מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

החזר כספים בגין רכישת מגרש

בהליך ערעור שונה - אזרחי (עש"א) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

לטענת החייבת, כל אשר טען המערער כאן, היה עליו לטעון במסגרת ההליך בבית משפט לעינייני מישפחה, והוא אכן טען ששילם כספים לעבד, אך בית המשפט למשפחה דחה את בקשתו להשבת הכספים מהחייבת ולא חייב אותה בהשבה וזאת בנגוד לקביעתו בקשר לכספים לכאמל בגין רכישת המיגרש.
דיון והכרעה - בדיון שהתקיים לפני ביום 29.1.18 הודיע בא כח המערער כי "לעניין הסכום של 136,000 ₪ (צריך להיות 163,000, נפלה טעות בפרוטוקול – י.פ.א) לאור הקביעה של בית משפט שהחייבת לא ידעה על זה, אני מושך את תביעת החוב לעניין הסכום הזה. לעניין הסכומים ששולמו לעירייה, כאשר אין טענה שהחייבת לא מתגוררת בנכס וממשיכה להתגורר עד היום, בודאי שמגיע למערער החזר של אותם כספים, ודין תביעת החוב לעניין הכספים שמגובים בקבלות להיתקבל באופן חלקי" (עמ' 2 שורות 13-16 לפרוטוקול).
...
לא זו אף זו, אני סבור שעילת התביעה בתביעת החוב של המערער היא בת עוולה ולא ראוי שתצמח לו למערער, עילת תביעה ממנה.
לאור כל האמור לעיל, אני דוחה את הערעור .
המערער ישלם לכל אחד מן המשיבים (הנאמן – עבור קופת פשיטת הרגל) ולחייבת ישירות, הוצאות בסך של 5,000 ₪.

בהליך התנגדות לביצוע שטר (ת"ט) שהוגש בשנת 2020 בשלום כפר סבא נפסק כדקלמן:

אלא, שמתברר, שהרוכשים כבר השלימו בעצמם את עבודות הפיתוח (ולמעשה כבר גרו בבתים שניבנו על המגרשים שרכשו – חלקם בלא טופס 4, אישור איכלוס), סרבו לוותר על החזר כספם, ולכן סרבו לחתום על אותן הסכמות כלפי נטורה.
...
לסיכום, לטענת התובע, סך חובותיהם של נטורה או של הנתבע לחברותיו של צרצור מגיע למעלה מ-3 מיליון ₪ (650,000 ₪ עבור עבודות הפיתוח שלא בוצעו, ו-4 השיקים הנזכרים).
גם אם צודקת נטורה, כי השיקים בסופו של דבר נפרעו (והתובע מכחיש זאת) – הרי שהטענה לא הוכחה (לוח התשלומים שצורף אינו מספק, ואינו משמש ראיה לפרעון בפועל, כפי שהיה יכול לשמש, למשל, דף החשבון בו מופיעה פעולת חיוב החשבון), והיסוד העקרוני לקשיים תזרימיים, לכל הפחות, של נטורה, הונח כדבעי.
תוצאה אופרטיבית הפועל היוצא הוא, שדין הבקשה לביטול העיקול המסוים על בית המגורים להתקבל – ובהתאם אני מורה על ביטול העיקול על זכויות הנתבע, יאיר גפני, ת.ז. 057229783, בנכס המקרקעין הידוע כגוש 6544 חלקה 38 תת חלקה 1, אשר הוטל במסגרת תיק הוצאה לפועל 502257-08-20, על פי החלטת כב' רשם ההוצאה לפועל מיום 5.8.2020.
בנסיבות, ומשרבות מטענות הנתבע נדחו, ומשלא התקיים דיון, אני מחייב את התובע בהוצאות הנתבע בסכום נמוך יחסית של 1,800 ₪, ועוד אני קובע, כי החיוב בהוצאות אלה ייכנס לתוקפו עם מתן פסק-דין בתובענה העיקרית.

בהליך תמ"ש (תמ"ש) שהוגש בשנת 2021 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

( 25 ש' 1-11 לפרוטוקול הדיון מיום 02.03.2021 העדה הצהירה ועדותה לא נסתרה, כי הייתה עדה לשיחה נוספת בין המנוח והתובע במסגרתה אמר התובע למנוח, שהועבר לו על ידו סכום כסף בגין רכישת הזכויות במיגרש: "בפעם השנייה שנוכחתי בשיחה של מ. ואביו, נכנסתי אל בית הוריו כדי
אמנם סך הסכומים העולה מהן אינו מגיע כדי מלוא גובה ההלוואה שניטלה ע"י המנוח, אך בהנתן חלוף הזמן מבצוע העסקה, העולה על שלושה עשורים, די באשר הוצג, עת נראה בבירור שהעברות הכספים בתקופה הנדונה היו מהתובע אל המנוח (ולא באופן דו צדדי), כדי לקבל גרסת התובע לפיה בפועל נשא הוא בהחזר ההלוואה שניטלה ע"י המנוח לטובת מימון הרכישה של הזכויות במיגרש.
...
בנסיבות אלו, שוכנעתי, כי האפשרות המסתברת יותר היא שהעסק היה בבעלות התובע והאסמכתאות שצורפו על ידו לתצהירו מעידות כי הוא נשא בהוצאות הקשורות במגרש, לרבות עלות החיבור של המבנים בו לאספקת המים והחשמל (נספח 5 לתצהיר התובע), הוצאות הפיתוח (נספח 12 לתצהיר התובע בו מופיע אמנם שמו של המנוח הרשום כבעלים, אך בפועל החתימה היא של התובע).
כן שוכנעתי, כי התובע רכש את מכונת ייצור הנסורת.
כפי שהובהר לעיל, אמנם הגשת התביעה דנא לאחר פטירת המנוח מגבירה הנטל הרובץ על כתפי התובע, אך מצאתי שהוא עמד בו. סוף דבר נוכח האמור בהרחבה לעיל, מצאתי לקבל התביעה ולהצהיר, כי התובע זכאי להירשם כבעליהן של מלוא הזכויות במגרש כפוף לזכויות עפ"י המשכון הרשום עליהן ותוך החרגת חלקו של נתבע 13 בהתאם להחלטת בית המשפט המחוזי בבאר שבע (בתיק פש"ר .

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ברקע; תביעה שהגיש התובע נגד המבקש ונתבעים נוספים, במסגרתה מבקש התובע את הכספים ששילם לצורך רכישת מיגרש בהרחבה במושב "רווחה", לאחר שלא קיבל מיגרש ונותר ללא הכספים.
התובע חתם על הסכם עם החברה, מבלי שבקש מהמבקש הבהרות ונטל על עצמו את הסיכון, הגם שידע לכל המאוחר ביום 12.11.2013 על החלטת רמ"י 3442 בעיניין חשד לגביית 'כספים אסורים'; המבקש מונה להעברת הכספים על פי תנאי ההסכם עליו חתם התובע ובהתאם לדרישת האגודה וכך פעל; בהסכם נקבע שהסך של 170,000 ₪ נועד לטובת שיחרור המעוקלים והחזר הלוואה והסך של 110,000 ₪ לטובת הוצאות פיתוח.
...
תמצית הטענות המבקש טוען שיש לדחות את התביעה מחמת התיישנות ומחמת מעשה בית דין, ולחלופין להורות על מחיקתה נגדו בהיעדר עילה ויריבות.
במקרה זה, לאחר עיון בכתב התביעה ובחינת טענות הצדדים, לא מצאתי שיש לקבל את הבקשה ולהורות על סילוק התביעה באיבה; טענת ההתיישנות דיני ההתיישנות נועדו להשיג איזון אינטרסים בין בעלי הדין - התובע, הנתבע, וכלל הציבור.
הבקשה אפוא נדחית.

בהליך המרצת פתיחה (ה"פ) שהוגש בשנת 2023 בשלום רמלה נפסק כדקלמן:

ביום 11.6.12 קיבלה הנתבעת מכתב מאת ב"כ התובע בו הבהיר ב"כ התובע כי התובע אינו מעוניין בהחזר כספים, אלא הוא מעוניין להשלים את תשלום העסקה שאושרה עוד בשנת 2003.
בעיניינו של מר אהרון פניתי לגב' קלודט מהמחלקה החקלאית ולאחר שזו בחנה את התיק, יעצה לי להכין מכתב למנהל ובו בקשה להשלים את יתרת הכספים לצורך רכישת המיגרש (ר' במכתב הסכום החסר היה 29.147 לחודש 8/03).
...
טענות הנתבעת: הנתבעת טענה בכתב הגנתה שיש לדחות את תביעת התובע מהסיבות כדלקמן: המכתב מיום 28.8.06 שכתב התובע ונתבעת משמיט את הקרקע מטענת התובע לגבי המחלוקת אודות המע"מ; יש לדחות את תביעת התובע עקב התיישנות, שיהוי וחוסר תום לב משווע מטעם התובע; עילת התביעה נוצרה לכל המאוחר בשנת 2009, עת נמסרה לתובע הודעה על ביטולה.
סבור אני שתוצאה זו גם תמנע הליך משפטי בין התובע לבין המושב להשבת כספי הפיתוח ששילם למושב.
מאחר והסך 208,239 ₪ הינו בענייני מקרקעין, אך התובעת שלא בתום לב דרשה סכום הגבוה יותר מםי 4 מסכום זה, ישלם התובע לנתבעת סכום זה בתוספת הפרשי הצמדה ורבית מיום 4.10.19 (התאריך הנקוב על שובר התשלום) ועד התשלום בפועל.
סוף דבר: לאור כל האמור לעיל, תוצאת פסק הדין הינה כדלקמן: ככל שהתובע ישלם לנתבעת את הסך 208,239 ₪ בתוספת הפרשי הצמדה ורבית מיום 4.10.2019 (המועד האחרון לתשלום הנקוב בשובר התשלום) ועד ליום התשלום בפועל, וזאת בתוך 60 ימים מיום מתן פסק הדין, אזי יהיה על הנתבעת להשלים את עסקת ההקצאה עם התובע; ככל שלא ישלם התובע את הסכום הנקוב בס"ק (1) במועד, הנתבעת לא תהיה חייבת להשלים את עסקת ההקצאה לתובע, והתובע יהיה רשאי להגיש תביעה נגד הנתבעת להשבת הסך 120,000 ₪ ששילם בשנת 2003; בנסיבות העניין אין צו להוצאות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו