מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

החזר חוב ליורשי נפטר

בהליך בש"א (בש"א) שהוגש בשנת 2006 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

והשני, כי אדם חסר כושר פרעון חייב לדאוג להחזר חובותיו קודם שהוא מחלק מתנות לקרוביו.
הדינים הרלבנטיים הם סעיף 6 לחוק הירושה, תשכ"ה-1965, המורה: "(א) לאחר מות המוריש וכל עוד לא חולק העזבון רשאי יורש,...
מצד אחד המשיבה טוענת כי היחסים בינה לבין אחותה לא היו קרובים ולכן לא ידעה על מצבה הכלכלי ולא ביררה את חובותיה, מצד שני, על אף שידעה כי אחותה הסתבכה בעסק ומשלמת חובות, הייתה מוכנה לקבל את ירושת אחותה.
...
דין הבקשה להיתקבל.
אשר על כן, איני רואה הצדקה שלא להעתר לבקשה.
הנני מחייבת את המשיבה לשלם לקופת הפש"ר סך 323,442 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה ממועד מכירת הנכס (22.11.01) ועד התשלום המלא בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

לאחר כשנתיים ביקש המנוח לדחות את מועד השבת ההלוואה בשנתיים נוספות והפקיד בידי התובע שני שקים על סך השווה ליתרת החוב נכון למועד הפגישה (שיק אחד על 147,490 ₪ ושיק שני על סך 125,400 ₪), וזאת כבטוחה להחזר ההלוואה.
דיון והכרעה: מה משמעות העובדה שלא הוצא צו ירושה? המנוח נפטר בשנת 2014, ולא קבלתי כל הסבר מספק מהנתבעת מדוע עד היום לא פנו לקבלת צו ירושה.
...
לאור האמור, סבורני שניתן לתובע הנתבעת במסגרת תביעה זו. האם התובע הינו אוחז כשורה בשיקים? סעיף 28 (א) לפקודת השטרות קובע את הדרישות לאחיזה כשורה כך: "(א) אוחז כשורה הוא אוחז שנטל את השטר כשהוא שלם ותקין לפי מראהו ובתנאים אלה:
כאשר מוגשת תביעה בסכום כה ניכר נגד יורשי המנוח, סבורני שעל התובע היה להציג ראיות לצורך כך כאשר לאור האמור לעיל לא שוכנעתי שהצליח להרים את נטל ההוכחה המוטל עליו.
משכך תביעתו נדחית.
התובע ישלם הוצאות הליך זה בסך 10,000 ₪.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2018 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לאחר פטירת המנוח שפיר והיות שהותיר אחריו חובות, מונה עו"ד מאיר דולב כמנהל עזבונו, על מנת שיעשה להחזר החובות, קודם חלוקת העזבון ליורשיו (להלן: מנהל העזבון).
...
לעניין זה קבע בית המשפט בע"א (מחוזי י-ם) 28083-12-14 נורה סוס לבן נ' אביעזר שפירא (18.12.14) את הדברים הבאים היפים אף לעניינו: "אף אם נניח כי יש למנות את מרוץ התקופה לפינוי הנכס מיום קבלת פסק-הדין, עדיין תיוותר המסקנה לפיה המבקשת עשתה דין לעצמה ולא פעלה בהתאם לפסק-הדין. לשיטת המבקשת קיבלה העתק מפסק-הדין רק ביום 29.10.14. מכאן שהיה עליה לפנות את הנכס ביום 13.12.14. הערעור הוגש במועד האחרון בו ניתן היה להגישו על פי חשבון זה, ביום 14.12.14 (מאחר ויום 13.12.14 חל בשבת), אולם הבקשה לעיכוב ביצוע פסק-הדין הוגשה רק ביום 18.12.14.
אין מקום להיעתר לבקשה לעיכוב ביצוע הנשמעת ממי שפועל בדרך זו, תוך שהוא מגלה דעתו שאין בכוונתו למלא אחר הוראות פסק-דין המופנה כנגדו, ואין להושיט סעד למי שמזלזל בפסקי-דין של בית משפט מוסמך.
בנסיבות אלו, ושעה שבקשת עיכוב הביצוע הוגשה בשיהוי ניכר, ובחלוף המועד שנקבע בפסק הדין לפינוי הדירה, תוך שהמבקש עושה דין עצמי ואינו מכבד את החלטות בית המשפט (ואף שעה שהועלו נגדו טענות בדבר אי תשלום דמי השימוש הראויים בגין השימוש בדירה, אשר המבקש לא הכחיש בתגובותיו) אני דוחה את בקשת המבקש לעיכוב ביצוע פסק הדין.

בהליך תלה"מ (תלה"מ) שהוגש בשנת 2020 בבתי המשפט לענייני משפחה נפסק כדקלמן:

הנתבעת טוענת כי בתקופה בה שהה התובע במאסר, נאלצה להשקיע כספים רבים לתיקון ליקויים ונזקים בנכס והחזר חוב שהצטבר לחברת החשמל, בעטיו נותקו כל היחידות בנכס מחשמל.
לא קיים רישום מאוחר יותר ממנו ניתן ללמוד כיצד הועברו הזכויות בירושה לאחר פטירתו של האב המנוח.
...
אני סבורה כי אין לקבל טענה זו. אף אם הסכום אשר ציין התובע בתביעתו איננו תואם את סכום דמי השכירות אשר נגבה על ידי הנתבעת בפועל, עדיין ברור כי הנתבעת גבתה כספים מיחידות הדיור וכאמור לעיל, מחצית הסכומים שייכים לתובע.
התוצאה היא שהנתבעת והתובע הינם שותפים שווים ביחידות הדיור ועל כן, הם זכאים לחלקים שווים בכספים המתקבלים בגינן, בקיזוז ההוצאות המשולמות בעבורן.
סיכומו של דבר התביעה מתקבלת חלקית, באופן שעל שני הצדדים לגלות את כל החשבונות, המסמכים והנתונים הנוגעים ליחידות הדיור ולכספים שהתקבלו ושולמו בגינן, החל ממועד כניסתו של התובע למאסר ועד היום.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לאור חשיבות ההסכם ומאחר שעילת התביעה מבוססת עליו והצדדים חלוקים על פרשנותו, ההסכם יובא במלואו להלן: לאחר פטירתו של יאיר, פנה התובע ליורשיו ובקש שהם יפרעו את חובו של אביהם אליו בהתאם להסכם.
לאחר שטענה בדבר חוסר סמכותו העניינית של בית המשפט לעינייני מישפחה התקבלה, מחק בית המשפט לעינייני מישפחה את תביעת התובע והתובע הגיש את התביעה מחדש בבית משפט זה. תמצית טענות התובע האחים סברו בעת שחתמו על ההסכם שנוסח על ידם ללא סיוע של עורך דין, ששווי חלקו של יאיר במקרקעין יהיה גבוה משעור החוב ולכן קבעו שהחלק הארי של החזר החוב יהיה מתוך חלקו של האח בתמורת מכר בנייה עתידית שתבוצע על המקרקעין.
...
בנוסף, פרשנות נכונה והוגנת של ההסכם צריכה להביא למסקנה שהחוב לא יכלול ריבית שהרי אחרת, הדבר היה נקבע במפורש בהסכם, במיוחד שעה שמדובר בחוב שהצטבר במשך עשרות שנים, משנת 1982 ואילך.
ככל שהצדדים לא יגיעו להסכמה על אופן ביצוע התחשיב, שבשלב זה יבוצע עד ליום 1.7.19, אני ממנה בזאת את רואה החשבון יניב בוכניק ממשרד בר לב ושות', כמומחה מטעם בית המשפט לצורך חישוב החוב ושני הצדדים יישאו בשכר טרחתו בחלקים שווים.
סיכומו של דבר: מועד פירעון החוב יגיע כשתתאפשר בנייה חדשה במקרקעין על פי תוכנית מאושרת כדין.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו