מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

החזקת סם שלא לצריכה עצמית - חזקת מסוכנות

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2021 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

מבוא נגד הנאשם הוגש כתב אישום שעניינו החזקת סמים שלא לצריכה עצמית, עבירה לפי סעיפים 7(א) ו-7(ג) רישא לפקודת הסמים המסוכנים [נוסח חדש], התשל"ג-1973 (להלן: "הפקודה").
סעיף 31(3) לפקודה קובע כי אדם שהחזיק סם מהסוג המפורט בתוספת השנייה אשר עולה על הכמות המפורטת לצידו – חזקה עליו שהחזיק את הסם שלא לצריכתו העצמית (להלן: "חזקת הכמות").
...
המסקנה המתחייבת מכל אלה, שלא נסתרה חזקת הכמות ובהתאם לכך יש לקבוע שהנאשם החזיק בסמים שלא לצריכתו העצמית.
לפיכך על יסוד המשקל המצרפי של החיפוש והסמים שנתפסו בו, של הודאת הנאשם במשטרה שלפיה החזיק בסמים, ושל חזקת הכמות שלא נסתרה, אני קובע שעובדות כתב האישום והוראת החיקוק הוכחו במידה הנדרשת בפלילים.
סוף דבר אני מרשיע את הנאשם בהחזקת סמים שלא לצריכה עצמית, עבירה לפי סעיפים 7(א) ו-7(ג) רישא לפקודה.

בהליך מעצר עד תום ההליכים (מ"ת) שהוגש בשנת 2021 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

עילת מעצר קיומה של תשתית ראייתית לכאורית לעבירת החזקת סמים שלא לצריכה עצמית מקימה חזקת מסוכנות בהתאם להוראות סעיף 21(א)(1)(א)(3) לחוק סדר הדין הפלילי (סמכויות אכיפה- מעצרים), התשנ"ו- 1996.
...
מסקנה זו נלמדת גם מתוך הכמות הגדולה, אשר אפילו לשיטתו של המשיב 3 מספיקה למספר שבועות (הודעתו מיום 17.12.20 שורות 53-54), ומנגד, מתוך העובדה שמדובר באדם שאינו עובד, שאין לו תמיכה משפחתית, שהפרוטה אינה מצויה בכיסו ושנזקק - לטענתו - לסיוע מאחרים כדי לעמוד בחובות השוטפים שלו.
לפיכך אני מורה על מעצרו של המשיב 3 עד תום ההליכים.
לנוכח האמור לעיל אני מורה על מעצרם של שלושת המשיבים עד לתום ההליכים.

בהליך מעצר עד תום ההליכים (מ"ת) שהוגש בשנת 2015 בשלום טבריה נפסק כדקלמן:

עילת מעצר: משקבעתי כי קיימות ראיות לכאורה כנגד המשיב בגין ביצוע עבירות החזקת סם שלא לצריכה עצמית וגידול סם מסוכן קמה כנגד המשיב חזקת מסוכנות על פי סעיף 21(א)(1)(ג)(3) לחוק סדר הדין הפלילי (סמכויות אכיפה – מעצרים), תשנ"ו – 1996.
...
הערר נדחה למרות ששירות המבחן המליץ בתסקיר המעצר על שחרור העורר לאחר שסבר כי אין לעורר דפוסים עברייניים.
לאחר שעיינתי בכתב האישום ובחומר הראיות בתיק החקירה , בתסקיר המעצר ולאחר שמיעת המפקחים המוצעים מצאתי כי לא התקיימו במקרה זה הנסיבות המיוחדות המצדיקות שחרורו של המשיב בתנאים מגבילים או מעצרו עד תום ההליכים בפיקוח אלקטרוני וזאת מהטעמים כדלקמן : מכתב האישום והראיות לכאורה כנגד המשיב עולה כי גידל כמות גדולה מאוד של סמים תוך תכנון מדוקדק , תחכום ותעוזה לא מועטה.
לאור כל האמור לעיל אני מורה על מעצרו של המשיב עד תום ההליכים נגדו.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2021 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

כללי נגד הנאשם הוגש כתב אישום שעניינו החזקה או שימוש בסמים שלא לצריכה עצמית, עבירה לפי סעיף 7(א) בצרוף סעיף 7(ג) לפקודת הסמים המסוכנים [נוסח חדש], התשל"ג-1973 (להלן: "הפקודה"); והפרעה לשוטר, עבירה לפי סעיף 275 לחוק העונשין, התשל"ז-1977 (להלן: "חוק העונשין").
סעיף 31(3) לפקודה קובע כי אדם שהחזיק סם מהסוג המפורט בתוספת השנייה אשר עולה על הכמות המפורטת לצידו – חזקה עליו שהחזיק את הסם שלא לצריכתו העצמית (להלן: "חזקת הכמות").
...
בהתייחס לשרשרת הסם, טען הנאשם לפגמים בשרשרת שבגינם לא ניתן לבסס את המסקנה שהסם שנתפס הוא הסם שנבדק.
מסקנה זו עולה מהודעתו (ת/1), מעדותו, וממסמכים שהגיש (נ/2).
ממצאים עובדתיים ומשפטיים על יסוד כל האמור, אני קובע שעובדות כתב האישום הוכחו ברף הנדרש בפלילים ופשיטא שעובדות אלה משכללות את העבירות שיוחסו לנאשם.
סוף דבר אני מרשיע את הנאשם בעבירות הבאות: החזקה או שימוש בסמים שלא לצריכה עצמית, עבירה לפי סעיף 7(א) בצירוף סעיף 7(ג) לפקודה.

בהליך מעצר עד תום ההליכים (מ"ת) שהוגש בשנת 2024 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

פרט האישום הראשון ייחס לכל המשיבים עבירות שעניינן ייצור, הכנה והפקה של סמים מסוכנים, לפי סעיף 6 לפקודת הסמים המסוכנים [נוסח חדש], התשל"ג-1973 (להלן: "פקודת הסמים המסוכנים") בצרוף סעיף 29 לחוק העונשין, התשל"ז-1977 (להלן: "חוק העונשין"); החזקת סמים מסוכנים שלא לצריכה עצמית, לפי סעיף 7(א) + 7(ג) רישה לפקודת הסמים המסוכנים בצרוף סעיף 29 לחוק העונשין; החזקת כלים, לפי סעיף 10 רישה לפקודת הסמים המסוכנים בצרוף סעיף 29 לחוק העונשין.
לעומת גישה זו התפתחה בפסיקה גישה אחרת, המאבחנת בין הכנה, יצור והפקה של סמים מסוכנים במקרה הכללי, לבין גידול והפקה של סמים מסוג קנביס, ולכן נקראה גם "הגישה המאבחנת" שלפיה "בעבירות הנוגעות לייצור והפקה של סמים מסוג קנביס, הכלל הוא כי ניתן להעביר את הנאשם למעצר בפקוח אלקטרוני או למעצר בית חלף החלטה על מעצר מאחורי סורג ובריח עד תום ההליכים המשפטיים, וזאת אף במקרים בהם מדובר בנאשם מבוגר שהוא המבצע העקרי של העבירה, ואף במקרים בהם נתפסו בחזקתו כמויות משמעותיות של שתילי קנביס וסם שהופק מהם, המעידות על פעילות בעלת גוון מסחרי מובהק. זאת, בייחוד כאשר יש היתרשמות חיובית של שירות המבחן מהנאשם ומחלופת המעצר שהוצעה..." (בש"פ 8640/20 אבו קרינאת נ' מדינת ישראל [פורסם בנבו] (23.12.2020)).
...
בהתייחסו לכך, לא שלל בית המשפט העליון את האפשרות שלפיה יש אחיזה ל"גישה האחידה" בקרב מרבית שופטי בית המשפט העליון אולם הוסיף כי "... בחיי המעשה השוני בין הגישות אינו רב כפי שניתן היה לחשוש. כללים וחריגים לכללים דומים בעיקרם לברירות מחדל – הכלל מתווה את נקודת הפתיחה של הניתוח, אך לא את תוצאתו, הנגזרת בעיקרה מעובדות המקרה ומנסיבותיו. תחת שתי הגישות – בית המשפט נדרש לבחון את נסיבות המקרה הנדון בהתאם לאותו מערך זהה של שיקולים שהותוו בפסיקה...", וכן כי "אמנם, לפי גישה אחת הכלל הוא שיש לשחרר את הנאשם לחלופת מעצר (ככל שישנה חלופה הולמת), בעוד שלפי הגישה האחרת הכלל הוא שיש להורות על מעצרו של הנאשם מאחורי סורג ובריח. אולם, בין כך ובין כך יש מקום לבחון את עילת המעצר בהינתן נסיבות המקרה הקונקרטי. על כן במקרים רבים יישום השיקולים המנויים לעיל יוביל לאותה מסקנה, ללא תלות בגישה הננקטת...". בשים לב לאמור, ובין אם שאלת המעצר הייתה נבחת לפי "הגישה האחידה" או נבחנת לפי "הגישה המאבחנת", הורה בית המשפט העליון על בחינת אפשרות המרת המעצר הממשי למעצר בפיקוח אלקטרוני.
מן הצד האחר, מצא בית המשפט העליון להורות על שחרור מי שהואשם בעבירה שעניינה החזקת סמים מסוכנים שלא לצריכה עצמית, על כך שהחזיק 6 ק"ג של סם מסוכן מסוג קנאביס, גם ללא שנערך תסקיר מעצר, ובכך אימץ את החלטת בית המשפט השלום והתערב בהחלטת בית המשפט המחוזי שקיבלה את הערר על השחרור מהמעצר (בש"פ 3812/21 מוקלד נ' מדינת ישראל [פורסם בנבו] (15.6.2021)).
בית המשפט העליון התייחס להיעדרו של תסקיר מעצר טרם אישור השחרור מהמעצר וקבע בעניין זה את הדברים הבאים: " יוער, כי לא נעלם מעיניי כי בסופו של דבר לא נתבקש, וממילא לא הוגש, תסקיר מעצר בעניינו של המבקש. נכון הדבר, כי על דרך הכלל, ראוי שהחלטה בדבר שחרורו של נאשם לחלופת מעצר בעבירות כדוגמת זו בה עסקינן תתבסס על עמדה מקצועית של שירות מבחן. יחד עם זאת, כידוע, אין פירושו של דבר כי בית המשפט מנוע בנסיבות המתאימות לשקול ולשחרר נאשם לחלופת מעצר גם בהיעדר תסקיר בעניינו...". החלטות נוספות אימצו את "הגישה המאבחנת" וקבעו כי גם במקרה בו יוחסו עבירות של גידול סמים מסוג קנאביס במשקל כולל של כמעט 200 ק"ג של הסם האמור, יש לבחון שחרור לחלופת מעצר לאחר הפנייה לשירות המבחן לקבלת תסקיר מעצר, אך זאת בהינתן גם עבר פלילי מכביד (בש"פ 2257/23 עטיה נ' מדינת ישראל [פורסם בנבו] (27.3.2023)).
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו