(א) אין אדם חייב למסור, ובית המשפט לא יקבל, ראיה אם שר הביע דעתו, בתעודה חתומה בידו, כי מסירתה עלולה לפגוע בענין צבורי חשוב, אלא אם מצא בית המשפט הדן בדבר, על-פי עתירת בעל דין המבקש גילוי הראיה, כי הצורך לגלותה לשם עשיית צדק עדיף מן הענין שיש לא לגלותה, ובהליך פלילי – כי הראיה עשויה להועיל להגנת המבקש ומידת התועלת שבה להגנה עולה על העניין שיש לא לגלותה, או שהיא חיונית להגנת המבקש.
הובהר כי למבקש אין טענות אליבי או טענות "זוטא". המבקש העלה טענות מקדמיות מסוג "הגנה מן הצדק". נטען כי נגד המבקש ננקטה אכיפה בררנית ככל שהדבר נוגע לאישום הראשון, בכך שאדם נוסף שהיה עמו ברכב שהינו גם בעליו של הרכב, לא הואשם בעבירות האישום הראשון (שעניינו, כפי שפורט לעיל, החזקת סמים מסוג קאנביס במשקל משמעותי באותו רכב, ושיבוש מהלכי משפט).
עוד נטען כי המבקש יתקשה להיתגונן שעה שלא צויינו בחלק מהאישומים מועדיהן המדוייקים של עיסקאות הסמים המיוחסות לנאשם.
...
כב' השופטת חיות (כתוארה דאז) קבעה בעניין ברקו, בהתייחסה למבחן הרלוונטיות ההולם כדלקמן:
" ... בעניין זה די לו לנאשם כי יעלה טענה או הסבר ברמה הכללית באשר לנחיצותו של חומר מסויים להגנתו, ובהתחשב בכך שמדובר בחומר שטרם ראה, אין הוא נדרש מטבע הדברים להציג הסבר פרטני מדי לגביו. אך מקום שהמבקש אינו מסוגל להציג ולו הסבר כללי לעניין הרלוונטיות של החומר שנתבקש, עשוי בית המשפט להתרשם כי מדובר במסע דיג חסר תוחלת"
על בסיס עיון בחומר שהוצג לי על ידי ב"כ המשיבה, שוכנעתי כי נעשה מיון ענייני נכון על ידי המשטרה והמאשימה, וכי חומר רלוונטי לאישום הועבר.
שוכנעתי כי החומר שחוסה בהתאם לתעודת החסיון, אינו נושא פוטנציאל להגנת המבקש, ואין בו אינדיקציה להפללת המבקש על ידי אחרים, אף לא בהדחת המבקש לפלילים, כפי שביקשני הסנגור לבדוק.
לסיכום – העתירה על כל חלקיה נדחית
להודיע בהקדם לצדדים
ניתנה היום, ה' חשוון תשפ"א, 23 אוקטובר 2020, בהעדר הצדדים.