עם זאת, במקרה דנן, בכל הנוגע לשאלת הפיצויים אין נפקות לשאלה אם התפטר או פוטר, וזאת הן בשל העובדה כי הנתבעת הפרישה מדי חודש בחודשו סכום בגין רכיב הפיצויים עבור התובע, ומשכך עוברים הם לבעלותו ללא קשר לנסיבות ביום העסקתו, והן, בשל הוראות הסכם ההעסקה בין הצדדים המורה במפורש כי כספי הפיצויים יועברו לתובע בסיום יחסי העבודה בין הצדדים, בין אם פוטר ובין אם התפטר.
התביעה שכנגד
הנתבעת הגישה כנגד התובע תביעה שכנגד במסגרתה עתרה לפצוי בגין שווי שימוש רכב, עלות נזקים לרכב עבודה, החזר תשלומים ששולמו לנתבע שכנגד עבור "ימי מחלה", תשלום הישתתפות ברכב שהוצמד לו, שיפוי המעביד בגין גרימת נזקים- הפרת חובת תום הלב ויחסי אמון בין עובד למעביד, מסירת דוחות כוזבים וקבלת שכר במירמה תוך גרימת נזק למוניטין החברה ושמה הטוב, הפרת חובת מתן הודעה מוקדמת, החזר הוצאות בגין קורסים, הפרת חובת הסודות וכן החזר חלקי של פצויי הפיטורים.
החזר הוצאות בגין קורסים מקצועיים
עיון בהסכם ההעסקה בין הצדדים מעלה כי הוא נעדר הוראות בעיניין הישתתפות עבר בקורסים מקצועיים והשתלמויות.
אנו סבורים כי אין בהתנהלות הנתבע שכנגד בחודשים האחרונים להעסקתו, על אף שהיא ראויה לגינוי, כדי להעמיד לתובעת שכנגד את הזכות להשבת התשלומים שהשקיעה על מנת להכשיר את הנתבע שכנגד לבצוע עבודתו משך למעלה מחמש שנים.
התובעת שכנגד אינה טורחת לנמק את תביעתה בגין רכיב זה כדבעי, ואף לא מנסה להוכיח טענתה כי הנתבע שכנגד חשף את רשימת הלקוחות ואנשי קשר, שיטות עבודה ומחירים, ואף לא טענה כי אלו מהוים סוד מסחרי, אלא הסתפקה בהפניה לסעיף הרלוואנטי בהוראות הסכם ההעסקה על מנת שבית הדין יסיק לבדו את מסקנותיו על בסיס ההסכם כאמור, הא ותו לא.
אין די בהפניה בעלמא, אלא היה על התובעת שכנגד להוכיח לכל הפחות, ולו לכאורה כי מדובר בהפרה של סוד מסחרי, וכי הדבר אכן הסב לה נזקים.
...
באשר לעבודתו הנוספת בתקופת 'ימי המחלה', הגם שמדובר בהפרה של הוראות הסכם ההעסקה וכן בהמצאת ימי מחלה שלא נדרשו בסבירות גבוהה, מעשה שהינו חמור כשלעצמו, אין אנו סבורים כי הוא מצדיק את שלילת או הפחתת פיצויי הפיטורים אשר הנתבע שכנגד היה זכאי להם.
לנוכח הדברים האמורים, תביעת התובעת שכנגד בגין רכיב זה, נדחית.
סוף דבר
הנתבעת תשלם לתובע, תוך 30 יום ממועד המצאת פסק הדין את הסכומים הבאים:
פדיון חופשה שנתית בסך 6,129.5 ₪.