במסגרת ההליך שהתנהל לפניו על החזר הערבון להלניק, וזאת ללא קשר לשאלה מיהו מקור הכספים – סיסא או הלניק.
...
לאחר שעיינתי בטיעוני הצדדים החלטתי לדון בבקשת רשות הערעור כאילו ניתנה הרשות והוגש ערעור על פי הרשות שניתנה.
לאחר זאת, המשיך להתנהל ההליך נגד סיסא בלבד, ובסופו נעתר בית משפט השלום ביום 19.4.2020 לתביעת המבקשות, והורה כי על סיסא לשלם למבקשת 1 סך של כ-1.9 מיליון ש"ח, בצירוף הפרשי הצמדה ריבית (להלן: "פסק הדין בשלום").
משהוכרע כי דין ההליך במחוזי להידחות, היה על בית המשפט להשיב את הכספים למפקידם, ועל כן בצדק הורה בית המשפט המחוזי במסגרת ההליך שהתנהל לפניו על החזר העירבון להלניק, וזאת ללא קשר לשאלה מיהו מקור הכספים – סיסא או הלניק.
המסקנה מהדיון עד כה, היא שבית המשפט המחוזי צריך היה להסתפק בקבלת בקשת הלניק בבקשה 46 להותיר את הכספים בקופת בית המשפט המחוזי, ולא היה מקום כי יכריע מיוזמתו בתחרות שבין שני העיקולים.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

בין השנים 2013-2008 ניהלו המשיבים משא ומתן מול הבנק ביחס להחזר חובותיהם, שהוביל לבסוף לחתימה על הסדרי חוב, במסגרתם הועמד חוב המשיבים על סך כולל של כ-285 מש"ח. משלא עמדו המשיבים בהסדרי החוב, החל הבנק לנקוט בהליכים למימוש הנכסים שהעמידו המשיבים כבטוחה לחובותיהם ומינוי כונסי נכסים.
ביום 7.7.2021 דן בית המשפט העליון (כב' השופט גרוסקופף) בבקשת רשות העירעור וזו נדחתה ברובה, למעט ביחס לנכס נוסף שהוכח כי הוא בבעלות פרטית ומשמש למגורים.
בנוסף לא שילמה קבוצת קחטן לבנק את ההוצאות שנפסקו עד כה בגין דחיית הבקשה לקיום דיון דחוף (במסגרת הפ"ב 38935-04-11) והבקשה לסעד זמני, בסך של 20,000 ש"ח. גם כתב ההיתחייבות העצמית שצורף לבקשה לצוו מניעה זמני נוגד את הדין, מאחר והוא נחתם על ידי המשיבה 22, שהיא חברה מפרת חוק מאז 8.9.2013, שחובותיה לבנק הסתכמו (נכון לחודש דצמבר 2020) בלמעלה מ-557 מש"ח. סכויי התביעה נמוכים מאוד, כפי שכבר קבע בית המשפט.
המשיבים (התובעים), ביחד ולחוד, יפקידו בתוך 30 יום מהיום בקופת בית המשפט סך של 100,000 ₪ במזומן או בערבות בנקאית אוטונומית לא מוגבלת בזמן, כתנאי להמשך היתדיינות בתיק זה. לא יופקד הסכום הנקוב במועד, תימחק התביעה.
...
" – על אותו משקל, משנדחה הערעור, עומדת למבקש הטענה בדבר היעדר סיכויים לתביעה.
לא נעלמה מעיני טענת המשיבים, כי חיוב בהפקדת ערובה של יחידים ייעשה במקרים חריגים, אולם, אני סבור כי לאור האמור לעיל, בשים לב לסיכויי ההליך וליכולת הכלכלית של המשיבים, הגעתי לכלל מסקנה כי המקרה דנן הינו המקרה החריג בו נדרש לחייב את התובעים היחידים בהפקדת ערובה וממילא יש לחייב בהפקדתה גם את החברות.
סוף דבר לאור מכלול האמור לעיל, מתקבלת הבקשה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

לאחר שהערעור בבית המשפט המחוזי נדחה בהסכמה, נפסקו הוצאות בסך 5,000 ₪ לטובת הנתבע 1, כך שבקופת בית המשפט נותרו 10,000 ₪, הם הכספים אשר עליהם עדיין מוטל עיקול.
נטען על ידי הנתבע 1 כי בהפקדת הערבות לא הוזכר ולא נטען כי מדובר בכספי הקבוץ ומשכך לא נרשם בתיק כי מדובר בערבות צד ג'.
בהתאם להלכה ע"א 4955/13 סמירה **** נ' עריית ראשון לציון כאשר מופקד כסף בקופת בית משפט, הגורם שעומד מול בית המשפט - הן בשלב ההפקדה והן בשלב ההחזר - הוא יוזם ההליך.
...
בפסק הדין חויב ראובן, הנתבע 2, בהוצאות משפט בסך של 10,000 ש"ח בצירוף מע"מ. לטענת הנתבע 1, נתבע 2 הגיש ערעור בעניין עמ"ש 32514-01-22, הערעור נדחה והוא חויב בהוצאות.
כך בעניין רע"א 10720/07 ויקטור יונה נ' ס.א.ד.ר חברה לעבודות בניין בע"מ נפסק: "לאחר שעיינתי בבקשה הגעתי לכלל מסקנה כי קיימת אי בהירות עובדתית האם כספי העירבון הם כספיו של יונה או האם מדובר בכספים של "חברת אשגר לבניה בע"מ" קרי, כספיו של צד ג'.
כלומר, באם הוצאות הצד שכנגד הובטחו, הרי שאפשרית מסקנה, כי לאחר ששולמו הוצאות הצד שכנגד, יש להחזיר את יתרת כספי העירבון לידי בעליו.
התוצאה היא, שעד לבירור עובדתי בתביעה העיקרית העומדת בפני בית משפט זה, יעוכבו הליכי ההוצאה לפועל בגין העיקול שהוטל על ידי הנתבע 1 וזאת בסכום של 10,000 ₪.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לאחר הגשת העירעור הופקד מלוא סכום פסק הדין בקופת בית משפט לצורך עיכוב ביצוע.
יצוין, כי לפני הדיון ביקש ב"כ המשיבה לדחות את מועד הדיון כיוון שהוא בודק אפשרות להגיש ערעור מטעמו על חלק מקביעות בית משפט.
לא היתה היתנגדות לחילוט ערבות הבצוע ומהעדויות עלה (כך כלשונו של בית משפט קמא), כי הנתבעים 2-3 ניסו לפעול להצלחת הפרויקט.
המטרה של י.ז.מ בנייה והעומדים מאחוריה היתה גם לאפשר החזר חובות המתייחסים לי.ז.מ סחר.
...
אני סבורה, כי על בסיס הקביעות העובדתיות והתרשמות בית משפט קמא באופן בלתי אמצעי מהמערער אשר העיד בפניו, ניתן לקבוע, כי לא התקיימו התנאים להרמת מסך ולהטלת אחריות אישית.
בית משפט קמא מנמק, מדוע ובכל זאת מגיע למסקנה אחרת וזאת על סמך עיון בתיק הפש"ר של משה.
לסיכום: א) לאור האמור לעיל, דין הערעור להתקבל.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

לפיכך דין טענותיה של דלתא לקיומו של חוב נוסף להדחות מחמת "מעשה בית דין" המתפרש הן על השתק עילה והן על השתק פלוגתא.
התוצאה שהתקבלה הייתה איפוא שבית משפט קמא דחה על הסף את תביעתה של דלתא בגין ערבותה של גב' לוי לפרעון ההמחאות.
ביום 17.01.2018 דחה הרכב הערעורים של בית המשפט המחוזי את העירעור, וזאת לאחר דיון שהתקיים ולאחר שב"כ דלתא מסר את הסכמתו לדחיית העירעור.
לפיכך, בהיעדר כל ראיה אחרת, ברור שהשיקים הם חלק מהחזר אשראי של החברה לדלתא בערבותה של גב' לוי.
לנוכח התוצאה אליה הגעתי, ואף בהיתחשב בכך שדלתא פעלה בחוסר תום לב של ממש עת הגישה את השיקים לבצוע בלישכת ההוצאה לפועל, וממילא לאור העלויות שנגרמו לגב' לוי בניהול העירעור שלפניי, אני מחייב את דלתא בשכר טירחת ב"כ לוי בגובה הערבון שזו הפקידה בקופת בית המשפט בסך 15,000 ₪ על פירותיו.
...
בנסיבות אלה אני סבור כי עומד לחובתה של דלתא השתק שיפוטי, אשר מונע ממנה מלהתכחש להצהרותיה במסגרת הליך ההוצאה לפועל [ע"א 4170/14 כהן נ' כהן, פסקה 8 (נבו 14.01.2016) והאסמכתאות הרבות שמובאות שם].
לפיכך הערעור נדחה ללא צו להוצאות [ע"א 2285/18 דלתא קפיטל גרופ נ' סימנטוב (16.10.2018) נספח 7ב לתשובת גב' לוי לערעור].
לפיכך דין הערעור שלפניי להידחות.
לנוכח התוצאה אליה הגעתי, ואף בהתחשב בכך שדלתא פעלה בחוסר תום לב של ממש עת הגישה את השיקים לביצוע בלשכת ההוצאה לפועל, וממילא לאור העלויות שנגרמו לגב' לוי בניהול הערעור שלפניי, אני מחייב את דלתא בשכר טרחת ב"כ לוי בגובה העירבון שזו הפקידה בקופת בית המשפט בסך 15,000 ₪ על פירותיו.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו