מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

החזר כספי עסקת שדרוג טלפון נייד

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2017 בשלום כפר סבא נפסק כדקלמן:

" בחקירתו הנגדית לשאלה "מהבדיקה שעשיתי בכרטיס הלקוח שלך במהלך עשרת החודשים שהמכשיר היה אצלך לא הייתה אף קריאת שירות לתקלה" השיב "נכון". לשאלה "אתה טוען שהמספר השני הוא פקס כלומר המספר שהטכנאי היתקשר אליך זה פקס?" השיב "כן". לשאלה "ציינת עכשיו שכאשר הטכנאי עלה לשיחה יחד איתך הוא שמע שהטלפון שאליו הוא היתקשר זה טלפון פקס והטלפון פקס הזה היה המספר השני שנתת כי נתת גם מספר של טלפון נייד והטלפון הנייד שלך לא היה זמין." השיב " אמרתי שהטכנאי שמע " טו טו טו..
התובע תאם עם הנתבעת מועד להגעת טכנאי למטרה זו ליום 25.8.16 בין השעות 10:00 ל-12:00 אלא שלטענתו הטכנאי לא הגיע, דבר שגרם לו לתובע להיתקשר טלפונית מס' פעמים לנתבעת, להמתין ולבזבז את זמנו ומשזו היתה היתנהלותה נתבעת כלפיו ולטענתו, לא בפעם הראשונה, פנה לנתבעת בבקשה לביטול עסקת רכישת המתקן המשודרג והחזר יחסי של הכספים המגיעים לו, בצרוף פיצוי בגין אי הגעת טכנאי במועד שסוכם עליו והוא 25.8.16.
...
עוד טען התובע בתביעתו כי בתאריך 24.11.15 שידרג את מתקן המיני בר שהיה ברשותו למתקן חדש אותו רכש מהנתבעת בסכום של – 3,600 ₪, סכום אותו שילם ב-36 תשלומים כשמחיר זה כולל אחריות ל-3 שנים, החלפת סננים פעמיים במשך השנתיים הבאות וכך גם קיבל מכשיר סודה סטרים במעמד רכישה זה. הוסיף התובע כי מאחר והנתבעת היתה אמורה להחליף את הסננים בתאריך 23.11.16 ולא עשתה כן ונאלץ הוא לרכוש סננים ולהתקינם בעצמו, ולאור רמת השרות הירודה של הנתבעת ואי הופעת טכנאי הנתבעת לצורך התקנת המתקן החדש בדירתו החדשה מבקש הוא את ביטול עסקת רכישת המתקן המשודרג, הפסקת ההתקשרות וקבלת זיכוי חלקי באופן שהנתבעת תשלם לו את ההפרש בין מחיר העסקה בסך של- 3,564 ₪, למחיר מכשיר חדש כולל התקנה שמסתכם בסך של – 1,703 ₪ לפי פרסום, דהיינו את הסך של – 1,861 ₪ בצירוף סך של – 500 ₪ בגין עוגמת הנפש שנגרמה לו ובסה"כ עותר הוא לחיוב הנתבעת בסכום של- 2,911 ₪ בצירוף ריבית, הפרשי הצמדה והוצאות.
בנסיבות אלו כפי שפורטו ובהעדיפי את גרסת הנתבעת המהימנה עלי ושלא נסתרה בראיה ממשית כלשהי על ידי התובע, שאין עדותו מהימנה עלי והתרשמותי מעדותו היתה שלילית קובעת אני שדין תביעת התובע שהוגשה כנגד הנתבעת להידחות.
הנתבעת תשלם לתובע את הסך של – 700 ₪ לא יאוחר מ-30 יום מיום קבלת פסק הדין.
כל יתר עתירות התובע בתביעתו – נדחות .

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2017 בשלום רחובות נפסק כדקלמן:

לפני תביעה בה מבקשת התובעת לחייב את הנתבעת לשלם לה פיצויים בסך של 20,000 ₪ בגין החזר תשלומים ששילמה לנתבעת עבור עסקה שנעשתה ביום 11/2/2016 במסגרתה רכשה התובעת מהנתבעת מוצרים שונים על פי הפרוט כדלקמן: מכשירי "סמארט פון" מידגם Samsung Galaxy j100F ו- iphone 16G 5S, וכן 2 מכשירי טבלאט Wifi, 2 נרתיקים לטאבלט, כסוי למכשיר הטלפון, מגן מסך, 2 שעונים חכמים LG G Watch Urbane W150, ערכת מוסיקה JBL FLIP II, קיט אביזרים ל-iphone 16G 5S, מצלמת הירו 4 כסופה – GO PRO וכרטיס זכרון.
לטענת התובעת היא הגיעה לסניף הנתבעת כדי לטפל במכשיר טלפון נייד תקול.
הוצעה לה על ידי נציגי הנתבעת עסקת שידרוג במסגרתה רכשה את המוצרים כמפורט בסעיף 1 לעיל.
לכן, חזרה ופנתה לנציגי הנתבעת בבקשה לבטל את העסקה, להשיב את המוצרים ולבטל החיובים הכספיים הכרוכים בעיסקה.
...
אני מקבל את גרסת הנתבעת שלא נסתרה כי הפנייה הראשונה של התובעת אליה בבקשה לביטול העסקה נעשתה רק ביום 28/3/2016, כאמור בסעיף 5 לעיל.
לסיכום, אני מקבל את גרסת הנתבעת אשר מהימנה בעיני על פני גרסת התובעת שלא הוכחה, וקובע כי העסקה שנכרתה בין התובעת לנתבעת תקפה.
לפיכך, אני מורה על דחיית התביעה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2015 בשלום כפר סבא נפסק כדקלמן:

2.2 בחודש ינואר 2011 רכשה הלקוחה מהחברה מכשירי טלפון סלולארי, בעיסקה אשר כללה חיוב חודשי עבור המכשירים, שנכללה בחשבוניות החודשיות השוטפות עבור הצריכה, בדרך של חיוב וכנגדו זכוי (כחלק מהתכנית שהוצעה ללקוחה), כך שבפועל לא שילמה הלקוחה על המכשירים בנפרד מהתשלום השוטף.
2.8 בעקבות צעד זה, ומשהתברר כי עמדתה הסופית של החברה היא שהשיק לא יישלח עד שלא ייפרעו החיובים השוטפים, הגישה הלקוחה את תביעתה, ע"ס של 44,372 ₪, כשסכום זה מורכב מכל אלה: החזר עלות המכשירים (9,938 ₪), 10 שעות עבודה של הלקוחה שהושקעו בעיניין (8,700 ₪), תימלול שיחות שהוקלטו (733 ₪), ועוגמת נפש ופגיעה בשם טוב (25,000 ₪).
השאלות להכרעה לצורך הכרעה במחלוקת העיקרית, עלינו להכריע בשאלות הבאות: 9.1 האם נפלה שגגה באופן ביצוע עסקת השידרוג, בעת שזו נעשתה כעיסקת אשראי בתשלומים? 9.2 בהנחה שהתשובה חיובית, מהו הנזק שניגרם ללקוחה עקב כך, בשים לב גם לחובתה להקטין את נזקיה? 9.3 בהתאם, האם היה מחדל של איזה מהצדדים בניסיון להחזיר את הגלגל לאחור, והאם יש בכך כדי להשליך על שאלת הנזק? 9.4 בהנתן התשובות לשאלות הקודמות – מהו הנזק שניגרם בפועל ללקוחה (אם בכלל)? 9.5 ומנגד – האם כתוצאה מהעסקה עצמה נותרה עדיין הלקוחה חייבת לחברה דבר מה, או שמא גבתה החברה ביתר ועליה להשיב ללקוחה כספים ששולמו? דיון והכרעה – פתח דבר קודם שננסה להשיב על שאלות אלה, נבהיר, כי לכל אורך התיק, ובאופן בולט בסיכומי הטענות, נפלו אצל הלקוחה (ובאי כוחה) שגיאות עקביות בהבנת חלק מהמושגים הצריכים לעניין עסקה זו: 10.1 השגיאה הראשונה היא בהבנת המונח "עסקת שידרוג". נראה, כי להבנתה עסקה זו נבדלת מ"עסקת רכישה" בכך, שבראשונה נעשה זכוי מול חיוב, ואילו בשניה משולמת תמורת המכשיר.
...
לאור כל האמור, בהליך המקביל אני מחייב את החברה לשלם ללקוחה הוצאות בסך של 3,600 ₪.
תוצאה אופרטיבית לסיכום פסק-הדין: 57.1 בתא"מ 47495-02-12 אני מקבל את התביעה באופן חלקי, ומחייב את הנתבעת לשלם לתובעת סך של 3,600 ₪, ליום הגשת התביעה, ועוד סך של 6,625 ₪, ליום 1.3.2013; ואני מקבל את התביעה שכנגד באופן חלקי, ומחייב את הנתבעת שכנגד לשלם לתובעת שכנגד סך של 4,727 ₪, ליום הגשת התביעה שכנגד.
57.2 בתא"מ 49749-02-13 אני מחייב את התובעת לשלם לנתבעת סך של 3,600 ₪.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2014 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

התובע הגיש תימלול של שיחה שלו עם הנתבע, והשמיע את השיחה בטלפון הנייד (התימלול הוגש וסומן ת/2).
המחלוקת בין הצדדים נוגעת רק לעניין השידרוג, אם שילם התובע עבור הרכיבים הנוספים כטענתו, או ששילם עבור עסקה אחרת ועל כן אין בעובדה שעיסקת השידרוג לא מומשה כדי לזכותו בהחזר כספי כלשהוא.
...
מקובלת עלי יותר גרסת התובע כי ההעברה הבנקאית הראשונה שבוצעה היתה במסגרת העסקה הראשונה וההעברה השנייה בסוף החודש, נעשתה במסגרת עסקת השדרוג.
אני דוחה את דרישת התובע לפיצוי בגין הוצאות ששילם לעורך דין לצורך ניסוח כתב התביעה המתוקן.
סוף דבר התביעה מתקבלת בחלקה, תוך חיוב הנתבע לשלם לתובע סך של 4,000 ₪.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2013 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הצדדים ועיקרי טענותיהם: בחודש פברואר 2010 היתקשרה התובעת 2 (להלן – "התובעת") עם הנתבעת בהסכם שעניינו רכישה של שני מכשירי טלפון נייד, בעלות של 4,171 ₪ למכשיר.
בהתאם לשיטת הנתבעת, עסקת השידרוג כללה השבה של שני מכשירי טלפון חדישים ומתקדמים, בהם עשו התובעים שימוש בתקופה של כחצי שנה בלבד (עלות כל מכשיר 4,171 ₪), קבלת החזר כספי סמלי ע"ס 200 ₪ עבור כל מכשיר, וכן – תשלום חודשי מלא (לא במסגרת עסקת חיוב וזיכוי) עבור כל מכשיר (שהוחזר זה מכבר).
...
איני מקבל עמדה זו. בנסיבותיו המיוחדות של העניין, כאשר תובעת הייתה צד לעסקה סבירה (העסקה הראשונה), כאשר העסקה השנייה הינה פרי יוזמה של הנתבעת, לאור התנאים הבלתי הגיוניים מבחינה כלכלית של העסקה השנייה (התובע העיד: "זה אבסורד שאחזיר מכשירים בעלות של 8,000 ₪ ואקבל 400 ₪. לא ידעתי שאשלם עבור הישנים" (עמ' 6, ש' 3)) וכאשר הנתבעת לא שלחה לתובעת מסמך סיכום עסקה (בניגוד לסעיף 14ג(ב) לחוק הגנת הצרכן), אין מדובר בטעות בכדאיות העסקה (כאמור בסעיף 14(ד) לחוק החוזים (חלק כללי), תשל"ג-1973 (להלן – "חוק החוזים"), אלא בהטעיה (כאמור בסעיף 15 לחוק החוזים), על כל הכרוך והמשתמע מכך.
סיכום: אני מחייב את הנתבעת לשלם לתובעת בתוך 30 יום מהיום סך של 12,000 ₪, בצירוף אגרת בית משפט ע"ס 120 ₪ ובצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום הגשת התביעה ועד למועד התשלום בפועל, כל זאת בצירוף הוצאות משפט ע"ס 750 ₪.
תביעת התובע כנגד הנתבעת – נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו