לאור האמור נבקש לזמן את מרשיי וב"כ לשימוע דחוף לענין ביטול ההצעה והחזר כספי הערבות שחולטו, בין היתר בהסתמך על הוראות תקנה 20(ד) לתקנות חובת המכרזים, התשנ"ג – 1993..
להלן לשון סעיף 12 הנושא את הכותרת "תנאים להכרזה על מציע שני כזוכה במיכרז":
"12.1. במידה והזוכה המקורי במיכרז לא יעמוד בתנאי זכייתו והעסקה עמו תבוטל, תידון הרשות בבקשה להכריז על המציע בעל ההצעה השנייה בגובהה (להלן: "מציע מס' 2") כזוכה במיכרז, זאת בהתקיים התנאים המצטברים הבאים:
12.1.1 לא יאוחר מ-90 יום מתאריך אישור ועדת המכרזים על הזוכה המקורי במיכרז, הגיש מציע מס' 2 בקשה בכתב לרשות ובה הוא מבקש כי יוכרז כזוכה במיכרז.
...
תימוכין למסקנה זו ניתן למצוא בעת"מ 2206/07 אלוני חן בע"מ נ' מינהל מקרקעי ישראל (פורסם בנבו, 10.9.09) שם נדון מקרה דומה ובית המשפט קבע כי:
"אין לייחס לעותרת, כמו ליתר המשתתפים במכרז, שיצפו כי ההצעה הזוכה במכרז תהיה גבוהה ב- 250% מערכו לפי הערכת שמאי, ללא כל יחס לערכו הריאלי, גם אם אמורות להיות חריגות כאלה או אחרות כלפי מעלה. לעותרת קיימת ציפייה סבירה, כי המינהל, כרשות ציבורית, יפעיל את שיקול דעתו באורח סביר, הגיוני ומידתי, ויעמוד על תנאי המכרז בתום לב. עמידתו של המינהל על הסכום השגוי, איננה עונה על ציפייה סבירה זו של משתתף במכרז".
ובהמשך:
"...האומדן מהווה עוגן לתחום הגיוני וסביר של ההצעות, ויוצר אצל המתמודדים במכרז ציפייה סבירה לטווח מסויים וסביר של מחירים. במקרה זה, הסכום אותו דורש המינהל איננו קרוב כלל להערכת השמאי, מקורו בטעות של גורם שלישי. דרישת המינהל, מביאה לתוצאה אבסורדית כאשר הצעה שהולדתה בטעות גסה של מציע, שחזר בו מהצעתו בהסכמת המינהל, ממשיכה לחיות משל היו לה חיים משל עצמה, מתגלגלת לפתחה של העותרת, והופכת להיות הבסיס לאומדן המינהל".
הדברים יפים לענייננו.
למסקנה דומה ראה גם עת"מ 31801-11-17 אגודת ידיד עמותת לפיד אפיקי דעת, שדרות נ' רשות מקרקעי ישראל (פורסם בנבו, 18.2.18).
אשר על כן, העתירה מתקבלת.