התובע טען בסעיף 3 לכתב התביעה כדלקמן-
"ביום 15/08/00 וביום 23/08/00 ערבו הנתבעות 1 ו-2 בהתאמה להחזר הלוואה שמספרה 898101818 (להלן: "ההלוואה"), שנתנה התובעת לה"ה דן חביב וה"ה דן מליחי ציונה (להלן: "הלווים"), לצורך רכישת דירת מגורים.
"... הסעד במקרים שבהם הופרה חובת היידוע ניתן בהתאמה לשעור הנזק שניגרם לערב בפועל בשל ההפרה. תוצאה זו עולה במפורש מלשונו של סעיף 26(א) לחוק הערבות, המורה כי במקרה של אי מתן-הודעה יופטר הערב מערבותו "כדי הנזק שניגרם לו בשל כך". עקרון זה יפה גם לחובת היידוע לפי סעיף 26(ד), שבמובנים רבים איננה אלא מקרה פרטי של חובת היידוע הכללית יותר הקבועה בסעיף 26(א)" (עניין "חבה" (ע"א 1756/11), פסקה 37).
הנתבעת העידה שבינה לבין החייב, אחיה, לא שררו יחסי קרבה, הם מיעטו לשוחח בטלפון, וכאשר ירדה לנופש באילת, פעמיים בשנה, לא ביקרה בדירתו (עמ' 19-20), ויש בכך כדי להעלות ספק לגבי מידת השפעתה על החייבים לגבי פרעון ההלוואה.
מכל מקום, עדותה של הנתבעת בעיניין זה הנה בבחית עדות יחידה, במשמעות סעיף 54 לפקודת הראיות [נוסח חדש], התשל"א- 1971, ולא מצאתי שהיא נתמכת בחומר הראיות.
יש לציין שמכירת הדירה אושרה על ידי כב' רשמת לישכת ההוצאה לפועל באילת, שאף אישרה את חלוקת כספי המכירה (סעיף 6, ונספחים ב/1-2, ו/1-2 לתצהיר מר זילבר), וחזקה עליה שאישרה את המכירה לאחר שהוצגה בפניה חוות דעת שמאי מעודכנת לגבי שווי הדירה במכירתה ממוכר לקונה מרצון בשוק החופשי, ובהליכי מימוש מהיר.
לעניין התרופות שניתן לנקוט כלפי צד להסכם שנהג בחוסר תום לב נקבע-
"... לעתים תוצאת אי-קיום החובה (לנהוג בתום לב- מ.ה.) היא בתשלום פיצויים או במתן אכיפה. לעתים התוצאה היא בשלילת פיצויים או אכיפה מהצד המפר. לעתים תוצאת ההפרה היא במתן כוח לבעל החוזה האחר לפעול פעולות מסוימות בתחום החוזה, שאחרת היו נחשבות להפרה, או שלילת כוח, הנתון לבעל החוזה המפר על-פי הוראות החוזה. לעתים התוצאה אינה אלא זו, שהפעולה, שבוצעה תוך הפרת החובה, אינה משתכללת ואינה תופסת ... " (בג"ץ 59/80 שירותי תחבורה צבוריים באר-שבע בע"מ נ' בית הדין הארצי לעבודה בירושלים.
...
מכיוון שמדובר בהסדר לפירעון חוב פיגורים, שהיה על החייבים לפרוע על פי תנאי ההלוואה, סבורני שההסדר לא שינה את היקף החיוב הנערב.
הנתבעת טענה שאם יימצא שיש מקום לחייבה בתשלום החוב הנטען, הרי שיש להעמידו על הסכום ששולם על ידי הנתבעת 1, אסתר סיידוף, בסך של 25,000 ₪, לפי הסכם הפשרה שנערך בעניינה, בשים לב לכך שהאחרונה קיבלה התראות מהתובע במשך השנים והייתה מודעת לחובם של החייבים, אלא שאין בידי לקבל את הטענה.
התוצאה
התוצאה הינה שהתביעה מתקבלת בחלקה והנתבעת תשלם לתובע את הסכומים כדלקמן-
סך של 37,715.10 ₪ (סכום התביעה בסך 49,527.10 ₪ בניכוי ריבית הפיגורים בסך 11,812 ₪), בתוספת הפרשי הצמדה וריבית כדין ממועד הגשת התביעה ועד לתשלום בפועל.